Perhementori perheiden tukena

Haluaisitko tukea perhearkeesi? Tai jutella jonkun kanssa mieltä painavista asioista?

Perhementorimme ovat koulutettuja vapaaehtoisia, joiden tehtävä on tukea vanhemmuuttasi. Puhuminen tasavertaisen aikuisen kanssa voi keventää taakkaa ja auttaa löytämään uusia näkökulmia ja voimavaroja.

Toiminta on maksutonta ja luottamuksellista. Ota rohkeasti yhteyttä.

Perhementori ja koira tervehtii äitiä ja lasta
Lapset keinuu ja äidit ihmettelee sivussa Lapset keinuu ja äidit ihmettelee sivussa

Perhearki on mukavampaa, kun sen voi jakaa jonkun kanssa

Perhementori on HelsinkiMission koulutettu vapaaehtoinen, jonka kanssa voit jutella luottamuksellisesti. Hän on tasapainoinen ja myötätuntoinen aikuinen, joka haluaa tukea sinua ja perhettäsi. Perhementori voi toimia myös konkreettisena apuna arjessa: voitte käydä yhdessä ulkoilemassa tai lähteä retkelle, käydä ostoksilla tai perhementori voi tulla teille seuraksi ja lisäkäsiksi kotiin.

Hae perhementoria

Voit hakea perhementoria, jos perheeseesi kuuluu vähintään yksi alaikäinen lapsi tai odotetaan syntyväksi lasta. Perhementorin voi saada, vaikka perheenne saisikin tukea samaan aikaan myös muualta, kuten perhesosiaalityöstä. Perhementorisuhde voi alkaa, mikäli perheenne tilanne on riittävän vakaa.

Perhementorisuhde solmitaan vuodeksi, jonka aikana mentoripari tapaa toisiaan säännöllisesti kaksi kertaa kuukaudessa. HelsinkiMission koordinaattorit ovat tukena perhementorisuhteessa. Tukisuhteen aikana järjestetään kolme tapaamista koordinaattorin kanssa: aloitus-, seuranta- ja lopetustapaaminen.

Perhementorisuhteet aloitetaan tapaamisella HelsinkiMission tiloissa Helsingin Kampissa tai etäyhteyksin. Perhementoriparin tapaamiset käynnistyvät säännöllisinä tapaamisina yhdessä sovitulla tavalla.

Perhementoritoimintaa järjestetään Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Toiminta on sinulle ja perheellesi maksutonta. Ota rohkeasti yhteyttä alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta tai mentoritoiminta@helsinkimissio.fi

Hae perhementoria

Kaipaatko tukea arjen keskelle? Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä!
Nimi
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

HelsinkiMission perhementorille en ole vain numero tilastoissa. Karloksesta tuli minulle kaveri, jonka kanssa peilaan asioitani. Tiukan paikan tullen voin kysyä, onko tässä mitään järkeä.

Keskusteluapua perheen tueksi

Koetko perhearjen huolet liian raskaina? Tarjoamme keskusteluapua perheille, jossa voit saada tukea esimerkiksi uupumukseen, yksinäisyyteen, parisuhteeseen tai perhesuhteisiin.

Lisätietoja

Loviisa Keränen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
09 2312 0243, 044 054 6230

Kaisa Tuuteri
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
09 2312 0253, 044 777 9691

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme johdattaa sinut mielenkiintoisten tarinoiden äärelle. Tilaajana saat sähköpostiisi koskettavia tarinoita, tietoa yksinäisyydestä ilmiönä sekä ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja erilaisista auttamistavoista. Voit milloin tahansa perua sähköisen viestinnän.