Kaveriksi


seniorin arkeen


Haluatko olla lievittämässä senioreiden yksinäisyyttä? Seniorit kaipaavat vapaaehtoiselta toisen ihmisen läsnäoloa ja juttuseuraa.

HelsinkiMission Seniorikaverina toimiminen tarkoittaa säännöllisiä tapaamisia ja yhteydenpitoa seniorin kanssa. Hae kaveriksi jo tänään!

Kaveriksi seniorille

HelsinkiMission seniorikaverina toimit luotettavana tukena seniorille, joka kaipaa toisen ihmisen seuraa ja läsnäoloa. Tapaat senioria elämäntilanteeseesi sopivalla tiheydellä, tavallisimmin joka toinen viikko.

Moni seniorikavereistamme on löytänyt seniorin toimimalla ensin keikka-auttajana. Keikoilla on mahdollisuus tutustua erilaisiin ihmisiin ja löytää joku, jonka kanssa kemiat kohtaavat.

Kaverisuhteet ovat yksilöllisiä, ja voitte seniorin kanssa yhdessä päättää, miten yhteisen aikanne vietätte. Yhdessäolo voi olla keskustelua tai ulkoilua tai vaikka käynti teatterissa. Tapaamisissa tärkeintä on olla aidosti läsnä, kuunnella toista.

Seniorikaverina toimiminen tarkoittaa:

Säännöllisiä tapaamisia ja yhteydenpitoa. Kaverisuhteet ovat eri pituisia, muutamasta kuukaudesta vuoteen.

Kuka voi hakea seniorikaveriksi?

Aiempaa kokemusta vapaaehtoisena toimimisesta ei tarvita. Tärkeitä ominaisuuksia ovat muun muassa luotettavuus sekä taito toimia erilaisten ihmisten kanssa ja kuunnella heitä.

Näin helposti haet!

  1. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, niin saat linkin hakulomakkeeseen sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansiosi, sillä joskus linkki valitettavasti ohjautuu sinne.
  2. Haastattelemme hakuilmoituksen perusteella kaikki tehtävään sopivat hakijat, joista valitaan vapaaehtoiset tehtävään.
  3. Tarjoamme koulutuksen vapaaehtoisena toimimiseen verkossa.
  4. Senioripalveluiden koordinaattorit ovat tukenasi koko vapaaehtoisena toimimisen ajan. Pääset osaksi vapaaehtoisten yhteisöä.

Seniorien keikka-auttajien ja kavereiden koulutus on sisällöltään sama. Saat samalla valmiudet myös seniorien keikka-auttajana toimimiseen, sillä usein kaverisuhteen seniori löytyy toimimalla aluksi keikka-auttajana. Halutessasi voit ryhtyä myös heti alkuun seniorikaveriksi pidempiaikaista apua ja säännöllistä tukea kaipaavalle seniorille.

Koulutamme uusia seniorikavereita jatkuvasti. Koulutus tapahtuu verkossa.

Lisätietoja:

puh. 09 2312 0220
seniorityo@helsinkimissio.fi

Hae seniorikaveriksi