Nuoret lohduttavat toisiaan

Kaverista


luotettavaa


seuraa


Kaipaatko tukea elämääsi? Haluatko jutella sinulle tärkeistä asioista luotettavan aikuisen kanssa? Oletko kohdannut elämänmuutoksen?
 
HelsinkiMission kaverin kanssa voit kohdata yhteisen mieluisan tekemisen ja juttelun äärellä parin viikon välein. Hän on luotettava vapaaehtoisemme, jonka kanssa voit viettää aikaa kasvotusten tai etäyhteydellä.

Mikä on HelsinkiMission kaveri?

Kaverin kanssa voit tavata pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen) kasvokkain. Voit hakea kaveria myös asuinpaikasta riippumatta ja vaihtaa ajatuksia sinulle tärkeistä asioista etäyhteyksin. Kaveritoiminta on suunnattu 12–29-vuotiaille nuorille ja tukea on mahdollista saada suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Elämäntilanteesi tulee olla riittävän vakaa palveluun hakeutuessa ja toivomme sinun sitoutuvan tukisuhteen säännöllisiin tapaamisiin.  

Alaikäisen nuoren huoltajalta pyydetään suostumus kaverin hakemiselle. Muuten tukisuhde toimii täysin kaverin ja nuoren kesken, kaveri ei kerro nuoren asioista huoltajalle. 

Kaverit ovat yli 20-vuotiaita HelsinkiMission kouluttamia vapaaehtoisia, joilla oma elämäntilanne on tasapainossa. Hän on sinua varten, mutta ei korvaa ammattiapua tai toimi terapeuttina. Kaveri on vaitiolovelvollinen, mutta henkeen tai terveyteen kohdistuvassa tilanteessa velvollinen ilmoittamaan asiasta viranomaisille. 

Otamme toiveesi huomioon, kun valitsemme sinulle sopivaa kaveria. Voit esittää toiveita esimerkiksi kaverin mielenkiinnonkohteisiin, sukupuoleen tai ikään liittyen. Kaveri on kuitenkin aina sinua vähintään viisi vuotta vanhempi ja saanut koulutuksen tehtäväänsä. 

Kaveri voi seuran lisäksi tukea esimerkiksi

 • mielekkään tekemisen etsimisessä vapaa-ajalle 
 • itsenäisen liikkumisen harjoittelussa
 • itsenäistymiseen liittyvissä asioissa
 • opiskelu- ja työasioissa
 • seurustelu-, kaveri- ja perhesuhdeasioiden pohtimisessa
 • seksuaalisuuteen ja sukupuoli-identiteettiin liittyvissä pohdinnoissa
 • kotoutumisessa ja suomen kielen harjoittelussa
 • elämänmuutoksissa ja arjen asioiden selvittelyssä
Sateenkaarilippu kädessä Sateenkaarilippu kädessä

Sateenkaarikaveri yhteisiin pohdintoihin

Haluaisitko pohtia turvallisen aikuisen kanssa seksuaalisuuteen tai sukupuoli-identiteettiin liittyviä asioita? Kaipaatko kaveria tueksi elämääsi?

Sateenkaarikaverilla on itsellään ymmärrystä ja kokemusta sateenkaarevista teemoista. Otamme huomioon nuoren toiveet kaverista.

Sateenkaarikaverin voi saada joko etänä tai pääkaupunkiseudulla kasvokkain. Kerro kaveria hakiessa toiveesi sateenkaarikaverista.

Näin haet kaveria!

Varaa soittoaika yksin, ammattihenkilösi tai huoltajasi kanssa. Jos olet viime aikoina työskennellyt yhdessä ammattilaisen, esimerkiksi nuoriso-ohjaajan, koulukuraattorin tai sosiaalityöntekijän kanssa, ota asia puheeksi hänen kanssaan ja varatkaa aika yhdessä. Alaikäisen nuoren kohdalla on suositeltavaa, että nuoren huoltaja tai asiakasohjaaja on mukana puhelussa.

Jos nuoren asiakasohjaajana tai huoltajana haet nuorelle kaveria, luethan myös tärkeää lisätietoa toiminnasta tältä sivulta. Sivulla on myös yhteydenottolomake, jonka kautta voit ottaa meihin yhteyttä jos sinulla on kysyttävää.

 1. Varaa alla olevasta kalenterista soittoaika. Työntekijä soittaa ja pohtii kanssasi kaveritoiminnan sopivuutta sinulle. Varaa aika pelkästään etunimellä. Onnistuneesta ajanvarauksesta saat vahvistusviestin.
 2. Maltti on valttia. Sopivaa kaveria voi joutua odottamaan. Haluamme varmistaa tukiparin sopivuuden.
 3. Sopivan kaverin löydettyään HelsinkiMission työntekijä järjestää aloitustapaamisen, jossa esittäydytään puolin ja toisin sekä jutellaan toiveista tukisuhteelle.

Tyttö kuulokkeet olkapäillä

Olen saanut aidon ystävän kenen kanssa voi uskaltaa kokea mitä vain.

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme johdattaa sinut mielenkiintoisten tarinoiden äärelle. Tilaajana saat sähköpostiisi koskettavia tarinoita, tietoa yksinäisyydestä ilmiönä sekä ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja erilaisista auttamistavoista. Voit milloin tahansa perua sähköisen viestinnän.