×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Tee lahjoitus, joka kannattelee

Jokainen meistä tarvitsee joskus kannattelijaa.

Ihmistä, joka on läsnä. Ystävää, joka kuuntelee.

Nyt kutsummekin kaikki kannattelijoiden joukkueeseen, sillä vain yhdessä yksinäisyys voitetaan.

Tee lahjoitus.

Jätä yhteystietosi

Hyväksymällä lahjoitusehdot saan uusinta tietoa HelsinkiMission toiminnasta ja auttamistavoista. Voin milloin tahansa perua viestinnän.

Mahdollisuus yrityksille

Jos yritykselläsi on pienikin mahdollisuus auttaa yksinäisiä, toivomme apuasi. Yksityishenkilöiden ja yritysten tekemät lahjoitukset auttavat meitä vastaamaan yhä useamman hätään. Pienikin tuki on nyt kullanarvoinen!

Lue lisää

Näin lahjoitukset auttavat

25 €

Jokainen meistä tarvitsee toisen ihmisen läsnäoloa ja välittämistä. Liian monella ei kuitenkaan ole ketään, jonka kanssa voisi elämäänsä jakaa. HelsinkiMission koulutetut vapaaehtoiset tarjoavat tukea ja keskustelukumppanin yksin jääneelle. 25 eurolla mahdollistat tukihenkilön tukea yksinäiselle nuorelle tai seniorille.

 

60 €

Nuorten yksinäisyys on lisääntynyt korona-aikana hälyttävästi. Työttömyys, opintojen viivästyminen ja etäopiskelu vaikeuttavat nuorten arkea. Kriisipisteemme ammattilaiset antavat keskusteluapua, kun nuori sitä kipeimmin tarvitsee. Apumme on nuorelle maksutonta. Lahjoittamalla 60 euroa mahdollistat nuorelle keskustelutapaamisen kriisityön ammattilaisemme kanssa.

100 €

Moni seniori kärsii syvästä yksinäisyydestä joka päivä, mutta jouluna yksinäisyys tuntuu tavallistakin pahemmalta. Aamukorva-puhelin tarjoaa seniorille ystävällisen kuulijan ja keskustelukumppanin. Aamukorvassa päivystävät HelsinkiMission koulutetut vapaaehtoiset vuoden jokaisena aamuna, myös jouluna, kello 5–8. Senioreiden puhelinavun tarve on kasvanut merkittävästi korona-aikana. Tämän vuoksi jokaisella lahjoituksella on valtavan suuri merkitys.

*HelsinkiMissio etsii, valitsee ja kouluttaa vapaaehtoiset auttajat – tukihenkilöt, mentorit ja ryhmänohjaajat – sekä tarjoaa heille tehtäväänsä säännöllisen työnohjauksen ja tuen koko vuoden ajan.

Mitä lahjoituksilla on jo saatu aikaan

Yhdessä yksinäisyys voitetaan

Yhdessä satojen vapaaehtoisten, yksityisten lahjoittajien ja yritystukijoiden kanssa olemme viime vuonna auttaneet esimerkiksi näin:

 • Vapaaehtoisemme tekivät 3 759 seniorien auttamiskeikkaa ja lievittivät senioreiden yksinäisyyttä 3 740 kertaa puhelinpalvelussamme.
 • Keskusteluavussa ja nuorten tukihenkilötoiminnassa kohtasimme nuoria lähes 10 000 kertaa.
 • Perhekaverimme tarjosivat tukea ja läsnäoloa Uuden lastensairaalan lapsille ja perheille 9 340 kertaa.

Yksinäisyys voi koskettaa jokaista

Uuden kyselyselvityksen mukaan lähes 80 prosenttia suomalaisista kokee, että yksinäisyydestä ja sen vaikutuksista tulisi puhua yhteiskunnassa nykyistä enemmän. Yksinäisyys ei koske vain tiettyä ihmisryhmää, vaan voi koskettaa ihan jokaista nuorista aikuisiin ja lapsiperheistä senioreihin.

Lue kyselyselvityksen tulokset

Robin Packalen pohtii avoimuuttaan: ”Pelkään yksin jäämistä”

Kaverisukat suunnitellut Robin Packalen tuntee itsensä erittäin onnekkaaksi, sillä hän voi aina jakaa ajatuksiaan läheistensä kanssa. Artistia kuitenkin pelottaa yksin jääminen ja myös siksi hän pyrkii suhtautumaan uusiin ihmisiin avoimesti.

Lue lisää

Osallistu Kaverisukka-keräykseen

Kaverisukka on HelsinkiMission, Robin Packalenin, Prisman sekä Sukkamestareiden suunnittelema ja yksittäin myytävä sukka yksinäisyyttä vastaan. Kaverisukkien myötä haastamme nyt kaikkia lahjoittamaan yksinäisyyden vastaiselle työlle. Lahjoita keräykseen jotta yhä useampi nuori, lapsiperhe ja seniori saisi apua.

Lahjoita keräykseen

 • ​Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

  Kuukausilahjoittamisella varmistat auttamistoimintamme jatkuvuuden

  Lahjoita

 • ​Tule vapaaehtoiseksi

  Sinulta ei vaadita mitään – riittää, että olet ihminen ihmiselle. Kaikki vapaaehtoiset koulutetaan.

  Lue lisää

Aikalahjalla autat yksinäistä – ja ilahdutat ystävääsi

Aikalahja on eettinen lahja, jolla on kaksi saajaa. Toinen heistä on yksinäinen vanhus, nuori tai lapsiperheen vanhempi. Toinen taas sinulle läheinen ihminen, jota haluat ilahduttaa Aikalahja-kortilla.

Osta aikalahja

Tilaa #Myötätuntouutisia-uutiskirje

Tilaa #Myötätuntouutisia-uutiskirje

 

Tilaamalla sähköisen uutiskirjeemme saat uusinta tietoa HelsinkiMission toiminnasta ja auttamistavoista. Voit milloin tahansa perua viestinnän.

Uutiskirjeen tilaajan tiedot tallennetaan HelsinkiMission asiakasrekisteriin. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille toimijoille.

Kiitos tilauksesta!

Saat uutiskirjeen jatkossa sähköpostiisi.