Blogi

Anastasia Mantulina

15.8.2022

Muistan elämäni ensimmäisen työhaastattelun, se oli HelsinkiMission toimistolla. Pärjäsin haastattelussa ja pääsin ensimmäistä kertaa feissaamaan. Matkani jatkui feissarista tiimivastaavaksi ja vielä myöhemmin tiimikoordinaattoriksi, joten monia oppeja on matkan varrelta tarttunut paljon.

Hyvän feissarin salaisuus on motivaatio

Feissarin työ on ensi sijassa ihmisten kohtaamista. Aluksi tuntemattomien ihmisten pysäyttäminen kadulla oli haastavaa ja jännittävää, mutta ulospäinsuuntautuneen luonteeni ansiosta työn tulos alkoi vähitellen parantua. Koin heti, että työ feissarina yksinäisyyden vähentämisen puolesta on erittäin merkityksellistä – työ itsessäänkin voi helpottaa toisen yksinäisyyttä, sillä joskus feissari voi olla päivän ainoa kohtaaminen toiselle ihmiselle.

Arvostus työtäni kohtaan näkyi motivaation lisääntymisenä ja seuraavana kesänä hain tiiminvetäjäksi. Työ sujui hyvin ja sain houkuteltua paljon uusia kuukausitukijoita. Lisäksi matkan varrella opin lisää sekä itsestäni että työelämästä. Koordinaattorit ovat olleet alusta saakka meidän kaikkien tukena ja aidosti läsnä. Se loi feissaukselle hyvät puitteet ja rakensi positiivista ilmapiiriä.

Oma-aloitteisuus vie pitkälle

Olen myös aina ollut avoin esihenkilölleni toiveistani ja huolistani. Minusta on hienoa, kun työpaikalla sallitaan puhua näistä avoimesti! Kun työnantaja ja työntekijä tuntevat toistensa, myös toiveet työasioissa voidaan ottaa paremmin huomioon.

En ole koskaan luopunut aktiivisuudesta ja oma-aloitteisuudesta. Tykkäsin työtehtävistäni, mutta aina kun kaipasin haastetta, pyysin rohkeasti lisää! Olen saanut tehdä HelsinkiMissiolla paljon erilaisia työtehtäviä neljän vuoden aikana. Pääpaino on kuitenkin ollut varainhankinnassa alusta saakka. Mielestäni on tärkeää oppimisen ja kehittymisen kannalta kokeilla myös oman vastuualueen sisällä erilaisia tehtäviä. 

Työura etenee itseään haastamalla

Reilu vuosi sitten pitäessäni välivuotta, otin tavoitteeksi haastaa itseäni vaativampiin työtehtäviin. Olin utelias ja halusin kokeilla uutta. Näihin aikoihin HelsinkiMissiolla oli käynnissä rekrytointi kesätyöntekijäksi tiimikoordinaattorin tehtävään. Ajattelin, että työssä voisi olla minulle tarpeeksi tekemistä ja uutta opittavaa, ja uskaltauduin kysymään lisää työn luonteesta. Kysyminen kannatti ja matkani tiimikoordinaattorina alkoi.

Tiimin koordinointia teen mielelläni ja haluan antaa muille samanlaisen kokemuksen feissaamisesta, jonka itse aikanaan sain. Koordinaattorin tehtävässä kiehtovinta on feissareiden motivointi ja sen myötä tulosten näkeminen.

Työ kuitenkin tuo mukanaan vastuuta ja voi olla myös ajoittain hektistä. Olen onneksi saanut vapaasti esittää kysymyksiä ja tehdä omaa työtä koskevia päätöksiä. Voisin sanoa, että hyvä tuki ja halu oppia on vienyt minua tiimikoordinaattorina eteenpäin. Työ on myös tukenut hyvin tradenomin opintojani, sillä olen oppinut paljon myynnistä, organisoinnista ja vuorovaikutuksesta. Nämä ovat ehdottomasti aihealueita, joissa haluan kehittyä jatkossakin!

Anastasia Mantulina

15.8.2022

Saattaisit kiinnostua myös näistä

Tukea perheille vapaaehtoisilta

HelsinkiMission vapaaehtoiset antavat perheille arvokasta tukea arjen apua Uudessa lastensairaalassa