Yksinäisyystyön


keskuksen


koulutukset


Yksinäisyystyön keskus tarjoaa koulutuksia ammattilaisille, jotka haluavat syventää ymmärrystään ja osaamistaan yksinäisyydestä ilmiönä. Koulutamme ammattilaisia myös tutkitusti tehokkaaseen HelsinkiMissiossa kehitettyyn Yksinäisyystyön menetelmään.

Nuori aikuinen nojaa kämmenellä leukaan alakuloisen näköisenä. Nuori aikuinen nojaa kämmenellä leukaan alakuloisen näköisenä.

Ymmärrä yksinäisyyttä -aloitusluento

Ammattilaisille suunnatulla luennolla opit, mitä yksinäisyys tarkoittaa ilmiönä, mistä se johtuu ja mihin kaikkeen se vaikuttaa. Aloitusluennon jälkeen voit osallistua luentosarjan luentoihin tai menetelmäkoulutukseen, joista kuulet lisää myös aloitusluennon lopussa.

Verkkoluennot toteutetaan aina keskiviikkoisin klo 12–13.

Tiedot luennoista päivittyvät myöhemmin.

Yksinäisyyden työkalupakki -luentosarja

Kohtaatko työssäsi yksinäisyyttä kokevia? Oletko kiinnostunut syventämään ymmärrystäsi yksinäisyydestä? Ilmoittaudu ammattilaisille suunnatuille yksinäisyystyön asiantuntijoidemme verkkoluennoille. Osioita voi suorittaa itselleen sopivimpina ajankohtina ja haluamassaan järjestyksessä. Suositeltavaa on kuitenkin, että käyt kaikki kolme osiota läpi, jotta saat monipuolisen ja kattavan työkalupakin itsellesi!
Verkkoluennot toteutetaan aina keskiviikkoisin klo 12–13, katso kunkin luennot tarkemmat aikataulut alta.

Kuinka puhua yksinäisyydestä?

 Tämä tunnin mittainen osallistava verkkoluento antaa sinulle valmiuksia kartoittaa yksinäisyyttä, ottaa yksinäisyys puheeksi ja keskustella siitä myötätuntoisella työotteella.
Tiedot luennoista päivittyvät myöhemmmin.

Kuinka lieventää yksinäisyyttä?

Tämä tunnin mittainen osallistava verkkoluento antaa sinulle tehokkaiksi todennettuja työkaluja yksinäisyyden lievittämiseen.
Tiedot luennoista päivittyvät myöhemmmin.

Mistä apua yksinäisyyteen?

Tämä tunnin mittainen verkkoluento tarkastelee eri tason vaikuttamismahdollisuuksia, jotta osaat ohjata yksinäisyyttä kokevan asiakkaasi oikean avun piiriin.
Tiedot luennoista päivittyvät myöhemmmin.

Yksinäisyystyön menetelmäkoulutus kohtaamistyön ammattilaisille

Haluaako organisaatiosi koulutusta? Kohtaavatko työntekijänne yksinäisyyttä kokevia ja siitä kärsiviä ihmisiä? Tilaa opintokokonaisuus ja kuule lisää yksinäisyyden kohtaamisesta ja puheeksiotosta sekä HelsinkiMission yksinäisyystyöstä. 

Yksinäisyystyö on HelsinkiMissiossa kehitetty, tutkitusti toimiva yksinäisyyden vähentämisen menetelmä, jonka voit ottaa käyttöösi menetelmäkoulutuksen avulla. Yksinäisyystyö perustuu asiakkaan itsenäiseen työkirjatyöskentelyyn ja viiteen ammatilliseen tapaamiseen palautetietoisella työotteella. 

Menetelmäkoulutus koostuu:

  • Menetelmäkoulutuspäivä I 
  • Itsenäinen opintokausi
  • 6 x 1 h opintopiiritapaamista 
  • Menetelmäkoulutuspäivä II
  • Mahdollisuus henkilökohtaiseen konsultointiin 

Menetelmä I & II – koulutuspäivien teemoja 

Menetelmäkoulutuksissa opit, mitä on yksinäisyys ilmiönä, mitä itsemyötätunnolla tarkoitetaan, miten kohdataan muita myötätunnolla. Pääset osaksi innostavia pienryhmäkeskusteluja.

Opit käytännön taitoja yksinäisyystyön asiakkaiden kohtaamisesta ja asiakasprosessista.

Ensimmäisen koulutuspäivän jälkeen oma ohjaaja ja opintopiiriryhmä muodostavat kattavan tuen ammattimaiseen kehitykseesi sekä työstä oppimiseen ja siitä nauttimiseen. Tarjoamme tämän jälkeen myös syventäviä konsultaatiota ammattitaidon jatkuvaan kehittämiseen. 

Ilmoittautumalla koulutukseen hyväksyt tietojesi käsittelyn yksinäisyystyön tietosuojaselosteen mukaisesti. 

Voit tilata HelsinkiMission yksinäisyystyön tiimiltä luentoja erilaisille ryhmille, yhteisöille, oppilaitoksille ja työyhteisöille. Kerromme mielellämme HelsinkiMission yksinäisyystyöstä ja mahdollisuuksista kouluttautua menetelmän käyttäjäksi.

Tarjoamme sosiaali -ja terveysalan ammattilaisille koulutuksia yksinäisyystyön menetelmän käyttöönottoon. Mikäli työyhteisösi hyötyisi tutkitusti toimivasta työskentelytavasta yksinäisyyden vähentämiseksi, ota meihin yhteyttä niin voimme keskustella työmuodon jalkauttamisesta omaan organisaatioosi. Yksinäisyystyötä on jalkautettu jo mm. Helsingin kaupungin terveydenhuollossa, Mieli ry:ssä, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä, YTHS:ssä, Porin Hyviksessä ja Kuopion kriisipisteessä.

Yksinäisyys-tehtäväkirja

Yksinäisyys-tehtäväkirja sopii kaikille, jotka haluavat pysähtyä yksinäisyyden äärelle ja tutkia siihen liittyviä ajatuksia, tunteita ja toimintatapoja. Tehtäväkirjan avulla voi löytää uusia näkökulmia ihmissuhteisiin ja keinoja yksinäisyyden lieventämiseen. Työkirjaa voi käyttää itsenäisesti yksinäisyyden vähentämisen tukena tai osana asiakastyötä. 

Tutustu myös Mielenterveystalon yksinäisyyden omahoito-ohjelmaan!

Koulutuksia opiskelijoiden parissa toimiville

Tarjoamme opiskelijoiden parissa toimiville koulutuksia, jotka lisäävät valmiuksia ja osaamista kohdata yksinäisyyttä kokevia opiskelijoita. Koulutukset ovat ilmaisia ja osa Nyyti ry:n kanssa toteutettavaa Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hankettamme. 

Lisätietoja koulutuksista:

Maria Lähteenmäki

Yksinäisyystyön päällikkö

09 2312 0291, 044 054 6224