Perhekaverista


tukea


sairaala-


käynnille


Sairaalakäynneillä Uudessa lastensairaalassa Perhekaveri voi toimia tukena ja keskusteluseurana vanhemmalle tai leikkikaverina lapselle. Sairaalasta perheitä voidaan ohjata myös perheiden keskusteluapuun.

Kaksi vapaaehtoista Perhekaveria

Perhekaverin tunnistat pinkistä paidasta

HelsinkiMission kouluttama vapaaehtoinen Perhekaveri tuo sairaalamaailmaan tuulahduksen tavallista arkea. Perhekaveri auttaa Uuden lastensairaalan perheitä, jotta sairaalakäynti sujuisi mahdollisimman mukavasti.

Perhekaverit ovat Uuden lastensairaalan ala-aulassa arkisin klo 10–13. Voit käydä nykäisemässä heitä pinkin Perhekaveri-paidan hihasta tai soittaa vapaaehtoisten puhelimeen 044 599 1242.

Voit pyytää Perhekaveria esimerkiksi:

  • ulkoiluseuraksi
  • oppaaksi lähialueen palveluihin
  • lisäkäsiksi sairaala-arkeen
  • potilashuoneeseen lapsen, nuoren tai aikuisen seuraksi 
  • lapsen seuraksi sairaalalle hoitoneuvottelun ajaksi
  • mahdollistamaan tauon vuodeosastolla olevalle vanhemmalle
  • keskustelukaveriksi aikuiselle, leikki- ja peliseuraksi lapselle tai nuorelle

Lisäksi vapaaehtoiset Perhekaverit järjestävät nuorteniltoja vuodeosastojen nuorille etäyhteyksin. Vapaaehtoisemme toteuttavat ryhmätoimintaa yhteistyössä sairaalan Leikki- ja Nuorisotoiminnan kanssa

Perhekaverin kanssa voit pitää yhteyttä myös etänä. Voitte pitää yhteyttä perhekaverin kanssa parhaalla kokemallanne tavalla: esimerkiksi puheluin, videopuheluin tai viestein. Voit pyytää hänet etäyhteydellä myös lapsen seuraksi kertomaan iltasadun, piirtämään ja pelaamaan tai auttamaan läksyjen teossa.

Tyttö leikkii lattialla palikoilla

Tarvitsetko apua muina aikoina?

Pyydä apua täyttämällä yhteydenottolomake Tämän jälkeen otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Apua voit pyytää myös soittamalla toiminnan koordinaattorille 044 784 6534. Jos pyydät perhekaveria lapselle, kerrothan lomakkeella lapsesi iän ja mielenkiinnon kohteet sekä sen, millaista tukea toivotte vapaaehtoiseltamme.

Lisätietoja:

perhekaveri@helsinkimissio.fi
puh.  044 784 65 34

Olimme myöhässä vastaanotolta, kun saavuimme meille uuteen sairaalaan. Perhekaverit pelastivat päivämme auttamalla ilmoittautumisessa ja saattoivat vastaanotolle. Verikokeiden jälkeen vapaaehtoinen väritti kaloja lapseni kanssa ja minä sain juoda kerrankin kahvini rauhassa!

Perheiden keskusteluapu

Perheiden keskusteluapu tarjoaa maksutonta ja lyhytkestoista keskusteluapua kriisi- ja keskusteluavun työntekijän kanssa.

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme johdattaa sinut mielenkiintoisten tarinoiden äärelle. Tilaajana saat sähköpostiisi koskettavia tarinoita, tietoa yksinäisyydestä ilmiönä sekä ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja erilaisista auttamistavoista. Voit milloin tahansa perua sähköisen viestinnän.