×
Käytämme evästeitä (cookies) parantaaksemme sivujemme toimivuutta ja käyttäjäystävällisyyttä. Lisätietoja ›

Vapaaehtoiseksi nuoren tueksi

Tukihenkilönä olet luotettavana aikuisena tukea tarvitsevalle nuorelle. Tapaat tuettavaasi omaan elämäntilanteeseesi sopivalla tiheydellä, tutustumisvaiheen jälkeen kuitenkin keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa. Tukisuhteeseen sitoudutaan vähintään vuodeksi.

Nuoren tukihenkilönä voit toimia, jos olet yli 25-vuotias. Tukihenkilönä olet nuorelle turvallinen kuuntelija, ja teette yhdessä mukavia, nuorta kiinnostavia asioita. Tuet nuorta elämän pulmakohdissa ja aikuistumiseen liittyvissä vaiheissa.

Nuoret hakevat tukihenkilöä mm. Nuorten kriisipisteen ja koulukuraattoreiden ohjaamina. Vapaaehtoisilta emme vaadi mitään erityistä ammatillista koulutusta tai työkokemusta. Sen sijaan edellytämme heiltä tervettä itsetuntoa, aikuisuutta, aikaa ja sitoutumista sekä positiivista elämänasennetta ja tasapainoista elämäntilannetta.

Tukihenkilöksi haetaan täyttämällä sähköinen hakemus, jonka perusteella kutsutaan ryhmähaastatteluun. Haastattelun jälkeen kutsumme sopiviksi todetut hakijat tukihenkilökoulutukseen. Tukihenkilönä toimiville järjestämme säännöllisesti jatkokoulutusta ja työnohjausta. Kaikki vapaaehtoistoimintaan osallistuvat ovat vaitiolovelvollisia.

Syksyn 2017 koulutus on täynnä. Koulutamme uusia tukihenkilöitä seuraavan kerran syksyllä 2018.

Lisätietoja:

Katriina Kallio
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, nuorten tukihenkilötoiminta
044 777 9691

 

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.