Nuoret lohduttavat toisiaan

Kaverista


luotettavaa


seuraa


Kaipaatko tukea elämääsi? Haluatko jutella sinulle tärkeistä asioista luotettavan aikuisen kanssa?
 
HelsinkiMission kaverin kanssa voit kohdata yhteisen mieluisan tekemisen ja juttelun äärellä parin viikon välein. Hän on luotettava vapaaehtoisemme, jonka kanssa voit viettää aikaa kasvotusten tai etäyhteydellä.

Huomioimme toiveesi kaverin valinnassa

Kaverit ovat yli 20-vuotiaita HelsinkiMission kouluttamia vapaaehtoisia, joilla oma elämäntilanne on tasapainossa. Hän on sinua varten, mutta ei korvaa ammattiapua tai toimi terapeuttina. Kaveri on vaitiolovelvollinen, mutta henkeen tai terveyteen kohdistuvassa tilanteessa velvollinen ilmoittamaan asiasta viranomaisille.

Otamme toiveesi huomioon, kun valitsemme sinulle sopivaa kaveria. Voit esittää toiveita esimerkiksi kaverin harrastuksiin, sukupuoleen tai ikään liittyen. Kaveri on kuitenkin aina sinua vähintään viisi vuotta vanhempi ja saanut koulutuksen tehtäväänsä. Kaverin kanssa voit tavata pääkaupunkiseudulla kasvokkain, mutta voit hakea kaveria asuinpaikasta riippumatta ja vaihtaa ajatuksia sinulle tärkeistä asioista myös etäyhteyksin.

Kaveri voi seuran lisäksi tukea esimerkiksi

  • harrastuksen etsimisessä
  • itsenäisen liikkumisen harjoittelussa
  • itsenäistymiseen liittyvissä asioissa
  • opiskelu- ja työasioissa
  • seurustelu-, kaveri- ja perhesuhdeasioiden pohtimisessa
  • seksuaalisuuteen ja sukupuoli-identiteettiin liittyvissä pohdinnoissa
  • kotoutumisessa ja suomen kielen harjoittelussa

Sateenkaarilippu kädessä Sateenkaarilippu kädessä

Sateenkaarikaveri yhteisiin pohdintoihin

Haluaisitko pohtia turvallisen aikuisen kanssa seksuaalisuuteen tai sukupuoli-identiteettiin liittyviä asioita? Kaipaatko kaveria tueksi elämääsi?

Sateenkaarikaverilla on itsellään ymmärrystä ja kokemusta sateenkaarevista teemoista. Otamme huomioon nuoren toiveet kaverista.

Sateenkaarikaverin voi saada joko etänä tai pääkaupunkiseudulla kasvokkain. Kerro kaveria hakiessa toiveesi sateenkaarikaverista.

Näin haet kaveria!

Voit hakea kaveria, jos olet 12–29-vuotias ja asut pääkaupunkiseudulla. Voit saada kaverin myös etäyhteyksillä, kun olet 15–29-vuotias. Alaikäisen nuoren huoltajilta pyydetään suostumus kaverin hakemiselle. Muuten tukisuhde toimii täysin kaverin ja nuoren kesken, kaveri ei kerro nuoren asioista huoltajalle.

Jos olet viime aikoina työskennellyt yhdessä ammattilaisen, esimerkiksi nuoriso-ohjaajan, koulukuraattorin, kouluterveydenhoitajan tai sosiaaliohjaajan kanssa, ota asia puheeksi hänen kanssaan. Huom. alaikäinen nuori hakee yhdessä ammattihenkilön kanssa. Ammattihenkilö: Voit pyytää meiltä hakemuksen täytettäväksi sähköpostilla: nuortentukihenkilot@helsinkimissio.fi.

Jos olet täysi-ikäinen ja sinulla ei ole ammattilaista, jonka kanssa olet työskennellyt, voit varata meille soittoajan.

  1. Täytä hakemus yhdessä oman ammattilaisesi kanssa tai varaa alla olevasta kalenterista puhelinaika meille, niin kartoitamme yhdessä toiveitasi puhelimitse. Valitse toimipisteeksi Kaveritoiminta sekä täytä yhteystietosi. Varaa aika pelkästään etunimellä. Onnistuneesta ajanvarauksesta saat vahvistusviestin. Alaikäisen nuoren kohdalla myös nuoren huoltajan ja asiakasohjaajan tulee olla puhelussa mukana.
  2. Maltti on valttia. Sopivaa kaveria voi joutua odottamaan kuukausia. Haluamme varmistaa tukiparin sopivuuden.
  3. Sopivan kaverin löydettyään HelsinkiMission työntekijä järjestää aloitustapaamisen, jossa esittäydytään puolin ja toisin sekä jutellaan toiveista tukisuhteelle.

Kaverin kanssa tukisuhde kestää lähtökohtaisesti vuoden, ja tapaat kaveria noin kaksi kertaa kuussa.

Etänä olevan kaverin kanssa sovitaan tukisuhteen aloitustapaaminen etäyhteyksin. Kun puolen vuoden mittainen tukisuhde käynnistyy, juttelette kerran viikossa tunnin ajan sovittuna ajankohtana etäyhteyksin.

Tyttö kuulokkeet olkapäillä

Olen saanut aidon ystävän kenen kanssa voi uskaltaa kokea mitä vain.

Ota yhteyttä

Amanda Leppänen

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

043 2013189

Corinna Sundholm

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

09 2312 0227, 043 201 3195

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme johdattaa sinut mielenkiintoisten tarinoiden äärelle. Tilaajana saat sähköpostiisi koskettavia tarinoita, tietoa yksinäisyydestä ilmiönä sekä ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja erilaisista auttamistavoista. Voit milloin tahansa perua sähköisen viestinnän.