Tukihenkilöksi


seniorin arkeen


Haluatko olla lievittämässä senioreiden yksinäisyyttä? Seniorit kaipaavat tukisuhteelta toisen ihmisen läsnäoloa ja juttuseuraa.

Tukihenkilönä toimiminen sopii parhaiten henkilölle, joka on valmis sitoutumaan pidemmälle ajanjaksolle. Hae tukihenkilöksi seniorille!

Seniorin tukihenkilöksi

Tukihenkilönä toimit luotettavana tukena seniorille, joka kaipaa toisen ihmisen seuraa ja läsnäoloa. Tapaat tuettavaasi elämäntilanteeseesi sopivalla tiheydellä, tavallisimmin joka toinen viikko.

Moni tukihenkilöistämme on löytänyt seniorin toimimalla ensin keikka-auttajana. Keikoilla on mahdollisuus tutustua erilaisiin ihmisiin ja löytää joku, jonka kanssa kemiat kohtaavat.

Tukihenkilösuhteet ovat yksilöllisiä, ja voitte tuettavasi kanssa yhdessä päättää, miten yhteisen aikanne vietätte. Yhdessäolo voi olla keskustelua tai ulkoilua tai vaikka käynti teatterissa. Tapaamisissa tärkeintä on olla aidosti läsnä, kuunnella toista.

Edellytämme, että tukihenkilö:

Pystyy sitoutumaan tukihenkilöksi vähintään vuodeksi, mutta usein tukisuhteista muodostuu aitoja ystävyyssuhteita.

Kuka voi hakea vapaaehtoiseksi?

Aiempaa kokemusta vapaaehtoisena toimimisesta ei tarvita. Tärkeitä ominaisuuksia ovat muun muassa luotettavuus sekä taito toimia erilaisten ihmisten kanssa ja kuunnella heitä.

Näin helposti haet!

  1. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, niin saat linkin hakulomakkeeseen sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansiosi, sillä joskus linkki valitettavasti ohjautuu sinne.
  2. Haastattelemme hakuilmoituksen perusteella kaikki tehtävään sopivat hakijat, joista valitaan vapaaehtoiset tehtävään.
  3. Tarjoamme koulutuksen vapaaehtoisena toimimiseen verkossa.
  4. Senioripalveluiden koordinaattorit ovat tukenasi koko vapaaehtoisena toimimisen ajan. Pääset osaksi vapaaehtoisten yhteisöä.

Seniorien keikka-auttajien ja tukihenkilöiden koulutus on sisällöltään sama. Saat samalla valmiudet myös seniorien keikka-auttajana toimimiseen, sillä usein tuettava seniori löytyy toimimalla aluksi keikka-auttajana. Halutessasi voit ryhtyä myös heti alkuun tukihenkilöksi pidempiaikaista apua ja säännöllistä tukea kaipaavalle seniorille.

Koulutamme uusia tukihenkilöitä jatkuvasti. Koulutus tapahtuu verkossa.

Lisätietoja:

puh. 09 2312 0220
seniorityo@helsinkimissio.fi

Hae vapaaehtoiseksi