Seniorens


kompis i


vardagen


Vill du vara med och lindra ensamhet bland seniorer? Av stödrelationen önskar seniorerna sällskap och någon att prata med.

HelsingforsMissions kompisverksamhet lämpar sig bäst för dig som är redo att förbinda dig för en längre period. Ansök för att bli kompis till en senior!

Bli kompis för en senior

Som kompis ger du ett tillförlitligt stöd för en senior som är i behov av en annan människas sällskap och närvaro. Du träffar den person du stöder så ofta som det passar din livssituation, vanligtvis varannan vecka. Många av våra seniorkompisar har hittat en senior genom att först ställa upp som engångshjälpare.

Kompisrelationerna är individuella och ni kan tillsammans bestämma vad ni gör med er gemensamma tid. Samvaron kan innebära samtal, promenader eller teaterbesök. Det viktigaste under träffarna är att vara närvarande och lyssna på varandra.

Vi förutsätter att seniorkompisen:

  • Kan förbinda sig till att ställa upp till kompisverksamheten i minst ett års tid, men ofta växer kompisrelationerna till äkta vänskapsförhållanden.

Vem kan ansöka om att bli seniorkompis?

Tidigare erfarenhet av volontärarbete behövs inte. För att vara volontär räcker det att man är en medmänniska; intresserad av att möta olika slags människor och har förmågan att lyssna.

Så här enkelt kan du söka!

Vi behandlar ansökningar från och med januari 2023.

  1. Fyll i kontaktblanketten nedan så får du en länk med ansökningsblanketten per e-post. (Kolla också skräpposten, för ibland går det tyvärr så att länken hamnar där.)
  2. Vi kontaktar alla sökande.
  3. Vi erbjuder webbaserad utbildning för våra volontärer. Koordinatorerna för våra seniortjänster finns som stöd för dig hela den tid du är volontär. Du blir en del av vår gemenskap av volontärer.

Utbildningen för engångshjälpare och seniorkompisar har samma innehåll. På samma gång får du också beredskap att ställa upp som engångshjälpare för seniorer, eftersom kompisrelationen med en senior ofta hittas genom att först fungera som engångshjälpare. Om du vill kan du också direkt börja som kompis för en senior som är i behov av mer långsiktigt och regelbundet stöd.

Vi utbildar nya seniorkompisar kontinuerligt. Utbildningen går att göra online. Vi tar kontakt med dig så fort som möjligt!

Tilläggsuppgifter:
volontarverksamhet@helsinkimissio.fi
tfn. 09 23 12 02 30

Bli en seniorkompis