Du behöver


inte bli ensam


Känner du dig ensam? Saknar du meningsfulla relationer i ditt liv? Vi erbjuder kostnadsfria samtalsträffar med yrkeshjälpare för unga vuxna i åldern 18–29 år.

Tveka inte att kontakta oss, tillsammans besegrar vi ensamheten.

Centrum för ensamhetsarbete

Centrum för ensamhetsarbete erbjuder tjänster som minskar ensamhet, som exempelvis samtalshjälp mot ensamhet och en självhjälpsguide. Tjänsten är även nationell och tillgänglig på distans. Bekanta dig med alla våra tjänster!

Samtalshjälp mot ensamhet

Vi erbjuder unga vuxna i åldern 18–29 år samtalsträffar med yrkeshjälpare samt olika verktyg till att minska känslor av ensamhet.

Vad är ensamhet?

Var tionde finländare lider av skadlig ensamhet. Ensamhet är mera vanligt bland unga – kring 14 % av grundskole- och andra stadiets studerande och en fjärdedel av högskolestuderande upplever ensamhet. Ensamhet är även en av de största hälsoriskerna för seniorer. Men ensamheten går att påverka. Följ med oss och lär dig mer!


Ensamhet – en självhjälpguide

Vill du självständigt minska på känslor av ensamhet? Ensamhet-självhjälpguiden passar alla som vill stanna upp och utforska tankar, känslor och beteendemönster som är kopplade till ensamhet.

Med hjälp av guiden kan du upptäcka nya perspektiv på dina relationer samt olika sätt att lindra ensamhet.