Perhementori


perheiden


tukena


Haluaisitko tukea perhearkeesi? Tai jutella jonkun kanssa mieltä painavista asioista?

Perhementorimme ovat koulutettuja vapaaehtoisia, joiden tehtävä on tukea vanhemmuuttasi. Puhuminen tasavertaisen aikuisen kanssa voi keventää taakkaa ja auttaa löytämään uusia näkökulmia ja voimavaroja.

Toiminta on maksutonta ja luottamuksellista. Ota rohkeasti yhteyttä.

Perhementori ja koira tervehtii äitiä ja lasta
Lapset keinuu ja äidit ihmettelee sivussa Lapset keinuu ja äidit ihmettelee sivussa

Perhearki on mukavampaa, kun sen voi jakaa jonkun kanssa

Perhementori on HelsinkiMission koulutettu vapaaehtoinen, jonka kanssa voit jutella luottamuksellisesti. Hän on tasapainoinen ja myötätuntoinen aikuinen, joka haluaa tukea sinua ja perhettäsi.

Perhementori voi toimia myös konkreettisena apuna arjessa: voitte käydä yhdessä ulkoilemassa, lähteä retkelle tai käydä ostoksilla. Perhementori voi myös tulla teille seuraksi ja tueksi kotiin.

Perhementoreina toimii eri-ikäisiä vapaaehtoisia. Voit siis halutessasi hakea ”varamummia tai -ukkia” tai perhementoria, joka on lähempänä omaa ikääsi.

Näin saat perhementorin

Perhementoritoimintaan ovat tervetulleita kaikenlaiset ja moninaiset lapsiperheet. Voit hakea perhementoria, jos perheeseesi kuuluu vähintään yksi alaikäinen lapsi tai odotetaan syntyväksi lasta. Perhementorin voi saada, vaikka perheenne saisikin tukea samaan aikaan myös muualta, kuten perhesosiaalityöstä. Perhementorisuhde voi alkaa, mikäli perheenne tilanne on riittävän vakaa.

Perhementorisuhde solmitaan vuodeksi, jonka aikana mentoripari tapaa toisiaan säännöllisesti kaksi kertaa kuukaudessa. HelsinkiMission koordinaattorit ovat tukena perhementorisuhteessa. Tukisuhteen aikana järjestetään kolme tapaamista koordinaattorin kanssa: aloitus-, seuranta- ja lopetustapaaminen.

Perhementorisuhteet aloitetaan tapaamisella HelsinkiMission tiloissa Helsingin Kampissa tai etäyhteyksin. Perhementoriparin tapaamiset käynnistyvät säännöllisinä tapaamisina yhdessä sovitulla tavalla. Perhementoritoimintaa järjestetään Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Toiminta on sinulle ja perheellesi maksutonta.

Hae perhementoria

Varaa aika perhementoritoiminnan työntekijälle alla olevasta kalenterista. Työntekijä soittaa sinulle ja pohtii kanssasi perhementoritoiminnan mahdollisuutta ja perhementorin hakemista. Valitse ensin perhementoritoiminta ja sinulle sopiva ajankohta, sekä täytä yhteystietosi. Onnistuneesta ajanvarauksesta saat vahvistusviestin.

Voit myös ottaa yhteyttä mentoritoiminta@helsinkimissio.fi.

Oletko työntekijä ja vanhemman puolesta yhteydessä perhementoritoimintaan?

Ota yhteyttä sähköpostitse mentoritoiminta@helsinkimissio.fi tai puhelimitse suoraan perhementoritoiminnan koordinaattoriin (yhteystiedot sivun lopussa).

HelsinkiMission perhementorille en ole vain numero tilastoissa. Karloksesta tuli minulle kaveri, jonka kanssa peilaan asioitani. Tiukan paikan tullen voin kysyä, onko tässä mitään järkeä.

Keskusteluapua perheen tueksi

Koetko perhearjen huolet liian raskaina? Tarjoamme keskusteluapua perheille, jossa voit saada tukea esimerkiksi uupumukseen, yksinäisyyteen, parisuhteeseen tai perhesuhteisiin.

Lisätietoja

Loviisa Keränen

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, tiimivastaava

09 2312 0243, 044 054 6230

Kaisa Tuuteri

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

09 2312 0253, 044 777 9691

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme johdattaa sinut mielenkiintoisten tarinoiden äärelle. Tilaajana saat sähköpostiisi koskettavia tarinoita, tietoa yksinäisyydestä ilmiönä sekä ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja erilaisista auttamistavoista. Voit milloin tahansa perua sähköisen viestinnän.