Tukihenkilöstä


luotettavaa


seuraa


Kaipaatko tukea elämääsi? Haluatko jutella sinulle tärkeistä asioista luotettavan aikuisen kanssa?
 
HelsinkiMission tukihenkilön kanssa voit kohdata yhteisen mieluisan tekemisen ja juttelun äärellä parin viikon välein. Hän on luotettava vapaaehtoisemme, jonka kanssa voit viettää aikaa kasvotusten tai etäyhteydellä.

Huomioimme toiveesi tukihenkilön valinnassa

Tukihenkilöt ovat yli 20-vuotiaita HelsinkiMission kouluttamia vapaaehtoisia, joilla oma elämäntilanne on tasapainossa. Hän on sinua varten, mutta ei korvaa ammattiapua tai toimi terapeuttina. Tukihenkilö on vaitiolovelvollinen, mutta henkeen tai terveyteen kohdistuvassa tilanteessa velvollinen ilmoittamaan asiasta viranomaisille.

Otamme toiveesi huomioon, kun valitsemme sinulle sopivaa tukihenkilöä. Voit esittää toiveita esimerkiksi tukihenkilön harrastuksiin, sukupuoleen tai ikään liittyen. Tukihenkilö on kuitenkin aina sinua vähintään viisi vuotta vanhempi ja saanut koulutuksen tehtäväänsä.

Tukihenkilö voi seuran lisäksi tukea esimerkiksi

  • harrastuksen etsimisessä
  • itsenäisen liikkumisen harjoittelussa
  • itsenäistymiseen liittyvissä asioissa
  • opiskelu- ja työasioissa
  • seurustelu-, kaveri- ja perhesuhdeasioiden pohtimisessa
  • seksuaalisuuteen ja sukupuoli-identiteettiin liittyvissä pohdinnoissa
  • kotoutumisessa ja suomen kielen harjoittelussa

Etätukihenkilö linjojen päässä

Etätukihenkilön kanssa voit vaihtaa ajatuksia sinulle tärkeistä asioista kerran viikossa puolen vuoden ajan puhelimitse tai tietokoneella. Etätukihenkilö on luotettava, sinua vanhempi vapaaehtoisemme, jonka kanssa voi keskustella mistä vain. Voit hakea etätukihenkilöä asuinpaikastasi riippumatta.

Sateenkaarilippu kädessä Sateenkaarilippu kädessä

Sateenkaaritukihenkilö yhteisiin pohdintoihin

Haluaisitko pohtia turvallisen aikuisen kanssa seksuaalisuuteen tai sukupuoli-identiteettiin liittyviä asioita? Kaipaatko tukihenkilöä tueksi elämääsi?

Sateenkaaritukihenkilöillä on itsellään ymmärrystä ja kokemusta sateenkaarevista teemoista. Otamme huomioon nuoren toiveet tukihenkilöstä.

Sateenkaaritukihenkilön voi saada joko etänä tai pääkaupunkiseudulla kasvokkain. Kerro tukihenkilöä hakiessa toiveesi sateenkaaritukihenkilöstä.

Näin haet tukihenkilöä tai etätukihenkilöä!

Voit hakea tukihenkilöä, jos olet 12–29-vuotias ja asut pääkaupunkiseudulla. Etätukihenkilöä voit hakea mistä päin Suomea tahansa, kun olet 15–29-vuotias. Alaikäisen nuoren huoltajilta pyydetään suostumus tukihenkilön hakemiselle. Muuten tukisuhde toimii täysin tukihenkilön ja nuoren kesken, tukihenkilö ei kerro nuoren asioista huoltajalle.

Jos olet viime aikoina työskennellyt yhdessä ammattilaisen, esimerkiksi nuoriso-ohjaajan, koulukuraattorin, kouluterveydenhoitajan tai sosiaaliohjaajan kanssa, ota asia puheeksi hänen kanssaan. Huom. alaikäinen nuori hakee yhdessä ammattihenkilön kanssa. Ammattihenkilö: Voit pyytää meiltä hakemuksen täytettäväksi sähköpostilla: nuortentukihenkilot@helsinkimissio.fi.

Jos olet täysi-ikäinen ja sinulla ei ole ammattilaista, jonka kanssa olet työskennellyt, voit varata meille soittoajan.

  1. Täytä hakemus yhdessä oman ammattilaisesi kanssa tai varaa alla olevasta kalenterista puhelinaika meille, niin kartoitamme yhdessä toiveitasi puhelimitse. Valitse toimipisteeksi Nuorten tukihenkilötoiminta sekä täytä yhteystietosi. Varaa aika pelkästään etunimellä. Onnistuneesta ajanvarauksesta saat vahvistusviestin. Alaikäisen nuoren kohdalla myös nuoren huoltajan ja asiakasohjaajan tulee olla puhelussa mukana.
  2. Maltti on valttia. Sopivaa tukihenkilöä voi joutua odottamaan kuukausia. Haluamme varmistaa tukiparin sopivuuden.
  3. Sopivan tukihenkilön löydettyään HelsinkiMission työntekijä järjestää aloitustapaamisen, jossa esittäydytään puolin ja toisin sekä jutellaan toiveista tukisuhteelle.

Tukihenkilön kanssa tukisuhde kestää lähtökohtaisesti vuoden, ja tapaat tukihenkilöä noin kaksi kertaa kuussa.

Etätukihenkilön kanssa sovitaan tukisuhteen aloitustapaaminen etäyhteyksin. Kun kuuden kuukauden mittainen tukisuhde käynnistyy, juttelette kerran viikossa tunnin ajan sovittuna ajankohtana videopuhelun, puhelun tai chatin välityksellä. Voitte itse päättää, mikä teille sopii parhaiten.

Tyttö kuulokkeet olkapäillä

Tukihenkilöstä olen saanut aidon ystävän kenen kanssa voi uskaltaa kokea mitä vain.

Ota yhteyttä

Amanda Leppänen

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

043 2013189

Corinna Sundholm

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

09 2312 0227, 043 201 3195

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme johdattaa sinut mielenkiintoisten tarinoiden äärelle. Tilaajana saat sähköpostiisi koskettavia tarinoita, tietoa yksinäisyydestä ilmiönä sekä ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja erilaisista auttamistavoista. Voit milloin tahansa perua sähköisen viestinnän.