×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Sinunkin naapurissasi voi asua yksinäinen

Tule mukaan joulukeräykseemme.

Usein on mahdotonta arvata, että naapurissa asuu yksinäinen ihminen. Hän voi olla nuori tai vanha, kuka tahansa – yksinäisyys ei näy ihmisestä päällepäin.

Osallistu joulukeräykseemme ja auta kanssamme yksinäisiä. Lahjoita nyt. Kiitos, että välität.

Jätä yhteystietosi

Hyväksymällä lahjoitusehdot saan uusinta tietoa HelsinkiMission toiminnasta ja auttamistavoista. Voin milloin tahansa perua viestinnän.

Perusta oma keräys

Auta uudella tavalla! Perusta yksinäisiä auttava oma keräys ja kutsu kaverisi lahjoittamaan.

Aloita keräys

Näin lahjoitukset auttavat

25 €

Jokainen meistä tarvitsee toisen ihmisen läsnäoloa ja välittämistä. Liian monella ei kuitenkaan ole ketään, jonka kanssa voisi elämäänsä jakaa. HelsinkiMission koulutetut vapaaehtoiset tarjoavat tukea ja keskustelukumppanin yksin jääneelle. 25 eurolla lahjoitat tukihenkilön tukea yksinäiselle nuorelle tai seniorille.

 

60 €

Nuorten yksinäisyys on lisääntynyt korona-aikana hälyttävästi. Työttömyys, opintojen viivästyminen ja etäopiskelu vaikeuttavat nuorten arkea. Kriisipisteemme ammattilaiset antavat keskusteluapua, kun nuori sitä kipeimmin tarvitsee. Apumme on nuorelle maksutonta. Lahjoittamalla 60 euroa tarjoat nuorelle keskustelutapaamisen kriisityön ammattilaisemme kanssa.

100 €

Moni seniori kärsii syvästä yksinäisyydestä joka päivä, mutta jouluna yksinäisyys tuntuu tavallistakin pahemmalta. Aamukorva-puhelin tarjoaa seniorille ystävällisen kuulijan ja keskustelukumppanin. Aamukorvassa päivystävät HelsinkiMission koulutetut vapaaehtoiset vuoden jokaisena aamuna, myös jouluna, kello 5–8. Senioreiden puhelinavun tarve on kasvanut merkittävästi korona-aikana. Tämän vuoksi jokaisella lahjoituksella on valtavan suuri merkitys.

*HelsinkiMissio etsii, valitsee ja kouluttaa vapaaehtoiset auttajat – tukihenkilöt, mentorit ja ryhmänohjaajat – sekä tarjoaa heille tehtäväänsä säännöllisen työnohjauksen ja tuen koko vuoden ajan.

Aikalahjalla toivotat hyvää joulua läheiselle ja samalla autat yksinäistä

Toivottamalla hyvää joulua HelsinkiMission Aikalahjalla annat samalla korvaamattoman lahjan yksinäisille. Lähetämme lahjansaajalle sähköisen joulukortin kirjoittamallasi joulutervehdyksellä tai voit myös halutessasi tulostaa kortin.

Anna joululahja

Mitä lahjoituksilla on jo saatu aikaan

Kevään koronashokki iski koko yhteiskuntaan. Tässä esimerkkejä avustamme tänä vuonna:

  • Vapaaehtoisemme ovat antaneet arjen apua ikäihmisille yli 3 000 kertaa tämän vuoden aikana.
  • Vapaaehtoisemme ovat lievittäneet seniorien yksinäisyyttä ja hätää reilut 3 500 kertaa puhelinpalveluissamme tänä vuonna.
  • Kriisipisteemme ammattiauttajat ja vapaaehtoisemme ovat kohdanneet ja tukeneet nuoria lähes 6 500 kertaa tänä vuonna.

Vårens coronachock drabbade hela samhället. Här är exempel på hur vi har hjälpt i år:

  • Våra frivilliga har hjälpt över ensamma äldre människor i vardagen mer än 3 000 gånger det här året.
  • Våra frivilliga har i år lindrat ensamhet och nöd bland seniorer drygt 3 500 gånger via våra telefontjänster.
  • Yrkeshjälparna och de frivilliga vid vår krisjour har träffat och gett stöd till unga närmare 6 500 gånger i år.

Arjen apua ja keskusteluseuraa senioreille

Yksinään asuva Irja Niemelä, 83, saa usein kauppa-apua vapaaehtoiselta Jali Jumiskolta. Koronarajoitusten aikaan apu oli tavallistakin tärkeämpää.

”Jalin ja muiden vapaaehtoisten apu on korvaamatonta. Ilman heitä en selviäisi”, Irja sanoo.

Ostokset hoidettuaan Jalilla on tapana jäädä kahville ja juttelemaan. Pienilläkin keskusteluhetkillä on Irjalle suuri merkitys.

Kaveruutta ja tukea nuorten haasteisiin

Maximilian Nahi, 31, toimii vapaaehtoisena nuoren tukihenkilönä.

”Tuettavani on 21-vuotias maahanmuuttajataustainen mies. Yhteisiä juttuja on löytynyt helpommin kuin kuvittelin, esimerkiksi autot kiinnostavat molempia ja niistä riittää puhuttavaa.”

Tukisuhde on tärkeä myös tukihenkilölle itselleen. ”Koen olevani merkityksellinen jollekin ihmiselle ja pystyn auttamaan aidosti.”

Keskusteluapua elämän solmukohtiin

Työpaikkakiusaamisesta kärsinyt Ulla, 66, löysi Senioripysäkin keskusteluryhmästä korjaavan yhteisön.

Kokemus yhteisöön kuulumisesta oli hänelle todella tärkeä.

”Voi kyllä sanoa, että ryhmä oli kiusaamiskokemusten jälkeen korjaava kokemus, joka kannattelee vieläkin. Tällaisen ryhmän hyvä vaikutus ei häviä”, Ulla sanoo.

MAHDOLLISUUS YRITYKSILLE

Jos yritykselläsi on pienikin mahdollisuus auttaa yksinäisiä, toivomme apuasi. Yksityishenkilöiden ja yritysten tekemät lahjoitukset auttavat meitä vastaamaan yhä useamman hätään. Pienikin tuki on nyt kullanarvoinen!

Lue lisää

Tilaa #Myötätuntouutisia-uutiskirje

Tilaa #Myötätuntouutisia-uutiskirje

 

Tilaamalla sähköisen uutiskirjeemme saat uusinta tietoa HelsinkiMission toiminnasta ja auttamistavoista. Voit milloin tahansa perua viestinnän.

Uutiskirjeen tilaajan tiedot tallennetaan HelsinkiMission asiakasrekisteriin. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille toimijoille.

Kiitos tilauksesta!

Saat uutiskirjeen jatkossa sähköpostiisi.