×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Vapaaehtoiseksi Aamukorvaan

Aamukorva on yli 60-vuotiaille tarkoitettu luottamuksellinen auttava puhelin, jonka tarkoituksena on lievittää yksinäisyyden tunnetta keskustelun avulla. Aamukorva vastaa vuoden jokaisena aamuna kello 5–8. 

Aamukorva-vapaaehtoisena olet siis hereillä, kun muut vielä nukkuvat. Annat apuasi puhelimitse senioreille, joita yksinäisyys tai muut ongelmat aamun ensimmäisinä tunteina usein valvottavat. Olet luotettava ja kärsivällinen kuuntelija, suhtaudut ymmärtäväisesti soittajan mieltä painaviin ongelmiin.

Soittajien huolet voivat liittyä yksinäisyyden lisäksi arkisten asioiden lisäksi sairastumiseen, läheisen ihmisen menetykseen, elämänmuutosten tuomiin ongelmiin, turvattomuuteen tai ihmissuhteisiin. Aikaiset aamut ovat juuri niitä hiljaisia hetkiä, jolloin yksinäiset seniorit ovat kaikkein yksinäisimpiä.

Aamukorva-vapaaehtoisena olet ensisijaisesti kuuntelija. Neuvoja ja ohjeita sinun ei tarvitse antaa. Kaikki aamukorvalaiset koulutetaan tehtävään ennen toiminnan aloittamista. Koulutusjaksoa seuraa harjoittelujakso kokeneemman vapaaehtoisen kanssa. Lisäksi tarjoamme monipuolista tukea, mm. jatkokoulutuksia, säännöllistä työnohjausta, jolla varmistetaan aamukorvalaisten oma jaksaminen sekä virkistysmahdollisuuksia.

Aamukorva-vuoron voit valita itse ja toivomme, että vapaaehtoiset sitoutuisivat toimimaan kerran kuukaudessa. Aamukorva toimii Helsingin keskustassa. Matkaan saa taksikuljetuksen halutessaan. 

Koulutamme uusia vapaaehtoisia alkuvuodesta 2020. 

Lisätietoja:

Marjut Puisto
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, tiimivastaava: keikka-apu, Aamukorva
045 875 7865

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.