Cecilia

14.6.2024

Cecilian kesäjuhlissa laulu raikasi ja bingokone pyöri 

Juhlavieraat tanssivat kesäjuhlissa.
Kesäjuhlassa Resonaarin musiikkia ei tarvinnut kuunnella hiljaa penkissä istuen, vaan juhlavieraat irrottelivat laulamalla ja tanssimalla mukana. Kuva: Markku Pihlaja. 

Kenelle osui bingon jättipotti? Kenen sihti oli saappaanheitossa kohdallaan? Näihin kysymyksiin saatiin vastauksia Cecilian kesäjuhlassa, jota vietettiin kesäkuussa senioritalossa Vuosaaressa. Mukana järjestelyissä oli HelsinkiMission pääyhteistyökumppani Danone, joka viihdytti juhlavieraita leikkimielisillä ohjelmanumeroillaan. 

Vuosaaren senioritalo Cecilian kesäjuhlassa otettiin kesä vastaan talon asukkaiden, HelsinkiMission, Danonen vapaaehtoisten ja musiikkikeskus Resonaarin kanssa. Ohjelmassa oli tänä vuonna Resonaarigroupin musiikkiesityksiä, yhteislaulua, juhla-ateria sekä rentoa kisailua saappaanheitosta bingoon. 

”En osaa sanoa kuin sen, että tunsin kuuluvani tänne”

Bingossa vallitsi keskittynyt tunnelma, kun laput eivät tuntuneet ottavan täyttyäkseen. Kuva: Markku Pihlaja.

– Sain joululahjaksi taulun, johon kirjoitan päivittäisen ohjelman. Vieraat käyvät sanomassa, että eikö ole stressaavaa, kun on kalenteri noin täynnä. Sanon, että ei ole, koska kaikki tekeminen on niin kivaa, kertoo kesäjuhlaan osallistunut Cecilian asukas Erkki. 

Vaikka talossa riittää tapahtumaa arkenakin, juhlaväki on sitä mieltä, että mukaan oli empimättä lähdettävä, kun talossa tapahtuu. 

– Kyllä kesäjuhla on jo nimenä semmoinen, että sinne pitää lähteä, se aloittaa kesän, jatkaa Erkki. 

Vapaaehtoiset olivat järjestäneet juhlijoille saappaanheittoa, juhlaevästä, onnenpyörää ja bingoa ja toimivat apuna, mikäli esimerkiksi bingonumeroiden kuuleminen tuotti hankaluuksia. Suositussa bingossa senioritalon asukas Liisa ei tällä kertaa onnistunut loitsimaan itselleen voittopottia. 

– Jäi yhtä numeroa vaille. Meillä on myös oma bingo, ja välillä on käynyt onnekkaasti: Olen sanonut bingoon lähtiessä, että nyt lähdetään hei voittamaan kahvipaketti, ja kaksi kertaa on paketti tullut! 

Tuli bingopalkintoa tai ei, kaikille yhteinen palkinto oli vapaaehtoisten tarjoilema juhla-ateria. Aterian päälle pystyi voittamaan välipalaa onnenpyörästä, jota asukkaat pääsivät pyöräyttämään tarvittaessa käsikynkkää vapaaehtoisten kanssa. 

”Täällä on rento meno, ei mitään pönötystä tai hierarkioita, vaan tämmöinen kiva me-henki”, jakaa Cecilian asukas Liisa ajatuksiaan senioritalosta. Kuvassa vasemmalta oikealle Erkki, Kadri, Maaret ja Liisa. Kuva: Markku Pihlaja. 

– Parasta oli fiilis, joka porukalla syntyi, kiva letkeä ote asioihin. Meitä oli iso joukko, ja musiikki oli mukava yhdistävä tekijä ja hengenluoja, kuvailee Liisa kesäjuhlan tunnelmaa. 

– Resonaari oli kauhean mukava ja uusi minulle. Se tempaisi mukaan koko väen. En osaa sanoa kuin sen, että tunsin kuuluvani tänne, toteaa Ceciliassa vasta vähän aikaa asunut Maaret. 

– Sinähän olet sujahtanut tänne joukkoon kuin naskali voihin, vahvistaa Liisa. 

Haastatellut kertovat kaikki saaneensa Ceciliasta uusia tuttavuuksia erilaisissa harrastuksissa ja tapahtumissa.  

– Kyllä on tullut tuttuja paljonkin. Kun täällä näkee ihmisiä liikkeellä, niin silloin heidät oppii tuntemaan. Jos minuakin rupeaa seinät ahdistamaan, lähden ulos käytävään, pihalle tai kävelylle, pohtii Erkki. 

Yritysvapaaehtoisten konkreettinen apu ilahduttaa myös avun antajaa

Danonen työntekijöille vapaaehtoistyössä tärkeintä on nähdä, kuinka omalla panoksella saa hyvää aikaan. Kuvassa vasemmalta oikealle Aino-Maija Aikkinen, Joanna Vasko ja Henrika Peltola. Kuva: Markku Pihlaja. 

Oleellinen tekijä juhlien onnistumisessa oli vapaaehtoisten joukko elintarvikeyritys Danonelta, joka järjestää työntekijöilleen vapaaehtoistyötä yhteistyössä HelsinkiMission kanssa. Danone haluaa tuotteillaan tukea ikääntyvän väestön hyvinvointia, ja yhteistyö lähti toiveesta tuoda iloa senioreiden arkeen.  

– Kaikki on mennyt todella sujuvasti, ja talon asukkaat ovat olleet innokkaasti mukana. Palkitsevinta on juuri sen näkeminen, että tilaisuus tuo heille aidosti iloa, kommentoi Danonen elintarviketurvallisuuspäällikkö Aino-Maija Aikkinen juhlatunnelmaa. 

– On mahtavaa, että yritys tukee toimintaa lahjoittamalla, mutta on ihanaa vastapainoa, kun pääsee itse mukaan tekemään työtä kädet saveen -meiningillä. Meillä on HelsinkiMission kanssa myös Aamukorva-yhteistyö, joka sekin on tärkeää työtä. On arvokasta, kuinka Danone tukee sitä, että voimme tehdä tällaista työajalla, pohtii Danonen brändipäällikkö Joanna Vasko. 

Kaveri vieressä pitkän pöydän ääressä

Cecilian palvelupäällikkö Kadri Arffman ja tapahtumakoordinaattori Julia Jäkkö olivat tyytyväisiä juhlaan ja kiitollisia Danonelta saamastaan järjestelyavusta.  

– Parasta kesäjuhlassa on kokonaisuus. Olemme kaikki yhdessä, ja asukkaat nauttivat siitä, että on kaveri vieressä, hyvää ruokaa ja suosittu Resonaarin musiikki.  Inspiroiduin Helsinki-päivästä, ja haaveeni oli, että ihmiset kokoontuvat ja syövät yhdessä pitkän pöydän ääressä, kuvailee Kadri. 

Kesä on vasta alussa, mutta Ceciliassa syksylle on suunnitteilla jo paljon ohjelmaa. 

– Cecilialla on 20-vuotissynttärit marraskuussa, joten pidämme Mummodiskon. Luvassa ei ole mitään pojotusta, vaan paikalle tulevat DJ:t ja muut, lupailee Julia. 

14.6.2024