Glädjen att göra något tillsammans

Vill du vara med och dela den glädje som gemensam sysselsättning erbjuder seniorer?

I den gruppverksamhet som HelsingforsMissions volontärer organiserar bjuds det bland annat på akvarellmålning, samtal och motion.

Kom med och led gruppverksamhet!

Iloinen nainen katsoo suoraan silmiin

Gruppledare för seniorer

I gruppverksamheten ligger fokus på interaktion och att göra något tillsammans. HelsingforsMissions volontärer handleder många slags seniorgrupper.

Volontärernas egna hobbyer kan väl utnyttjas i grupperna: till exempel kan den som sysslar med stavgång grunda en stavgångsgrupp.

Vem kan ansöka om att bli volontär?

Volontärer som är intresserade av att bli gruppledare behöver inte ha erfarenhet av att leda en grupp eller seniorarbete. Egenskaper som behövs som gruppledare är bland annat engagemang, pålitlighet, förmåga att fungera ihop med människor av olika slag och att kunna lyssna.

Så här enkelt kan du söka!

  1. Fyll i kontaktblanketten nedan så får du en länk med ansökningsblanketten per e-post. (Kolla också skräpposten, för ibland går det tyvärr så att länken hamnar där.)
  2. Vi kontaktar alla sökande.
  3. Vi erbjuder webbaserad utbildning för våra volontärer. Koordinatorerna för våra seniortjänster finns som stöd för dig under hela den tid du är volontär.
  4. Du blir en del av vår gemenskap av volontärer.

Koordinatorn erbjuder hjälp med sådant som hör ihop med att grunda en grupp, som exempelvis att hitta lokaliteter och att samla ihop gruppen.

Mer information:
Nina Normann, Volontärkoordinator
043 201 31 96

Bli volontär