Vapaaehtoinen ja äiti leikkii Albertin olohuoneella

Albertin


olohuone


juttelulle ja


leikille


Albertin olohuone on sukupolvien kohtaamispaikka Helsingin ydinkeskustassa. Tutustut toisiin pikkulapsiarkea viettäviin vanhempiin, samalla kun perheen pienimmät opettelevat yhteisen leikin ja touhuamisen parissa tärkeitä sosiaalisia taitoja. Tervetuloa viihtymään ja hengähtämään Albertinkadulle. 

Äiti ja poika leikkivät HelsinkiMission Albertin olohuoneella

Tervetuloa Albertin olohuoneelle

Albertin olohuoneessa sukupolvet kohtaavat ja vaihtavat ajatuksiaan elämänmenosta maksuttoman kahvikupposen äärellä. Muiden perheiden lisäksi tapaat myös vapaaehtoisiamme, jotka toivottavat kävijät tervetulleeksi ja tarjoavat juttu- ja leikkiseuraa. Kaikenlaiset perheet taustoistaan riippumatta ovat tervetulleita Olkkarille. 

Vauvat ja taaperot viihtyvät pehmeällä matolla leikkinurkkauksen ja lelujen parissa. Löydät tiloistamme myös imetyshuoneen, vaipanvaihtopisteen ja vaippoja sekä keittiöstämme ruokailuvälineet, jääkaapin, mikron ja syöttötuoleja. Olkkarin aukioloaikojen puitteissa voi myös käydä temmeltämässä pienessä liikuntasalissamme. 

Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Riittää, että piipahdat paikalle, niin sinut otetaan lämmöllä vastaan. Toimintakielenä käytämme sekä suomea että englantia 

Tervetuloa myös Olkkarin Facebook-ryhmään, jossa tiedotamme Olkkariin liittyvistä asioista!

  

Albertin olohuoneen aukioloajat:

Maanantaisin 9.30–14.00 (International Monday)
Tiistaisin iltaolkkari klo 16.30–18.30
Keskiviikkoisin 9.30–15.00
Torstaisin 9.30–15.00
Perjantaisin 9.30–15.00

Tiistaisin löydät HelsinkiMission myös Neuvolaparkin Kampin perhekeskuksesta.

Haluamme tehdä Olkkarista mahdollisimman turvallisen paikan vierailla. Pidämme huolta tilojen ja lelujen siisteydestä. Toimintaan saa osallistua vain oireettomana.  

Äiti ja pojat Albertin olohuoneen ulko-ovella

Äitiyslomalla on välillä yksinäistä. Olohuone on osoittautunut meille tosi tärkeäksi paikaksi, jossa voi tavata eri-ikäisiä ihania ihmisiä. Lähden sieltä aina iso hymy huulilla ja vauva myös.” 

Lisätietoja:

albertinolohuone@helsinkimissio.fi

Jenni Hämäläinen

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

09 2312 0245, 044 291 8627

Olkkarin Facebook-ryhmä

Tervetuloa tutustumaan!
Albertinkatu 33, 00180 Helsinki

Poika leikkii Albertin olohuoneella Poika leikkii Albertin olohuoneella

Katso perheille suunnatut tapahtumat

Järjestämme tapahtumia Albertinkadun olohuoneen lisäksi myös muissa tiloissa. Katso perheille suunnatut tapahtumat kategoriasta ”Perheet”.

Liittymällä Albertin olohuoneen Facebook-ryhmään saat myös tietoa Olkkarin tulevista tapahtumista.

Perhekaveritoiminta 

Haluaisitko jakaa lapsiperhearkeasi toisen aikuisen kanssa? Voit hakea perhekaveria ja saada elämäntilanteeseesi sopivaa tukea. Perhekaveri on HelsinkiMission koulutettu vapaaehtoinen, jonka tehtävä on tukea vanhemmuuttasi. Perhekaverin kanssa voitte puuhailla yhdessä koko perheenä tai jutella kaksin.

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme johdattaa sinut mielenkiintoisten tarinoiden äärelle. Tilaajana saat sähköpostiisi koskettavia tarinoita, tietoa yksinäisyydestä ilmiönä sekä ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja erilaisista auttamistavoista. Voit milloin tahansa perua sähköisen viestinnän.