Blogg

14.6.2023

Svenska Hörnan på Helsingfors Pride 2023

Vi är återigen med i samarbetet Svenska Hörnan – ett samarbete mellan finlandssvenska organisationer för HBTQIA+ rättigheter – och ordnar svenskspråkigt program under Helsingfors Pride. I år bjuder Svenska Hörnan på mångsidigt program med bland annat intressanta paneldiskussioner, workshops och mingel. Se hela programbeskrivningen nedan!

Torsdag 29.6

Kl. 17-18 paneldiskussion: Var det bättre förr? Dejting då och nu. Programmet äger rum på Pride House, hotel Klaus K, Bulevarden 2-4.

Fredag 30.6

Kl. 13-14 Paneldiskussion: Queer + Svenskfinland = sant?
Kl. 14.15-15 Föreläsning: Från tabu till bildstöd – sexuella rättigheter för personer med intellektuell funktionsnedsättning
Kl. 15.15-16 Workshop: Samtycke och kink
Kl. 16.15-17 Diskussion: Är drag farligt? Om dragqueens och sagotanter
Kl. 17-19 Mingel med bubbel och tilltugg

Fredagens program äger rum på Luckan Helsingfors, Georgsgatan 27 men evenemanget livesänds även via Luckans YouTube-kanal.

Lördag 1.7 Prideparaden

Kl. 12 Pride-paraden: Kom med och tåga i Prideparaden tillsammans med Svenska hörnans olika organisationer. Paraden startar från Senatstorget kl. 12.00. och vi samlas tidigare på en förhand överenskommen plats (exakt plats och tid meddelas här senare). Vi går mot Brunnsparken tillsammans med tusentals människor med färgglada regnbågsflaggor och utstyrsel.

Kl. 14 Pride parkfest: Prideparaden slutar i Brunnsparken med en storslagen parkfest. Kom förbi och säg hej eller stanna för en pratstund vid Svenska hörnans tält!

Välkommen med!

Känner du dig ensam i frågor kring sexualitet och könsidentitet?

Vill du fundera på frågor kring sexualitet eller könsidentitet tillsammans med en trygg vuxen? Behöver du en stödperson i ditt liv?

Stödpersonen är en trygg vuxen över 20 år med tystnadsplikt. Våra regnbågsstödpersoner har egna erfarenheter och kunskap om frågor relaterade till sexualitet och könsidentitet. Med stödpersonen har träffas ni för att göra trevliga aktiviteter tillsammans och för att prata om hur det går.

14.6.2023