Ajankohtaista

23.11.2022

Vastuullinen valinta pukinkonttiin: HelsinkiMission aineeton lahja

 HelsinkiMission aineettomat lahjat ovat eettinen ja ekologinen vaihtoehto tavaralahjoille. Niiden avulla voi ilahduttaa ystävää ja auttaa samalla yksinäisyydestä kärsiviä. 

Joka kymmenes suomalainen kärsii haitallisesta, pitkäkestoisesta yksinäisyydestä. Aineettomien lahjojen tuotolla HelsinkiMissio järjestää ammattiauttajan tai koulutetun vapaaehtoisen aikaa ja läsnäoloa niitä tarvitseville.  

– Aineeton lahja on hieno tapa ilahduttaa läheisiä jouluna. Niiden tuotolla tarjoamme tärkeää apua ikäihmisen, nuoren, lapsiperheen tai erityisoppijan elämään, sanoo HelsinkiMission varainhankintapäällikkö Niina Frösén

Korona-aika ja epävakaa maailmantilanne ovat lisänneet yksinäisyyttä ja kasvattaneet apua tarvitsevien määrää. Tänä jouluna aineettomien lahjojen tuotoilla on entistäkin suurempi merkitys. 

– Esimerkiksi tämän vuoden aikana vapaaehtoiset keikka-auttajamme ja tukihenkilömme ovat kohdanneet senioreja kymmeniä tuhansia kertoja.  

Uudistunut lahjavalikoima tarjoaa kuusi erilaista lahjaa 

HelsinkiMission verkkosivulla on tarjolla aineettomia lahjoja ikäihmisten, nuorten, lapsiperheiden ja erityisryhmien auttamiseen. Esimerkiksi 25 euron hintainen Kävelyseuraa seniorille -lahja mahdollistaa ulkoiluseuraa ikäihmiselle. Kriisiapua nuorelle -lahjalla apua tarvitseva nuori saa kriisi- ja keskustelutapaamisen HelsinkiMission ammattiauttajan kanssa. Perhementori lapsiperheelle -lahja mahdollistaa apua tarvitsevalle lapsiperheelle perhementorin tukea. Tuki voi olla vanhemman kanssa keskustelua ja huolten jakamista, yhdessä tekemistä ja kotona auttamista. 

Lahjan antaja saa sähköisen joulukortin, jolla voi lähettää hyvän joulun toivotuksen läheiselle ja johon voi kirjoittaa oman viestin. 

–  Aineeton lahja ilahduttaa sekä lahjan antajaa että sen saajaa. Hyvä mieli syntyy, kun tietää jonkun yksinäisen saavan apua ja tukea, Frösén muistuttaa. 

Lahjojen tuotot HelsinkiMissio käyttää yksinäisyyttä vähentävään työhön.  Aineettomiin lahjoihin voi tutustua osoitteessa helsinkimissio.fi/aineeton lahja. 

Muista ihmistä lähelläsi -kampanja yksinäisyyttä vastaan 

HelsinkiMission tämän vuoden joulukampanja muistuttaa yhä useamman kokevan yksinäisyyttä myös jouluna ja kerää varoja yksinäisyyden vähentämiseksi. Kampanja havahduttaa vahvalla kontrastilla kuvan ja tekstien välillä. Sen tavoitteena on saada ihmiset miettimään, millä keinoin itse kukin voi joulun ajan yksinäisyyttä vähentää.  

Kampanja näkyy ja kuuluu ulko- ja printtimediassa, sosiaalisessa mediassa, digitaalisissa kanavissa ja radiossa marras-joulukuun aikana.  

23.11.2022

Saattaisit kiinnostua myös näistä