Ajankohtaista

Tuula Colliander

28.6.2024

Enemmän kohtaamisia – vähemmän yksinäisyyttä

Vuonna 2023 juhlimme HelsinkiMission 140-vuotisjuhlavuotta, johon kutsuimme kaikki mukaan. Vuoteen sisältyi laaja kattaus tilaisuuksia ja tapahtumia, mukavaa yhdessäoloa ja tuhansia myötätuntoisia kohtaamisia.

140-vuotispäivänä 29.11. järjestimme Kansalaisinfossa Supervoimana kaveruus -keskustelutilaisuuden eduskunnan yksinäisyyden ja ostrakismin vähentämiseksi perustetun työryhmän kanssa. Työryhmä edistää kansallisen yksinäisyysstrategian luomista Suomeen

Vuoden aikana päivitimme strategiamme koko henkilöstön voimin, ja pääviestimme yksinäisyyden vähentämiseksi on ”Enemmän kohtaamisia, vähemmän yksinäisyyttä”.

Työmme tunnettuus on kasvanut, ja yhä useampi löytää apua yksinäisyyteen sekä paikan osallistua tapahtumiin ja vapaaehtoistoimintaan. Kohtasimme vuonna 2023 ennätysmäärän ihmisiä eri ikäryhmistä ja elämäntilanteista. Lukuisissa mediapuheenvuoroissa asiantuntijamme lisäsivät tietoisuutta yksinäisyyden haitoista ja yhteiskunnan roolista sen vähentämisessä. Kampanjoimme hyödyntäen Googlen hakukonedataa ja tuoden esiin ajankohtaista tietoa yksinäisyydestä ja avun saamisesta.

HelsinkiMission merkitys yksinäisyyden vähentämisessä ja ihmisten tukemisessa vahvistui. Vapaaehtoistoimintamme oli vetovoimaista ja vapaaehtoisemme suositteluluku oli erinomainen +81. Tunnistimme entistä kattavammin kulttuurin hyvinvointivaikutukset työssämme. Laulu raikasi viikoittain, ja kulttuurikaverit veivät senioreita kulttuuritapahtumiin. Resonaari tarjosi asiantuntemuksellaan soittotaidon ja oppimisen iloa erityisryhmille.

Varainhankintamme onnistui hienosti. Ylitimme edellisen vuoden tulokset kaikilla osa-alueilla.

Lähivuodet tuovat haasteita löytää ratkaisuja kestävälle taloudelle julkisen tuen vähentyessä merkittävästi.  HelsinkiMissio osallistuu aktiivisesti yksinäisyyden vähentämisen ja kestävän kehityksen työryhmiin. Kasvava avuntarve luo painetta lisäresursseille, ja toimiva kumppanuus julkisen sektorin ja muiden toimijoiden kanssa on tärkeää. Oman varainhankinnan rooli korostuu entisestään.

HelsinkiMission tulevaisuuden voimavarat ovat kestävä rahoituspohja, hyvinvoiva henkilöstö ja sitoutunut vapaaehtoisjoukko. Kiitän lämpimästi jokaista teitä toiminnassamme mukana olevaa ja sitä tukevaa. Yhdessä yksinäisyys voitetaan!

Tuula Colliander, HelsinkiMission toiminnanjohtaja

Tuula Colliander

28.6.2024