Uutinen

28.3.2022

Resonaari soi -konsertti 4.4. Savoy-teatterissa

Erityisryhmiin kuuluvat muusikot esiintyvät suurelle yleisölle Resonaari soi -konsertissa maanantaina 4. huhtikuuta klo 19 Savoy-teatterissa.

Jo kuudettatoista kertaa järjestettävä Resonaari soi -konsertti on osa Resonaarin musiikkiopiston demokraattisen musiikinopetuksen periaatetta. Konserteissa kehitysvammaiset ja muihin erityisryhmiin kuuluvat oppijat nousevat esiin muusikkoina ja taiteilijoina.

Bändissä soittamisella on Resonaarin opetuksessa keskeinen rooli. Yhdessä soittaminen on hauskaa ja se kehittää oppilaiden sosiaalisia taitoja ehkäisten samalla yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Soittotaito nostaa itsetuntoa ja rikastuttaa elämää merkittävällä tavalla.

Resonaari soi -konsertissa esiintyy tänä vuonna yhteensä 75 Resonaarin musiikkiopiston erilaista oppijaa ja 15 bändiä. Mukana on myös erityisryhmiin kuuluvien muusikkojen ammattiorkesteri Resonaarigroup.

Resonaari soi -konsertti 2022

Kansainvälisesti tunnustettu erityismusiikkikasvatuksen innovaatiokeskus

Musiikin erityispalvelukeskus Resonaari aloitti toimintansa vuonna 1995. Ajan myötä Resonaarista on kehittynyt erityismusiikkikasvatuksen, musiikkipedagogiikan ja kulttuurisen sosiaalityön arvostettu asiantuntijakeskus sekä maan että maailman laajuisesti.

Resonaari on ensimmäinen erityisryhmille suunnattu musiikkiopisto, jolle on myönnetty taiteen perusopetuksen valtionosuusrahoitus. Resonaarissa opiskelee tällä hetkellä lähes 300 oppilasta.

Musiikista voi tulla myös ammatti erityisryhmiin kuuluville. Tästä on osoituksena Resonaarissa 2009 perustettu yhtye Resonaarigroup, jossa soittaa kuusi erityisryhmiin kuuluvaa ammattimuusikkoa.

Resonaarin johtajat Markku Kaikkonen ja Kaarlo Uusitalo ovat keränneet lukuisia palkintoja ja tunnustusta merkittävästä työstään.

28.3.2022

Minun kirjani -iltapäivä:

Tutut kirjailijat ja kirjojen ystävät esittelevät itselleen merkityksellisen kirjan HelsinkiMission Minun kirjani -iltapäivissä. Keskiviikkona 11.5. vieraanamme on suomalainen kirjailija ja kuvataiteilija Rosa Liksom.