Ajankohtaista

17.4.2024

Nuorten kriisipiste avaa ovensa Vantaan Tikkurilassa nuorten monitoimitila Liidossa

Vantaan Viertolan koululla tapahtunut ampuminen on järkyttänyt nuoria ja perheitä. Surulliset tapahtumat voivat aiheuttaa vaikeita ajatuksia ja tunteita, joiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin. HelsinkiMission Nuorten kriisipiste avaa uuden palvelun Tikkurilassa ja tarjoaa oppilaille, opiskelijoille ja vanhemmille luottamuksellista, matalan kynnyksen keskusteluapua kriisityöntekijän kanssa. Kriisityöntekijä on tavattavissa Liidossa maanantaista keskiviikkoon klo 13–16.

Kriisityöntekijän tapaamiset pidetään nuorten monitoimitila Liidossa Tikkurilassa tai etänä nuoren toiveen mukaisesti. Oppilaat voivat tulla tapaamiseen yksin, kaverin tai läheisen kanssa. Kriisityöntekijää voi tavata 1–5 kertaa ja palvelussa on mahdollista asioida anonyymisti ja ilman lähetettä. Nuorten kriisipisteen toiminta on tarkoitettu 12-29-vuotiaille nuorille.

– On tärkeää, että nuori ei jää yksin huoliensa kanssa, olipa ne sitten isoja tai pieniä. Olemme tarjonneet tukea Nuorten kriisipisteellä jo 30 vuotta ja nähneet vuosien varrella, miten pienikin apua voi olla merkityksellistä ja auttaa nuorta eteenpäin. Tärkeintä on, että nuori tulee kuulluksi ajatuksineen ja saa keinoja selviytyä vaikeasta elämäntilanteesta, toteaa Nuorten kriisipisteen päällikkö Heidi Rouhiainen.  

Keskusteluapua voi saada ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella

Nuori voi saada keskusteluapua ilman ajanvarausta walk-in-tapaamisella. Kriisityöntekijä on tavattavissa maanantaista keskiviikkoon klo 13–16 nuorten monitoimitila Liidossa. Osoite on Lummetie 2 B C, 01300 Vantaa.

Nuori voi vaihtoehtoisesti varata ajan vastaanotolle nettikalenterista. Ajanvarauskalenterista löytyy aikoja kriisityöntekijän tapaamiselle sekä monitoimitila Liidossa sekä etävastaanotolle nuoren valinnan mukaisesti.

Mikäli matalan kynnyksen keskustelu- ja kriisiapu ei ole riittävä nuoren tilanteeseen, Nuorten kriisipiste ohjaa tarvittaessa nuoren julkisiin sote-palveluihin hoidon tarpeen arviointiin.

17.4.2024