×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Seniorien keikka-auttajaksi

Keikkailu on helppo tapa aloittaa vapaaehtoistoiminta. Keikkalaisuus on kertaluonteista avunantoa. Keikkalaisena tarjoat konkreettista apua ikäihmiselle arjen pulmatilanteissa. Tavoitteena on myös yksinäisyyden ehkäiseminen ja lievittäminen.

Keikka-auttajana voit esimerkiksi lähteä saattajaksi lääkärikäynnille tai auttaa verhojen ripustamisessa. Apua kaivataan usein myös tietotekniikkaan liittyvissä kysymyksissä. Asiat, jotka ovat sinulle pieniä, saattavat olla seniorille isoja haasteita.

Tarkoituksena ei ole, että sinä teet autettavasi puolesta kaiken yksin, vaan että teette asioita yhdessä. Useimmiten vapaaehtoinen voi määritellä auttamisajankohdan itse, sillä kaikki avunpyynnöt eivät ole sidottuja tiettyyn päivään tai kellonaikaan.

Vapaaehtoiset keikka-auttajat eivät tee yritysmuotoisen tai julkisen sektorin kotihoidon piiriin kuuluvia tehtäviä, kuten siivousta tai ruuanlaittoa. Tavoitteena on löytää yhdessä olemisen ja tekemisen ilo.

Kaikki vapaaehtoiset haastatellaan ja he saavat toimintaan perehdyttävän koulutuksen sekä monipuolista tukea, mm. jatkokoulutuksia, työnohjausta ja virkistysmahdollisuuksia.

Keikka-auttajiksi hakevilla täytyy olla mahdollisuus tehdä auttamiskeikkoja päiväaikaan, jolloin seniorit pääasiassa toivovat apua. Tämän vuoksi myös koulutuksemme järjestetään päiväaikaan. Apua kaipaavat seniorit ovat pääasiassa helsinkiläisiä, joten keikat ja tapaamiset tapahtuvat Helsingissä.

Tällä hetkellä seniorit pyytävät meiltä eniten tukihenkilöapua. Siksi toivomme, että toimintaan mukaan lähtevällä uudella vapaaehtoisella olisi mahdollisuus sitoutua yksittäisten keikkojen lisäksi myös pidempiaikaiseen toimintaan.

Seniorien keikka-auttajien ja tukihenkilöiden koulutuksen sisältö on sama. Keikka-auttajakoulutuksessa saat samalla koulutuksen ja valmiudet myös seniorin tukihenkilönä toimimiseen. Siten voit halutessasi ryhtyä tukihenkilöksi jollekulle seniorille, jota olet auttanut keikkaluonteisesti.  Lue lisää tukihenkilötoiminnasta >

Seuraava keikka- ja tukihenkilötoiminnan koulutus järjestetään tiistaina 23.11.2021. Haastattelut pidetään viikoilla 45 ja 46. Hakemukset syyskuun koulutukseen tulee jättää alla olevan lomakkeen kautta viimeistään sunnuntaina 31.10.2021. Hakemuksia voi jättää tämän jälkeenkin. Ne ohjataan seuraavaan koulutukseen, jonka ajankohdan ilmoitamme myöhemmin. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin.

Kaikki vapaaehtoishaastattelut sekä koulutukset järjestetään toistaiseksi etäyhteyksin.

 
Lisätietoja:

Marjut Puisto
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, tiimivastaava: keikka-apu, Aamukorva
09 2312 0222, 045 875 7865

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.