Jätä jälkeesi


vähemmän


yksinäisyyttä


Yksinäinen tyttö puistossa

Testamenttilahjoitus vähentää yksinäisyyttä

Testamenttilahjoitus varmistaa, että omaisuutesi tai haluamasi osuus siitä ohjautuu sinulle tärkeään tarkoitukseen. Muistamalla HelsinkiMissiota voit mahdollistaa, että nuori saa pahaan oloonsa kuulijan, että äiti tai isä saa arjen ylivoimaisuuteen apua. Että arvokkaan elämän viettänyt ikäihminen ei unohtuisi yksin kotiin. Tai että erityisryhmät pääsisivät yhä paremmin osallisiksi yhteiskunnassamme.

Testamentissa on mahdollista kohdentaa lahjoitus esimerkiksi ensisijaisesti nuorten tai senioreiden auttamiseen tai ohjata se yleisesti yksinäisyyden vastaiselle työllemme.

Testamenttioppaastamme saat lisätietoa testamenttilahjoittamisesta sekä auttamistyöstämme. Mikäli haluat muistaa testamentissasi järjestöämme, otathan meihin yhteyttä niin voimme auttaa asiassa eteenpäin.

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä.

Niina Frösén

Varainhankintapäällikkö +358 44 735 5138 niina.frosen@helsinkimissio.fi
Päivi Krogerus

HelsinkiMissiolle voi esittää toivomuksia, minkälaisiin asioihin varoja käytetään. Arvostan myös sitä, että HelsinkiMission tukitoiminta kattaa laajasti yhteiskunnan eri sidosryhmiä.

Päivi Krogerus järjesti yhdessä HelsinkiMission kanssa Elämäniloa-konsertin senioreille äitinsä testamenttilahjoituksella.

Mitä testamenttilahjoituksilla mahdollistetaan?

Nuori poika hymyilee Nuori poika hymyilee

Nuoret

Järjestämmme nuorille helposti saatavaa, maksutonta keskusteluapua kriisityöntekijöidemme kanssa ympäri Suomen. Lahjoituksellasi autat myös kouluttamaan uusia vapaaehtoisia, joiden kanssa nuoret voivat viettää aikaa ja puhua itselle tärkeistä asioista. Usein näistä suhteista muodostuu aitoja ystävyyssuhteita, jotka jatkuvat pitkään.

Tukihenkilö ja seniori kävelyllä Tukihenkilö ja seniori kävelyllä

Seniorit

Lahjoituksellasi autat järjestöämme kouluttamaan uusia vapaaehtoisia senioreiden arjen avuksi sekä tueksi. Autat kehittämään ammattiapua antavaa Senioripysäkki-toimintaa sekä Aamukorva-puhelinpalveluamme, jonne seniorit voivat soittaa vuoden jokaisena aamuna.

Isä ja poika puistossa Isä ja poika puistossa

Lapsiperheet

Lahjoituksellasi pystymme kouluttamaan lisää perhekavereita lapsiperheille, joilla ei ole arjen auttajia lähellään. Tuellasi pystymme myös tarjoamaan perheille maksutonta keskusteluapua kriisi- ja keskusteluavun työntekijöidemme kanssa. Lisäksi koulutetut perhekaverit antavat arvokasta tukea Uuteen lastensairaalaan tulleille perheille.

Tytöt soittimien kanssa Tytöt soittimien kanssa

Erityisryhmät

Musiikkikoulu Resonaari mahdollistaa soittamisen ilon kehitysvammaisille ja muille erityisoppijoille. Resonaarissa jokaiselle annetaan mahdollisuus oppimiseen ja samalla erityisoppijat pääsevät mukaan yhteisöön, jossa ketään ei väheksytä ja jätetä yksin. Lahjoituksellasi yhä useampi erityisoppija pääsee soittamaan.

Tyttö kuulokkeet kaulalla

Tiesitkö,

että testamenttilahjoitukset ovat pitkän historiamme aikana turvanneet joskus jopa työmme jatkumisen? Yleishyödyllisenä järjestönä emme maksa omaisuudesta perintöveroa, joten varat käytetään kokonaisuudessaan yksinäisyyttä vähentävään työhön.

Merkittävät testamenttilahjoitukset, suurlahjoitukset ja osakelahjoitukset ohjataan HelsinkiMission yksinäisyysrahastoon, jotta niitä pystytään käyttämään entistä suunnitellummin ja pidemmällä aikavälillä.

Tilaa testamenttiopas kotiisi

Usein kysytyt kysymykset

Testamentin voi laatia itse. Testamentti on tehtävä kirjallisena ja se on allekirjoitettava kahden esteettömän todistajan läsnä ollessa. Suosittelemme kuitenkin kääntymistä lakiasiaintuntijoiden puoleen.

Testamentti voi koskea mitä tahansa omaisuutta, esimerkiksi talletuksia, kiinteistöjä tai arvopapereita.

Tekemällä testamenttilahjoituksen annat ohjeet omaisuutesi jakamisesta ja käyttämisestä. Testamentti varmistaa, että tahtosi toteutuu. Testamentilla voit jättää omaisuutesi tai osan siitä myös hyväntekeväisyyteen. 

Mikäli haluat tehdä testamenttilahjoituksen HelsinkiMissiolle, voit testamentissasi ilmaista tahtosi lahjoituksen käyttämisestä HelsinkiMission yksinäisyyden vastaiselle työlle tai kohdentamisesta esimerkiksi ensisijaisesti nuorten tai senioreiden auttamistyölle. Jos haluat muistaa testamentissasi järjestöämme, annamme halutessasi suosituksia lakiasiaintuntijoista, jotka auttavat sinua ehdottoman luottamuksellisesti laatimaan testamenttisi.

Testamentin voi laatia minkä ikäisenä tahansa ja sitä voi muokata elämän varrella olosuhteiden muuttuessa.

Voit muuttaa testamenttiasi tai peruuttaa sen milloin vain, mutta muutokset ja lisäykset on tehtävä testamentin muotomääräysten mukaisesti. Vain uusin testamentti on pätevä.

Yleishyödyllisten järjestöjen, kuten HelsinkiMission, ei tarvitse maksaa saamistaan testamenttilahjoituksista perintöveroa.

HelsinkiMission työ yksinäisten auttamiseksi ei olisi mahdollista ilman lahjoituksia. Niin pienet kuin suuret lahjoitukset ovat tärkeä työllemme – ja apua saaville ihmisille – suuri merkitys, sillä auttamishaluisten lahjoituksilla rahoitetaan noin kolmasosa toiminnastamme. Tukemalla HelsinkiMission työtä voit olla varma, että lahjoituksesi käytetään tehokkaasti. Osoituksena siitä järjestömme auttamismäärät ovat vuosi vuodelta kasvaneet.