×
Käytämme evästeitä (cookies) parantaaksemme sivujemme toimivuutta ja käyttäjäystävällisyyttä. Lisätietoja ›

Päivystäjäksi Aamukorvaan

Aamukorva on yli 60-vuotiaille tarkoitettu luottamuksellinen auttava puhelin, jonka tarkoituksena on lievittää yksinäisyyden tunnetta keskustelun avulla. Aamukorva päivystää vuoden jokaisena aamuna kello 5–9. 

Aamukorva-puhelinpäivystäjänä olet siis hereillä, kun muut vielä nukkuvat. Annat apuasi puhelimitse senioreille, joita yksinäisyys tai muut ongelmat aamun ensimmäisinä tunteina usein valvottavat. Olet luotettava ja kärsivällinen kuuntelija, suhtaudut ymmärtäväisesti soittajan mieltä painaviin ongelmiin.

Soittajien huolet voivat liittyä yksinäisyyden lisäksi arkisten asioiden lisäksi mielenterveyteen tai sairastumiseen, läheisen ihmisen menetykseen, elämänmuutosten tuomiin ongelmiin, turvattomuuteen tai ihmissuhteisiin. Aikaiset aamut ovat juuri niitä hiljaisia hetkiä, jolloin yksinäiset seniorit ovat kaikkein yksinäisimpiä.

Aamukorva-päivystäjänä olet ensisijaisesti kuuntelija. Neuvoja ja ohjeita sinun ei tarvitse antaa. Kaikki aamukorvalaiset koulutetaan tehtävään ennen toiminnan aloittamista. Koulutusjaksoa seuraa harjoittelujakso kokeneemman päivystäjän kanssa. Lisäksi tarjoamme monipuolista tukea, mm. jatkokoulutuksia, säännöllistä työnohjausta, jolla varmistetaan Aamukorva-päivystäjien oma jaksaminen sekä virkistysmahdollisuuksia.

Päivystysaamun voit valita itse ja toivomme, että päivystäjät sitoutuisivat päivystämään kerran kuukaudessa. Päivystys tapahtuu Helsingin keskustassa. Matkaan saa taksikuljetuksen halutessaan. Päivystäjänä voi toimia kahdessa eri vuorossa eli klo 5–7 tai klo 5–9 oman elämäntilanteen mukaan.

Koulutamme uusia vapaaehtoisia keväällä 2018.

Lisätietoja:

Marjut Puisto
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, keikka-apu, Aamukorva; tiimivastaava
045 875 7865

Lisätietoja vapaaehtoiseksi hakemisesta:

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.