Perhekaveriksi


Uuteen lasten-


sairaalaan


Perhekaverina tarjoat läsnäoloa, tukea ja käytännön apua sairaalaan tulleelle perheelle. Autat perheitä, jotta sairaalakäynti sujuisi mahdollisimman helposti ja mukavasti. Hae nyt perhekaveriksi Uuteen lastensairaalaan!

Perhekaveriksi Uuteen lastensairaalaan

Sairaalassa tarvitaan elämänuskoa luovia vapaaehtoisia. Perheen aikuiset ja lapset saattavat jännittää sairaalassa oloa. Vapaaehtoisena voit tarjota muuta ajateltavaa sekä tukea perhettä yhdessäolon, keskusteluiden ja tekemisen avulla.

Opastat perheitä ilmoittautumisessa ja oikeaan paikkaan löytämisessä. Tarjoat tarvittaessa keskusteluseuraa vanhemmille ja toimit peli- ja leikkiseurana potilaille tai heidän sisaruksilleen. Apusi on vanhemmalle kullanarvoista vaikkapa laboratorio- tai kahvilakäynnin aikana, kun mukana on pienen potilaan lisäksi leikki-ikäisiä sisaruksia.

Perhekaverit tekevät arkipäivisin kolmen tunnin vuoron yhdessä toisen vapaaehtoisen kanssa. Vapaaehtoistehtäviä on myös iltaisin ja viikonloppuisin vuodeosastoilla sekä ryhmätiloissa. Vapaaehtoisena voit itse päättää, missä tehtävissä haluat toimia.

Voit lähteä saattamaan perheitä myös sairaalan ulkopuolelle ja olla apuna Ronald McDonald-lastentalolla Meilahdessa.

Kuka voi hakea vapaaehtoiseksi?

Olet yli 25-vuotias, luotettava, tasapainoinen ja myötätuntoinen aikuinen. Toimit tavallisen ihmisen taidoin, mutta saat tehtävään koulutuksen. Perhekaverina et kuulu terveydenhuollon ammattihenkilöstöön. 

Näin helposti haet!

  1. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, niin saat linkin hakulomakkeeseen sähköpostiisi. (Tarkistathan myös roskapostikansiosi, sillä joskus linkki valitettavasti ohjautuu sinne.)
  2. Haastattelemme hakuilmoituksen perusteella kaikki tehtävään sopivat hakijat, joista valitaan vapaaehtoiset tehtävään.
  3. Saat koulutuksen toimintaan.
  4. Tarjoamme monipuolista tukea: mm. jatkokoulutuksia, työnohjausta ja virkistysmahdollisuuksia. Pääset myös osaksi HelsinkiMission vapaaehtoisten yhteisöä.

Hae vapaaehtoiseksi

Toimiessasi vapaaehtoisena lasten ja nuorten parissa sinulta pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen ennen vapaaehtoistoiminnan aloittamista. HelsinkiMissio hakee luvallasi otteen puolestasi.

Lisätietoja:

Kari Koponen
Perhepalveluiden päällikkö
puh. 044 784 6534
perhekaveri@helsinkimissio.fi