×
Käytämme evästeitä (cookies) parantaaksemme sivujemme toimivuutta ja käyttäjäystävällisyyttä. Lisätietoja ›

Lapsiperheen tueksi

Monilla perheillä ei ole ketään, keneltä voisi pyytää apua. Yksin ja väsyneenä voi olla vaikea selviytyä arjen haasteista. Vapaaehtoisena äiti- ja isämentorina annat perheelle vertaistukea ja arjen apua. Ajoissa annettu apu voi estää ongelmien kärjistymistä.

Mentorina tarjoat tukea lapsiperheen arkeen. Toimit koko perheen, mutta erityisesti perheen vanhemman tukena. Olet yli 25-vuotias, luotettava, tasapanoinen ja myötätuntoinen aikuinen. Voit toimia keskustelu- tai ulkoiluseurana, auttaa arkiaskareiden sujumisessa sekä vanhemmuuden ja kasvatuskysymysten pohdinnoissa. Toimit tavallisen ihmisen taidoin, mutta saat tehtävään koulutuksen.

Mentorina sitoudut yhteisellä sopimuksella mentorisuhteeseen vuodeksi. Mentorina tapaat perhettä keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa, pari-kolme tuntia kerrallaan. Mentorisuhteelle asetetaan perheen äidin tai isän kanssa jokin yhteinen tavoite, jonka pohjalta yhteiset tapaamiset ja tekeminen lähtevät liikkeelle. Mentoria velvoittaa salassapitovelvollisuus. Mentoritoimintaa toteutetaan Helsingissä, Espoossa ja syksystä 2017 alkaen Vantaalla.

Koulutamme mentoreita seuraavan kerran keväällä 2018.

HelsinkiMissio haastattelee ja kouluttaa mentorit sekä tarjoaa monipuolista tukea, mm. jatkokoulutuksia, työnohjausta ja virkistysmahdollisuuksia.

Toimiessasi vapaaehtoisena lasten ja nuorten parissa sinulta pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen ennen vapaaehtoistoiminnan aloittamista.

Toimintaohje vapaaehtoisen rikostaustan selvittämiseksi

 
Lisätietoja

Helsingissä:

Laura Lindroos
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, äiti- ja isämentoritoiminta, Helsinki
044 054 6230
Katariina Pelkonen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, äiti- ja isämentoritoiminta, Vantaa
045 854 7528

Espoossa:

Suvi Korenius
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, äiti- ja isämentoritoiminta, Espoo
045 341 0609

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.