×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Oppilaitosyhteistyö

HelsinkiMission Nuorten kriisipisteen oppilaitosyhteistyön tavoitteina on ennaltaehkäisevä vaikuttamistyö nuorten parissa ja tiedon jakaminen avunsaannin mahdollisuuksista sekä Nuorten kriisipisteen toiminnasta. Vaikeat ja haastavat elämäntilanteet kuuluvat ajoittain jokaisen elämään. Ne voivat kuitenkin olla myös mahdollisuus johonkin uuteen. Jokaisella meistä on voimavaroja, joiden varaan rakentaa uutta ja merkityksellistä. Yksin ei kannata jäädä. Nuorten kriisipisteen slogan kuuluukin: Jaa maailmasi, et jää yksin.

Yksilöiden kanssa tekemässämme työssä tarjoamme ammatillista keskustelutukea haastavissa elämäntilanteissa oleville 12–29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Oppilaitosyhteistyössä teemme yhteistyötä peruskoulujen, ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa. Opiskelijaryhmien kanssa tehtävässä toiminnassa korostuu hyvinvointia tukevan tiedon jakamisen lisäksi pyrkimys aktivoida nuoria pohtimaan ja näkemään vaikutusmahdollisuuksiaan suhteessa omaan elämäntilanteeseen ja hyvinvointiin.

Mitä voimme konkreettisesti tarjota oppilaitoksille ja oppilasryhmille?

Vierailut Nuorten kriisipisteellä

Erilaiset opiskelijaryhmät tai yhteistyökumppanit ovat tervetulleita tutustumiskäynnille Nuorten kriisipisteen tiloihin Helsingin Albertinkadulle. Voimme ottaa kerrallaan vastaan korkeintaan 60 henkilöä. Tutustumiskäynnillä kerrotaan hieman HelsinkiMission toiminnasta, esitellään Nuorten kriisipisteen toimintaa ja sitten tyypillisesti fokusoidaan kriisit-teeman yhteiseen pohdintaan ja keskusteluun. Alalle opiskelevien vierailuihin yleensä yhdistetään myös hieman työssä jaksamisen näkökulmaa.

Nuorten psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin liittyvät työpajat/luennot

Nuorten kriisipisteen jalkautuvassa kriisityössä on tyypillisesti pidetty oppilaitoksissa opiskelijaryhmille psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin liittyviä työpajoja. Tällä hetkellä mahdollisuutemme tehdä jalkautuvaa työtä on resurssisyistä rajallinen. Olethan yhteydessä suoraan oppilaitosyhteistyöstä vastaavaan kriisityöntekijään (kts. yhteystiedot alla) kysyäksesi mahdollisuutta saada Nuorten kriisipisteen edustaja oppilaitokseesi vierailulle.

Yhteistyö sidosryhmien kanssa

Nuorten kanssa tehtävän oppilaitosyhteistyön lisäksi teemme yhteistyötä nuorten kanssa työskentelevien sidosryhmien kanssa. Asiantuntijatiimiltämme on mahdollista tiedustella erilaisia yhteistyömahdollisuuksia. Opettajille tuomme nuorten kanssa tehtävän kriisityön osaamistamme tarjoamalla heidän käyttöönsä konkreettisen työvälineen, Opettajan huoneentaulun. Se sisältää vinkkejä kriisissä olevan nuoren kohtaamiseen.

Päivätyökeräykseen osallistuminen

Järjestämällä päivätyökeräyksen HelsinkiMission hyväksi koulunne oppilaat auttavat kanssamme nuoria ja senioreita. Työskentely toisten hyväksi tuo iloa, vahvistaa yhteishenkeä ja opettaa samalla myötätunnon taitoja. 

Ota rohkeasti yhteyttä kysäksesi lisää oppilaitosyhteistyön mahdollisuuksista.  Toimintamme on maksutonta. Olethan meihin yhteydessä riittävän ajoissa.

Yhteydenotot:

Saara Ahtola
Kriisityöntekijä
044 491 8872