×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Vapaaehtoiseksi Albertin olohuoneeseen

Albertin olohuone Kampissa, osoitteessa Albertinkatu 33, on viihtyisä kohtaamispaikka senioreille ja perheille, joissa on pieniä lapsia. Olohuoneen ideana on se, että sukupolvet kohtaavat, tutustuvat ja vaihtavat ajatuksiaan ja kokemuksiaan elämänmenosta.

Olisiko sinulla aikaa ja kiinnostusta toimia Albertin olohuoneessa vapaaehtoisena isäntänä, emäntänä tai ryhmänohjaajana? Mahdollisuuksia on monia! Albertin olohuoneessa järjestetään sekä avointa että ohjattua toimintaa niin senioreille kuin lapsiperheille – yhdessä ja erikseen.

Avoimen toiminnan emännöintiin tai isännöintiin ei vaadita erityistaitoja. Riittää, että olet empaattinen aikuinen, joka tulee toimeen eri-ikäisten ihmisten kanssa. Toivomme myös, että osaat kuunnella ja olla läsnä ilman kiirettä. Tärkeää on myös se, että voit toimia päiväaikaan. Toivomme, että pystyt sitoutumaan toimintaan kerran, pari kuukaudessa.

Ryhmänohjaajana voit ohjata seniorien ja lapsiperheiden yhteistä toimintaa, esimerkiksi yhteislaulu- tai leikkituokioita. Pääosin ryhmät kokoontuvat päiväaikaan. Vaihtoehtoisesti voit ohjata jommankumman ryhmän toimintaa, esimerkiksi lapsiperheiden tenavajumppaa tai seniorien muistelutuokiota. Ryhmätoimintaa voimme ideoida yhdessä kiinnostuksesi, ja harrastustesi mukaisesti. Myös yksittäisiä tapahtumia tai tilaisuuksia, vaikkapa luentoja tai tietoiskuja on mahdollista järjestää.

Ryhmän ohjaamisesta et tarvitse ennestään kokemusta, mutta innostavuus, luotettavuus ja taito toimia ihmisten kanssa ovat ominaisuuksia, joita sinulta toivomme. Tärkeintä on, että ryhmässä viihtyvät niin ryhmäläiset kuin ohjaajakin. Rento, iloinen ja kannustava ilmapiiri on kaiken lähtökohta.

Haetpa avoimeen toimintaan tai ryhmänohjaajaksi saat tehtävääsi koulutuksen sekä jatkuvan tukemme myös koulutusjakson jälkeen. Saat myös uusia tuttavia ja vertaistukea muilta vapaaehtoisilta. Lisäksi järjestämme mieltä virkistäviä tapahtumia ja konsertteja vapaaehtoisillemme.

Koulutamme uusia vapaaehtoisia seuraavan kerran syksyllä 2019.

 
Lisätietoja:

Lilli Öhberg
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, Albertin olohuone
044 750 0143

Gritten Naams
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, Albertin olohuone
044 739 6250

Hae vapaaehtoiseksi

Hae vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi, niin saat linkin hakemukseen sähköpostitse.