Albertin


olohuone


juttelulle ja


leikille


Albertin olohuone on sukupolvien kohtaamispaikka Helsingin ydinkeskustassa. Tutustut toisiin pikkulapsiarkea viettäviin vanhempiin, samalla kun perheen pienimmät opettelevat yhteisen leikin ja touhuamisen parissa tärkeitä sosiaalisia taitoja. Tervetuloa viihtymään ja hengähtämään Albertinkadulle. 

Tervetuloa Albertin olohuoneelle

Albertin olohuoneessa sukupolvet kohtaavat ja vaihtavat ajatuksiaan elämänmenosta maksuttoman kahvikupposen äärellä. Muiden perheiden lisäksi tapaat myös vapaaehtoisiamme, jotka toivottavat kävijät tervetulleeksi ja tarjoavat juttu- ja leikkiseuraa. Kaikenlaiset perheet taustoistaan riippumatta ovat tervetulleita Olkkarille. 

Vauvat ja taaperot viihtyvät pehmeällä matolla leikkinurkkauksen ja lelujen parissa. Löydät tiloistamme myös imetyshuoneen, vaipanvaihtopisteen ja vaippoja sekä keittiöstämme ruokailuvälineet, jääkaapin, mikron ja syöttötuoleja. Olkkarin aukioloaikojen puitteissa voi myös käydä temmeltämässä pienessä liikuntasalissamme. 

Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Riittää, että piipahdat paikalle, niin sinut otetaan lämmöllä vastaan. Toimintakielenä käytämme sekä suomea että englantia 

Tervetuloa myös Olkkarin Facebook-ryhmään, jossa tiedotamme Olkkariin liittyvistä asioista!   

Albertin olohuoneen aukioloajat:

Maanantaisin 9.30–14.00 (International Monday)
Tiistaisin iltaolkkari klo 16.30-18.30 (20.6. saakka)
Keskiviikkoisin 9.30–15.00
Torstaisin 9.30–15.00
Perjantaisin 9.30–15.00

Tiistaisin löydät myös HelsinkiMission Neuvolaparkin Kampin perhekeskuksesta.

Haluamme tehdä Olkkarista mahdollisimman turvallisen paikan vierailla. Noudatamme viranomaisten antamia ohjeistuksia koronaturvallisuuteen liittyen. Pidämme huolta tilojen ja lelujen siisteydestä. Kasvomaskeja ja käsidesiä on saatavilla kävijöille. Toimintaan saa osallistua vain oireettomana.  

“Äitiyslomalla on välillä yksinäistä. Olohuone on osoittautunut meille tosi tärkeäksi paikaksi, jossa voi tavata eri-ikäisiä ihania ihmisiä. Lähden sieltä aina iso hymy huulilla ja vauva myös.” 

Katso perheille suunnatut tapahtumat

Järjestämme tapahtumia Albertinkadun olohuoneen lisäksi myös muissa tiloissa. Katso perheille suunnatut tapahtumat kategoriasta ”Perheet”.

Liittymällä Albertin olohuoneen Facebook-ryhmään saat myös tietoa Olkkarin tulevista tapahtumista.

Perhementoritoiminta 

Haluaisitko jakaa lapsiperhearkeasi toisen aikuisen kanssa? Voit hakea perhementoria ja saada elämäntilanteeseesi sopivaa tukea. Perhementori on HelsinkiMission koulutettu vapaaehtoinen, jonka tehtävä on tukea vanhemmuuttasi. Perhementorin kanssa voitte puuhailla yhdessä koko perheenä tai jutella kaksin.

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme johdattaa sinut mielenkiintoisten tarinoiden äärelle. Tilaajana saat sähköpostiisi koskettavia tarinoita, tietoa yksinäisyydestä ilmiönä sekä ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja erilaisista auttamistavoista. Voit milloin tahansa perua sähköisen viestinnän.