×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Perhementori tukee arjessa

Kaipaatko tukea arjen keskelle? Haluaisitko jutella jonkun kanssa mieltäsi painavista asioista? Voit hakea mentoria ja saada tukea arjen haasteisiin myös poikkeusaikana. 

Yllättävät muutokset perheesi elämäntilanteessa, yksinäisyys, uupumus, riittämättömyyden tunne tai neuvottomuus lasten kasvatusasioissa ovat tilanteita, joissa vertaistuesta voi olla apua. Tällä hetkellä myös koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne synnyttää monenlaisia huolia perheissä.

Huoliensa kanssa ei kannata jäädä yksin sinnittelemään. Puhumalla asioista toisen tasavertaisen aikuisen kanssa voit keventää taakkaasi ja saada uusia näkökulmia ja voimavaroja.

Voit pyytää mentorin tueksesi

Mentori on HelsinkiMission koulutettu vapaaehtoinen, jonka kanssa voit jutella luottamuksellisesti. Hän on luotettava, tasapainoinen ja myötätuntoinen aikuinen, joka haluaa tukea sinua ja perhettäsi.

HelsinkiMission koordinaattorit ovat tukena mentorisuhteessa. Sen aikana järjestetään kolme tapaamista koordinaattorin kanssa: aloitus-, seuranta- ja päättämistapaaminen.

Poikkeustilanteen aikana mentorisuhteet aloitetaan videopuhelun välityksellä. Ne käynnistyvät säännöllisinä etätapaamisina mentorin kanssa parhaaksi kokemallanne tavalla, esimerkiksi puheluin, videopuheluin tai viestein. Yhteinen ulkoilu turvavälit huomioiden voi olla mahdollista oman harkintanne mukaan.

Mentorisuhde solmitaan lähtökohtaisesti vuodeksi. Poikkeustilanteen jälkeen, kun sosiaalisia kontakteja ei ole enää tarvetta rajoittaa, tapaamiset jatkuvat kasvokkain kaksi kertaa kuukaudessa. Normaalioloissa mentori voi myös olla konkreettisemmin apuna arjen asioissa esimerkiksi lisäkäsinä perheen kotona tai ulkoilussa.

Maksutonta ja vapaaehtoista

Toteutamme perhementoritoimintaa pääkaupunkiseudulla yhteistyössä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien lapsiperhepalveluiden (esim. neuvolan) kanssa. Toiminta on sinulle ja perheellesi maksutonta.

Ota rohkeasti yhteyttä: mentoritoiminta@helsinkimissio.fi

 
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit

Loviisa Kähönen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, perhementoritoiminta, uudet asiakkaat
044 054 6230

Annukka Värtö
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, perhementoritoiminta, uudet vapaaehtoiset
045 854 7528

Julia Jumppanen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, perhementoritoiminta
045 341 0609

 

Tukea lapsiperheille on saatavissa myös yhteistyökumppaneiltamme:

 

Kaipaatko tukea arjen keskelle?

Kaipaatko tukea arjen keskelle?

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä ja katsotaan voimmeko auttaa.