Uutinen

12.12.2023

Yksinäisyyttä vähentävä lahjapaketti jokaiseen kotiin: Joulun tähdet -juhlakonsertti Nelosella

Anna Puu, Juha Tapio, Kuumaa, Suvi Teräsniska ja Viivi esiintyvät HelsinkiMission Joulun tähdet –konsertissa yksinäisyyttä vastaan Nelosella 17.12. klo 20. Hyväntekeväisyyskonsertilla hankitaan varoja 140 vuotta täyttävän järjestön yksinäisyyttä vähentävään työhön.

HelsinkiMissio haluaa tuoda joulun tunnelmaa ja yhteenkuuluvuutta jokaiseen kotiin. Konsertissa esitetään artistien omia kappaleita sekä joululauluja. Musiikillisesta sisällöstä vastaa konsertin kapellimestari Leri Leskinen yhtyeineen. Juhlan kunniaksi tähtiartistien kanssa nousevat lavalle myös HelsinkiMission omat tähdet, musiikkikeskus Resonaarin oppilaat Eeva Lusenius ja Juho Lähteenmäki. Konsertin juontaa Jaana Pelkonen.

Konsertti on taltioitu Aleksanterin teatterissa Helsingissä ja esitetään Nelosella sunnuntaina 17.12. klo 20, tiistaina 19.12. klo 18.30, torstaina 21.12. klo 17.30, perjantaina 22.12. klo 18.30 ja jouluaattona 24.12. klo 16.20. Konsertti on yksi joulunajan katsotuimpia TV-ohjelmia.

Työtä yksinäisyyttä vastaan kolmella vuosisadalla

HelsinkiMissio juhlii tänä vuonna 140-vuotista taivaltaan. Toiminta käynnistyi jouluna vuonna 1883 aikanaan köyhässä Punavuoressa. HelsinkiMission ensimmäinen työntekijä Cecilia Blomqvist teki kotikäyntejä sairaiden luokse, jakoi ruokalahjoituksia ja perusti päiväkodin, työtupia ja monia muita auttamismuotoja, joita tarvittiin kipeästi.

Tänä päivänä HelsinkiMission tehtävä on vähentää yksinäisyyttä. Järjestö toimii noin sadan ammattilaisen sekä lähes tuhannen vapaaehtoisen voimin valtakunnallisesti.

Konsertilla hankitaan varoja HelsinkiMission yksinäisyyden vastaiseen työhön

Ohjelman aikana voi auttaa yksinäisiä tekemällä lahjoituksen tekstiviestillä, puhelimitse, verkossa tai MobilePaylla.

HelsinkiMission vapaaehtoiset ja ammattiauttajat tukevat ja auttavat nuoria, aikuisia, perheitä ja ikäihmisiä monin tavoin. Apu on tutkitusti tuloksellista, yksinäisyyttä vähentävää ja hyvinvointia vahvistavaa. Kaikki apu on asiakkaille maksutonta.  

Epävakaa talous- ja maailmantilanne ovat lisänneet apua tarvitsevien määrää. Siksi myös lahjoitusten tarve on tällä hetkellä suurempi kuin koskaan.

Nyt on riemun raikkahin aika – samalla yhä useampi suomalainen kokee jouluna yksinäisyyttä

Joillekin joulu on vuoden odotetuinta aikaa, toisille vuoden yksinäisintä. Tänään joka kymmenes suomalainen kärsii haitallisesta, pitkäkestoisesta yksinäisyydestä. Joulun tähdet -konsertti on osa HelsinkiMission Muista ihmistä lähelläsi -joulukeräystä.

12.12.2023