Suurlahjoitus


mahdollistaa


suuria asioita


Naiset halaavat porttikongissa

Lahjoittamalla autat yksin jääneitä

Suurlahjoittajana olet tärkeässä roolissa yksin jääneiden nuorten, vanhusten, lapsiperheiden ja erityisryhmien auttamisessa. Keskustelemme mielellämme lahjoittajien kanssa työstämme, hankkeistamme ja tuen kohdentamismahdollisuuksista. Järjestämme asiantuntijatapaamisia, joissa on mahdollisuus tutustua työhömme tarkemmin ja keskustella asiantuntijoiden kanssa. Raportoimme työmme tuloksista sekä avustuksen käytöstä niin sovittaessa.

Suurlahjoituksen voi tehdä verkossa, lahjakirjalla, osakelahjoituksena tai vaikka suoraan tilillemme.

Näin lahjoitukset auttavat

Jokainen lahjoitus on erittäin tärkeä. Alla muutama esimerkki siitä, mitä lahjoituksilla saadaan aikaan.

Vapaaehtoinen ja seniori kävelyllä

500 €

Lahjoituksella 20 yksinäistä vanhusta saa ulkoiluseuraa. Tälläkin hetkellä tuhannet seniorit viettävät pitkiä aikoja yksin neljän seinän sisällä.

Yksinäinen lapsi

3 000 €

Lahjoituksella mahdollistat 75:lle tukea tarvitsevalle lapsiperheelle kouluttamamme perhekaverin tukea. Lasten parempi tulevaisuus on pienestä kiinni.

Nuori tyttö keskustelemassa

12 000 €

Lahjoitus auttaa 30 nuorta saamaan viisi keskustelutapaamista kriisityön ammattilaisemme kanssa. Avulla on suuri merkitys, sillä yhä useampi nuori voi henkisesti pahoin. Apu on nuorille maksutonta. 

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä.

Niina Frösén

Varainhankintapäällikkö +358 44 735 5138 niina.frosen@helsinkimissio.fi
Nuori tyttö katsoo kameraan

Oli vapauttavaa saada purkaa vaikeita asioita elämästä ja sanoa ääneen sellaisia asioita, mistä ei ole koskaan puhunut kenellekään.

Apua saanut nuori
Nuori poika hymyilee

Nuoriin sijoitettu euro tuottaa itsensä takaisin jo samana vuonna

HelsinkiMission nuorten palveluiden vaikuttavuutta selvitettiin SROI-arvioinnissa (Social Return On Investment). Tuloksena selvisi, että toimintaan sijoitettu euro tuotti itsensä takaisin erilaisina yhteiskunnallisina hyötyinä jo samana vuonna – jopa lähes kaksinkertaisena.

Laskennallinen hyöty koostui vaihtoehtoiskustannuksista, joita julkiselle terveydenhuollolle olisi voinut koitua, mikäli HelsinkiMission toimintaa nuorten hyväksi ei olisi olemassa.

Sinun apuasi tarvitaan – tee lahjoitus

Yksinäinen seniori ulkona

Yksinäisyysrahasto

HelsinkiMission yksinäisyysrahasto on perustettu vuonna 2021. Rahaston tarkoitus on mahdollistaa pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen työ yksinäisyyden vähentämiseksi. Kohdennamme yksinäisyysrahastoon aina suuret lahjoitukset kuten merkittävät testamenttilahjoitukset ja osakelahjoitukset ellei lahjoittaja toisin toivo.

Isä ja poika isän harteilla

Osakkeen lahjoittaminen on helppoa ja verovapaata

Lahjoittaessasi pörssiosakkeita tai muita
arvopapereita voit muuttaa monen yksin jääneen elämän. Lahjoittajana et maksa veroja osakelahjoituksesta, vaikka olisit ostanut osakkeet nykyistä arvoa edullisemmin. Myöskään HelsinkiMissio yleishyödyllisenä järjestönä ei maksa lahjoituksesta veroja vaan lahjoitus käytetään kokonaisuudessaan työhön yksinäisyyden vähentämiseksi.

Näin osakkeen lahjoittaminen toimii

1. Osakkeiden lahjoittaja täyttää lahjakirjan

Lahjakirjasta tulee ilmetä lahjanantajan ja lahjansaajan tiedot (nimi, henkilötunnus ja arvo-osuustilin numero), lahjoitettavat arvopaperit ja niiden kappalemäärä, päivämäärät ja allekirjoitukset.

2. Lahjakirja toimitetaan pankkiin

Lahjakirja on hyvä tehdä kolmena kappaleena: yksi lahjanantajalle, yksi lahjansaajalle ja yksi rahalaitokselle. Lahjanantajan ja lahjansaajan allekirjoitusten jälkeen lahjakirja toimitetaan lahjanantajan toimesta pankkiin.

3. Pankki hoitaa tarvittavat siirrot

Lahjakirjan toimittamisen jäljeen pankki hoitaa tarvittavat siirrot ja lahjansaajana HelsinkiMissio realisoi osakkeet.