×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Lievitä kanssamme yksinäisten hätää

Kun yhteiskunta sulkeutuu, yksinäiset ovat heikoimmilla. Mieli täyttyy helposti huolista ja peloista. Vapaaehtoisemme ja ammattiauttajamme tukevat yksinäisiä – kasvokkaisten kohtaamisten sijaan puhelimitse ja etäyhteyksin. Senioreille tarjoamme keikka-apua esimerkiksi ruokaostosten tekemiseen.

Auta meitä työssämme. ​Lahjoita tai ryhdy vapaaehtoiseksi. Kiitos, että välität.

 

Jätä yhteystietosi

Hyväksymällä lahjoitusehdot saan uusinta tietoa HelsinkiMission toiminnasta ja auttamistavoista. Voin milloin tahansa perua viestinnän.

Tule vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoisena voit antaa läsnäoloasi ja tukeasi jollekulle sitä kipeästi kaipaavalle. Tutustu vapaaehtoistoimintaamme ja hae mukaan.

Hae vapaaehtoiseksi

Lisää vapaaehtoistehtäviä löydät valtakunnalliselta vapaaehtoistyo.fi-sivustolta. Tehtäviä tarjoavat kunnat, kaupungit, seurakunnat ja järjestöt.

vapaaehtoistyo.fi

Perusta keräys ja kutsu ystävät tukemaan yksinäisiä!

Omakeräys ja merkkipäiväkeräys ovat nyt ajankohtaisia tapoja tehdä hyvää. Perustamalla keräyksen annat lähipiirillesi tilaisuuden auttaa yksinäisiä - turvallisesti etäyhteyksin.

Vietätkö lähiaikoina syntymäpäivää tai jotain muuta merkkipäivää? Pyytämällä lahjojen sijaan lahjoitusta HelsinkiMission auttamistyölle annat korvaamattoman lahjan yksinäisille.

Merkkipäiväkeräys

Ole oman elämäsi aktivisti: kutsu ystäväsi mukaan selättämään alakuloa ja ahdistusta.  Jokainen meistä voi tehdä jotain, ehkä omakeräys on sinun tapasi osallistua ja auttaa yksinäisiä?

Omakeräys

MAHDOLLISUUS YRITYKSILLE

Jos yritykselläsi on pienikin mahdollisuus auttaa yksinäisiä, toivomme apuasi. Yksityishenkilöiden ja yritysten tekemät lahjoitukset auttavat meitä vastaamaan yhä useamman hätään. Pienikin tuki on nyt kullanarvoinen!

Lue lisää

NÄIN AUTAMME POIKKEUSTILANTEESSA

Tukea ja turvaa senioreille

Vapaaehtoisemme ja ammattiauttajamme lievittävät yksinäisten vanhusten hätää myös poikkeustilan aikana. Palvelunumeroihimme voi soittaa mistä päin Suomea tahansa.

Aamukorva ja Aamukorvaa vastaava Lyssnande örat, Senioripysäkki-yhteydenottopuhelin sekä Juttukorva tarjoavat kuulijan ja keskustelukumppanin yksinäiselle – tukea ja toivoa kriisitilanteessa. 

Pääkaupunkiseudulla vanhuksille on tarjolla myös vapaaehtoisen keikka-auttajan apua esimerkiksi ruokaostosten tekemiseen.

Lue lisää

Juttukorva kaiken ikäisille

Juttukorvaan voi soittaa kuin luotettavalle ystävälle tai tuttavalle, jos sellainen puuttuu elämästä. 

Tavoitteena on vähentää soittajan yksinäisyyttä ja tarjota valon pilkahduksia poikkeustilan keskelle. 

Juttukorvaan voivat soittaa kaiken ikäiset yksinäiset kaikkialta Suomesta. HelsinkiMission työntekijät ja jatkossa myös vapaaehtoiset ovat valmiina juttelemaan arjen asioista ja kuulumisista soittajan kanssa. 

Lue lisää

Keskusteluapua nuorille

Nuorten kriisipisteemme on korvaamaton avun lähde nuorille, ja nyt sitä tarvitaan entistäkin kipeämmin. Kriisipisteeseen voivat soittaa 12–29-vuotiaat mistä päin Suomea tahansa. Nuoria tukevat myös HelsinkiMission kouluttamat vapaaehtoiset karanteenikaverit, jotka tarjoavat juttuseuraa etäyhteyksin.

Painajaismainen tilanne ahdistaa ja pelottaa. Etenkin, jos ei ole ketään kaveria, jonka kanssa ahdistustaan jakaa. 

Kriisipisteen ammattiauttajan ja vapaaehtoistemme kanssa nuori pääsee puhumaan tunteistaan. Kriisityöntekijä kuuntelee, keskustelee ja rauhoittaa mieltä. Apua saa myös parisuhdeongelmiin, joita poikkeustilanne saattaa entisestään pahentaa.

Lue lisää

Tilaa #Myötätuntouutisia-uutiskirje

Tilaa #Myötätuntouutisia-uutiskirje

 

Tilaamalla sähköisen uutiskirjeemme saat uusinta tietoa HelsinkiMission toiminnasta ja auttamistavoista. Voit milloin tahansa perua viestinnän.

Uutiskirjeen tilaajan tiedot tallennetaan HelsinkiMission asiakasrekisteriin. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille toimijoille.

Kiitos tilauksesta!

Saat uutiskirjeen jatkossa sähköpostiisi.