×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Keikka-apu lapsiperheelle

HelsinkiMission keikka-apu tarjoaa kaverin perhearkeen lapsiperheille pääkaupunkiseudulla.

HelsinkiMission kouluttamat vapaaehtoiset lähtevät lisäkäsiksi puistoon, tarjoavat asiointiapua ja juttuseuraa niin vanhemmille kuin lapsillekin. Apua voit saada vapaaehtoisen kanssa parhaaksi kokemallanne tavalla, myös esimerkiksi puheluin, videopuheluin tai viestein. 

 

Yhdessä ulkoilua ja menoseuraa

Voit pyytää vapaaehtoisen lisäkäsiksi ja juttu- sekä leikkiseuraksi kotipihalle, puistoon tai vaikkapa museoon. Huomaathan, että lapsen seurassa tulee vapaaehtoisen lisäksi olla aina myös lapsen vanhempi. 

Kauppa- ja asiointiapua

Tarjoamme kodin ulkopuolista asiointiapua esimerkiksi riskiryhmään kuuluville ja koronakaranteenissa oleville perheille, muun muassa kaupassa tai apteekissa käyntiin.

Keskustelua ja seuranpitoa etäyhteyksin 

Kaipaatko juttuseuraa ja tukea vanhemmuuteen? Vapaaehtoisen kanssa voit pitää yhteyttä ja keskustella sinua kiinnostavista aiheista, liittyivät ne sitten vanhemmuuteen tai johonkin muuhun. Vai kaipaatko kenties seuraa lapsellesi? Voit pyytää vapaaehtoista esimerkiksi kertomaan lapsellesi iltasadun tai piirtämään ja pelaamaan yhdessä etäyhteyden välityksellä.

Keikka-apu Uudessa Lastensairaalassa

Sairaalassa toimivat vapaaehtoisemme Perhekaverit. He tulevat mielellään leikkiseuraksi lapsellesi sisaruksen vastaanottokäynnin ajaksi, lähtevät ulkoiluseuraksi tai oppaaksi lähialueen palveluihin. Perhekaverit voivat tulla perhettänne vastaan esimerkiksi Helsingin rautatieasemalle ja kulkevat kanssanne sairaalaan.

 

Näin haet keikka-apua

Hae keikka-apua hyvissä ajoin täyttämällä yhteydenottolomake. Tämän jälkeen otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Kerrothan lomakkeella lapsesi iän ja mielenkiinnon kohteet sekä sen, millaista tukea toivotte vapaaehtoiseltamme.

Lisätietoja: 
puh. 044 764 8979 (arkisin klo 9–16)

 

Lue lisää Uuden lastensairaalan perhekaveritoiminnasta >

Kaipaatko pidempikestoista tukea vanhemmuuteen? Lue lisää perhementoritoiminnasta >