Päivätyökeräys


eli taksvärkki


Nuoret skeittipuistossa

Tuo koulusi mukaan vähentämään yksinäisyyttä

Jokainen meistä on kytköksissä toisiin, vaikka yhteys joskus pätkisi. Tällä hetkellä lähes joka kolmas suomalainen tuntee itsensä yksinäiseksi, mutta onneksi yksinäisyyden ei tarvitse olla pysyvä olotila. Vahvistetaan sidosta toisiimme ja otetaan yhteyttä, jotta kukaan ei jää yksin.

Kutsumme nyt koulunne mukaan vaikuttamaan ja keräämään varoja yksinäisyyttä vähentävään työhön. Ota yhteys -päivätyökeräys eli taksvärkki on mahdollisuus koulullenne vähentää yksinäisyyttä yhdessä HelsinkiMission kanssa. Päivätyökeräyksessä oppilaiden tehtävänä on ottaa yhteyttä kuuteen henkilöön, joiden kuulumisia ei ole hetkeen kysynyt, sekä hankkia sponsori itselleen. Päivätyökeräyksen tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten sosiaalisia suhteita sekä kokemusta siitä, että yksinäisyyden vähentämisessä jokaisella yhteydenotolla on väliä – itselle ja muille. Ota yhteys -päivänä kerätyillä varoilla mahdollistetaan se, että yksinäisyyteen voi saada apua.

Koulujen kanssa tehtävä yhteistyö on osa HelsinkiMission School to Belong -toimintaa koulujen yksinäisyyden vähentämiseksi.

Nuori poika yksin istumassa

Toivoisin, että minulla olisi joku ihminen joka kysyisi minulta edes joskus, että mitä kuuluu.

Apua saava nuori

Näin tukenne auttaa

Alla esimerkkejä, mitä keskimäärin yhden luokan (20 oppilasta) keräystuotoilla saadaan aikaan.

Kaksi miestä taluttamassa pyörää

300 €

Kahdeksan yksinäisyydestä kärsivää nuorta saa tapaamisen ja keskustelutuokion koulutetun tukihenkilön kanssa. Tukihenkilö on turvallinen aikuinen, jonka kanssa voi keskustella kaikesta maan ja taivaan välillä.

Nuori tyttö keskustelemassa

300 €

Apua tarvitseva nuori saa neljä keskustelutapaamista kriisityön ammattilaisemme kanssa. Usein jo muutama keskustelukerta lisää nuoren hyvinvointia.

Tukihenkilö ja seniori kävelyllä

300 €

Yksin jäänyt seniori saa puoleksi vuodeksi säännöllisesti vierailevan koulutetun tukihenkilön, jonka kanssa voi jutella tai lähteä vaikka ulkoilemaan.

Nuori poika hymyilee

Mikä on päivätyökeräys?

Päivätyökeräys eli taksvärkki on nimensä mukaisesti päivä, jolloin koulun tai luokan oppilaat tekevät työtä ja keräävät lahjoituksia hyväntekeväisyyteen. Ota yhteys -päivänä oppilaat ottavat yhteyttä kuuteen henkilöön, joiden kuulumisia ei ole hetkeen kysynyt sekä hankkivat sponsorin itselleen. Oppilaan työstä maksettava suositussumma on 15 euroa.

Keräys toteutetaan verkossa, jota on mahdollista seurata reaaliaikaisesti ja joka innostaa kasvattamaan yhteistä lahjoitussummaa. Lähetämme lukuvuoden päätteeksi sähköisen diplomin upeasta työstä.

Näin päivätyökeräys toimii

1. Ilmoittautuminen

Ilmoittakaa koulunne tai luokkanne mukaan päivätyökeräykseen alla olevalla lomakkeella.

2. Valmistautuminen

Toimitamme sähköpostitse tarvittavat materiaalit ja ohjeet keräyksen perustamiseen.

3. Ota yhteys -päivä

Päivän aikana oppilaat ottavat yhteyttä tuttuihin. Päivätyökeräyksen palkan voi maksaa esimerkiksi oppilaan lähipiirin aikuinen tai tutun yrityksen edustaja. Oppilaan työstä maksettava suositussumma on 15 euroa.

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä.

Kristina Kurki

Varainhankinnan koordinaattori kristina.kurki@helsinkimissio.fi +358 44 524 8880

Silva Saulio

Ohjelmavastaava silva.saulio@helsinkimissio.fi +358 43 201 3192

Ilmoittaudu päivätyökeräykseen