×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Oppilaitosyhteistyö

Oppilaitosyhteistyössä teemme yhteistyötä peruskoulujen, ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa. Opiskelijaryhmien kanssa tehtävässä toiminnassa ja muussa jalkautuvassa hyvinvointityössämme korostuu hyvinvointia tukevan tiedon jakamisen lisäksi pyrkimys aktivoida nuoria pohtimaan ja näkemään vaikutusmahdollisuuksiaan suhteessa omaan elämäntilanteeseen ja hyvinvointiin.

Mitä voimme konkreettisesti tarjota oppilaitoksille, oppilasryhmille ja muille yhteistyötahoille?

Nuorten psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin liittyvät työpajat tai luennot 

Jalkautuva hyvinvointityömme voi olla verkkovälitteistä tai kouluympäristöön jalkautuvaa. Nuorten kriisipisteen jalkautuvassa hyvinvointityössä pyritään koronaviruksen aiheuttamana poikkeusaikana mahdollistamaan yhteistyön jatkuvuus oppilaitosten kanssa erityisesti verkkovälitteisiä palveluita kehittämällä. Työpajat tai luennot voivat tapahtua etäyhteyksin (esim. Teams, Zoom), jolloin teemme hyvinvointia edistävää työtä esimerkiksi vierailemalla koulun tai oppilaitoksen verkkoympäristöissä. Tekemämme jalkautuvan työn teemoissa korostuvat mielen hyvinvointi ja erilaiset sitä koettelevat kriisit, tietoisuuden lisääminen yksinäisyysilmiöstä ja itsemyötätunnon tukeminen nuorten keskuudessa.

Esimerkki työpajasta voisi olla kaksi oppituntia kestävä verkkovälitteinen työpaja, jossa alussa fokusoidaan mielen hyvinvointiin ja siihen vaikuttaviin tekijöihin, sitten keskustellaan yksinäisyyden kokemuksen vaikutuksista meihin ihmisiin ja lopuksi paneudutaan itsemyötätuntoon. Itsemyötätunto on taito ja voimavara, joka voi auttaa meitä jaksamaan erityisesti elämän vaikeissa tilanteissa. Koska tavoitteenamme on aidosti vaikuttaa nuoriin ja lisätä hyvinvointia, suosimme palveluissamme nuoria osallistavaa otetta. Meillä on mahdollisuus jossain määrin myös sovittaa työpajojen tai luentojen sisältöä toiveidenne mukaisesti. Meiltä voi edelleen tiedustella myös mahdollisuutta oppilaitoksiin tai tapahtumiin jalkautumiseen.  

Yhteistyö sidosryhmien kanssa ja erilaisiin tapahtumiin osallistuminen

Nuorten kanssa tehtävän oppilaitosyhteistyön lisäksi teemme jalkautuvaa hyvinvointityötä muiden nuorten kanssa työskentelevien sidosryhmien kanssa. Asiantuntijaltamme on mahdollista tiedustella erilaisia yhteistyömahdollisuuksia. Opettajille tuomme nuorten kanssa tehtävän kriisityön osaamistamme tarjoamalla heidän käyttöönsä konkreettisen työvälineen, Opettajan huoneentaulun. Se sisältää vinkkejä kriisissä olevan nuoren kohtaamiseen.

Päivätyökeräykseen osallistuminen

Järjestämällä päivätyökeräyksen HelsinkiMission hyväksi koulunne oppilaat auttavat kanssamme nuoria ja senioreita. Työskentely toisten hyväksi tuo iloa, vahvistaa yhteishenkeä ja opettaa samalla myötätunnon taitoja. 

Ota rohkeasti yhteyttä kysäksesi lisää oppilaitosyhteistyön mahdollisuuksista, mielellään suunnittelemme toimintaa yhdessä yhteistyökumppanien kanssa. Toimintamme on maksutonta. Olethan meihin yhteydessä riittävän ajoissa.

Yhteydenotot:

Saara Ahtola
Kriisityöntekijä
044 491 8872