Perhementori


jakaa


perhearjen ilot


ja surut


Vapaaehtoisena perhementorina annat lapsiperheen vanhemmalle tukea ja arjen apua vuoden ajan. Ajoissa annettu apu voi estää haasteiden kärjistymistä.
Monet lapsiperheiden vanhemmat kamppailevat yksinäisyyden ja riittämättömyyden tunteiden kanssa. Joillain ei ole elämässä ketään, keneltä pyytää apua.
Hae perhementoriksi heti!

Mentoriksi perheelle

Vuoden kestävässä perhementorisuhteessa tapaat mentoroitavaa vanhempaa kaksi kertaa kuukaudessa yhdessä sovittuina aikoina. Voit toimia mm. keskustelu- tai ulkoiluseurana, leikkikaverina tai apuna ja lisäkäsinä lapsiperheen arjessa. Keskiössä on vanhemmuuden tukeminen ja rinnalla kulkeminen ongelmien ratkaisemisen tai neuvomisen sijasta.

Kuka voi hakea vapaaehtoiseksi?

Et tarvitse tehtävään erityistä ammatillista koulutusta tai työkokemusta – keskeistä on halusi olla läsnä vanhemman ja perheen elämässä. Sinulla ei tarvitse olla kokemusta omista lapsista.

Edellytämme, että perhementori:

 1. on vähintään 25-vuotias, luotettava ja myötätuntoinen aikuinen
 2. pystyy sitoutumaan toimintaan vähintään vuodeksi
 3. on itse tasapainoisessa elämäntilanteessa

Perhementoritoimintaa toteutetaan Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Näin helposti haet!

 1. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, niin saat linkin hakulomakkeeseen sähköpostiisi. Tarkistathan myös roskapostikansiosi, sillä joskus linkki valitettavasti ohjautuu sinne.
 2. Haastattelemme hakuilmoituksen perusteella kaikki tehtävään sopivat hakijat. Haastattelun perusteella valitut kutsutaan koulutukseen.
 3. Koulutus on mahdollista valintasi mukaan joko verkossa tai paikan päällä. Verkkokoulutukseen pääset mukaan saman tien, livekoulutuksia pidetään neljä kertaa vuodessa. Seuraavat live-koulutukset järjestetään 16.3. ja 18.4. klo 17-20 HelsinkiMission toimitiloissa (Albertinkatu 33). Voit kouluttautua perhementoritoimintaan jatkuvasti myös verkossa.
 4. Perhementoritoiminnan koordinaattorit ovat tukenasi koko perhementorina toimimisen ajan. Pääset osaksi vapaaehtoisten yhteisöä.

Hae vapaaehtoiseksi perheiden pariin

Seuraava koulutus 16.3.2023

  Koulutamme uusia vapaaehtoisia perhementoritoimintaan ja Albertin olohuoneeseen seuraavan kerran 16.3. ja 18.4. klo 17-20 HelsinkiMission toimitiloissa (Albertinkatu 33). Perhementoritoimintaan voit vaihtoehtoisesti kouluttautua jatkuvasti myös verkossa.

  Koulutuksessa saat kattavan perehdytyksen vapaaehtoistoimintaan. Perehdyt muun muassa HelsinkiMission toimintaan, yksinäisyyteen, kohtaamiseen sekä vapaaehtoisena toimimisen rajoihin ja raameihin.

  Huom!

  Toimiessasi vapaaehtoisena lasten ja nuorten parissa sinulta pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen. HelsinkiMissio hakee luvallasi otteen puolestasi.

  Huomioithan, että perhementoritoiminnan koulutus järjestetään suomen kielellä. Please note, that family mentoring course is not available in English at the moment.

  Lisätietoja:

  Julia Jumppanen
  Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, perhementoritoiminta
  p. 09 2312 0246, 045 341 0609