×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Perhementori tukee arjessa

Kaipaatko tukea arjen keskelle? Haluaisitko jutella jonkun kanssa mieltäsi painavista asioista? Voit hakea perhementoria ja saada tukea arjen haasteisiin myös poikkeusaikana. 

Yllättävät muutokset perheesi elämäntilanteessa, yksinäisyys, uupumus, riittämättömyyden tunne tai neuvottomuus lasten kasvatusasioissa ovat tilanteita, joissa vapaaehtoisen tuesta voi olla apua. Tällä hetkellä myös koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne synnyttää monenlaisia huolia perheissä.

Huoliensa kanssa ei kannata jäädä yksin sinnittelemään. Puhumalla asioista toisen tasavertaisen aikuisen kanssa voit keventää taakkaasi ja saada uusia näkökulmia ja voimavaroja.

Voit pyytää perhementorin tueksesi

Perhementori on HelsinkiMission koulutettu vapaaehtoinen, jonka kanssa voit jutella luottamuksellisesti. Hän on luotettava, tasapainoinen ja myötätuntoinen aikuinen, joka haluaa tukea sinua ja perhettäsi.

Perhementorisuhde solmitaan vuodeksi, jonka aikana mentoripari tapaa toisiaan säännöllisesti kaksi kertaa kuukaudessa. HelsinkiMission koordinaattorit ovat tukena perhementorisuhteessa. Sen aikana järjestetään kolme tapaamista koordinaattorin kanssa: aloitus-, seuranta- ja päättämistapaaminen.

Perhementorisuhteet aloitetaan videopuhelun välityksellä tai kasvokkaisena tapaamisena HelsinkiMission toimitiloissa koronaturvallisuus huomioon ottaen. Perhementoriparin tapaamiset käynnistyvät säännöllisinä kasvokkaisina tapaamisina tai etätapaamisina yhdessä sovitulla tavalla. Perhementoritapaamisissa suosittelemme kasvomaskien käyttöä. Lisäksi huomioimme yleiset koronavirussuositukset.

Maksutonta ja vapaaehtoista

Toteutamme perhementoritoimintaa pääkaupunkiseudulla yhteistyössä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien lapsiperhepalveluiden (esim. neuvolan) kanssa. Toiminta on sinulle ja perheellesi maksutonta.

Ota rohkeasti yhteyttä alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta tai mentoritoiminta@helsinkimissio.fi.

Huomaathan, että perhementoritoiminnassa on tällä hetkellä ruuhkaa, joten omaa perhementoria voi joutua odottamaan elo-syyskuuhun 2021.

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit

Loviisa Kähönen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori: Perhementoritoiminta, uudet asiakkaat, tiimivastaava: Perhepalvelut
09 2312 0243, 044 054 6230

Annukka Värtö
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori: Perhementoritoiminta, uudet vapaaehtoiset
09 2312 0242, 045 854 7528

Julia Jumppanen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori: Perhementoritoiminta
09 2312 0246, 045 341 0609

 

Tukea lapsiperheille on saatavissa myös yhteistyökumppaneiltamme:

 

Kaipaatko tukea arjen keskelle?

Kaipaatko tukea arjen keskelle?

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä ja katsotaan voimmeko auttaa.