Perhekaveri


tukena


perhearjessa


Haluaisitko tukea perhearkeesi? Tai jutella jonkun kanssa mieltä painavista asioista?

HelsinkiMission Perhekaverit (entinen Perhementori) ovat koulutettuja vapaaehtoisia, joiden tehtävä on tukea vanhemmuuttasi. Puhuminen tasavertaisen aikuisen kanssa voi keventää taakkaa ja auttaa löytämään uusia näkökulmia ja voimavaroja.

Toiminta on maksutonta ja luottamuksellista. Ota rohkeasti yhteyttä.

Perhekaveri perheen kotona
Lapset keinuu ja äidit ihmettelee sivussa Lapset keinuu ja äidit ihmettelee sivussa

Perhearki on mukavampaa, kun sen voi jakaa jonkun kanssa

Perhekaveri on HelsinkiMission koulutettu vapaaehtoinen, jonka kanssa voit jutella luottamuksellisesti. Hän on tasapainoinen ja myötätuntoinen aikuinen, joka haluaa tukea sinua ja perhettäsi.

Perhekaveri voi toimia myös konkreettisena apuna arjessa: voitte käydä yhdessä ulkoilemassa, lähteä retkelle tai käydä ostoksilla. Perhekaveri voi myös tulla teille seuraksi ja tueksi kotiin.

Perhekavereina toimii eri-ikäisiä vapaaehtoisia. Voit siis halutessasi hakea ”varamummia tai -ukkia” tai perhekaveria, joka on lähempänä omaa ikääsi.

Näin saat perhekaverin

Perhekaveritoimintaan ovat tervetulleita kaikenlaiset ja moninaiset lapsiperheet. Voit hakea perhekaveria, jos perheeseesi kuuluu vähintään yksi alaikäinen lapsi tai odotetaan syntyväksi lasta. Perhekaverin voi saada, vaikka perheenne saisikin tukea samaan aikaan myös muualta, kuten perhesosiaalityöstä. Perhekaverisuhde voi alkaa, mikäli perheenne tilanne on riittävän vakaa.

Perhekaverisuhde solmitaan vuodeksi, jonka aikana pari tapaa toisiaan säännöllisesti kaksi kertaa kuukaudessa. HelsinkiMission koordinaattorit ovat tukena perhekaverisuhteessa. Suhteen aikana järjestetään kolme tapaamista koordinaattorin kanssa: aloitus-, seuranta- ja lopetustapaaminen.

Perhekaverisuhteet aloitetaan tapaamisella HelsinkiMission tiloissa Helsingin Kampissa tai etäyhteyksin. Perhekaveriparin tapaamiset käynnistyvät säännöllisinä tapaamisina yhdessä sovitulla tavalla. Perhekaveritoimintaa järjestetään Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Keravalla. Toiminta on sinulle ja perheellesi maksutonta.

Hae perhekaveria

Varaa aika perhekaveritoiminnan työntekijälle alla olevasta kalenterista. Työntekijä soittaa sinulle ja pohtii kanssasi perhekaveritoiminnan mahdollisuutta ja perhekaverin hakemista. Valitse ensin ”perhekaveritoiminta” ja sinulle sopiva ajankohta, sekä täytä yhteystietosi. Onnistuneesta ajanvarauksesta saat vahvistusviestin.

Voit myös ottaa yhteyttä mentoritoiminta@helsinkimissio.fi.

Omaa perhekaveria odottaa tällä hetkellä moni perhe, joten varauduthan usean kuukauden odotusaikaan. Avaamme uusia aikoja työntekijöille supistetusti.

Oletko työntekijä ja vanhemman puolesta yhteydessä perhekaveritoimintaan?

Ota yhteyttä sähköpostitse mentoritoiminta@helsinkimissio.fi tai puhelimitse suoraan perhekaveritoiminnan koordinaattoriin (yhteystiedot sivun lopussa).

HelsinkiMission perhekaverille en ole vain numero tilastoissa. Hänestä tuli minulle kaveri, jonka kanssa peilaan asioitani. Tiukan paikan tullen voin kysyä, onko tässä mitään järkeä.

Keskusteluapua perheen tueksi

Koetko perhearjen huolet liian raskaina? Tarjoamme keskusteluapua perheille, jossa voit saada tukea esimerkiksi uupumukseen, yksinäisyyteen, parisuhteeseen tai perhesuhteisiin.

Lisätietoja

Loviisa Keränen

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, vanhempainvapaalla

Kaisa Tuuteri

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, kriisityöntekijä, tiimivastaava

09 2312 0253, 044 777 9691

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme johdattaa sinut mielenkiintoisten tarinoiden äärelle. Tilaajana saat sähköpostiisi koskettavia tarinoita, tietoa yksinäisyydestä ilmiönä sekä ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja erilaisista auttamistavoista. Voit milloin tahansa perua sähköisen viestinnän.