Ajankohtaista

Tamara Bergkvist, Senioripysäkki-ryhmänohjaaja

25.10.2022

Senioripysäkki auttaa avaamaan mielen solmuja

Moni seniori odottaa innolla eläkkeelle pääsyä ja sen tuomaa vapautta. Ihanaa elämää, jolloin voi tehdä, mitä itse haluaa. Aikaa, jolloin aurinko paistaa joka päivä, sekä ulkona että omassa mielessä.

Mutta onko todellisuus näin ruusuinen?

Vapaus tarjoaa uusia mahdollisuuksia ja samalla enemmän aikaa tarkastella omaa elämänhistoriaa. Tapahtumia, käänteitä, ihmissuhteita, tunteita – asioita, joita ei ehkä ole aiemmin käsitellyt ja joiden merkitystä tullut ajatelleeksi.  

Jos selittämätön alakulo hiipii elämään, vertaistuki tai keskustelu ammattilaisen kanssa voi helpottaa oloa ja auttaa ymmärtämään itseä paremmin.

Senioripysäkin terapeuttiset keskusteluryhmät ja yksilökeskustelut ovat olleet apuna yli 65-vuotiaille jo kaksi vuosikymmentä. Teemalliset 15 kerran keskusteluryhmät kokoontuvat viikoittain puolentoista tunnin ajan. Keskusteluryhmien teemat on koottu senioreiden toivomuksia kuunnellen. Kaikki palvelumme ovat maksuttomia ja luottamuksellisia.

Keskusteluryhmiin tai yksilökeskusteluihin voi osallistua paikan päällä HelsinkiMission tiloissa tai etäyhteyksin mistä päin Suomea tahansa.

Tyypillistä asiakasta Senioripysäkillä ei ole, vaan jokaisella on erilaisia murheita, suruja ja ongelmakohtia parhaillaan tai aiemmin elämässä. Keskusteluryhmässä niitä voi käsitellä ammattiohjaajan ja vertaisten kanssa. Omien kokemusten jakaminen ja muiden kuunteleminen antavat uusia näkökulmia. Selviytymistarinat luovat toivoa ja luottamusta tulevaan.

Vaikka tyypillistä asiakasta ei ole, monille yhteistä on yksinäisyys. Yhteenkuuluvuuden tunne ryhmässä ja puhuminen auttaa.

Sinun ei tarvitse yksin pohtia elämän solmukohtia, pohditaan niitä yhdessä.

Ota yhteyttä Senioripysäkkiin, niin kerromme lisää eri vaihtoehdoista.

Voit ottaa yhteyttä nettisivujen yhteydenottolomakkeen kautta, sähköpostitse senioripysakki@helsinkimissio.fitai puh. 09 2312 0260 (palvelemme takaisinsoittopalveluna). Senioripysäkille voivat hakeutua myös yli 60-vuotiaat eläkkeellä tai työttömänä olevat. Senioripysäkki palvelee myös ruotsiksi, lisätietoa Seniorhållplats-palveluistamme löydät täältä.

Tamara Bergkvist, Senioripysäkki-ryhmänohjaaja

25.10.2022