Nuoret

JENNI VON FRENCKELL

Lukuaika:

2min

21.3.2019

Sonja Kailassaari juoksee auttaakseen nuoria

Toimittaja ja juontaja Sonja Kailassaari haluaa auttaa nuoria tekemällä jotain konkreettista. Siksi hän osallistuu juoksutapahtumaan, vaikkei edes pidä juoksemisesta. Sonja juoksee viisi kilometriä osana HelsinkiMission Minä riitän -joukkuetta. Tempauksella kerätään varoja nuorten kriisityöhön.

Toimittaja ja juontaja Sonja Kailassaari haluaa auttaa nuoria tekemällä jotain konkreettista. Siksi hän osallistuu juoksutapahtumaan, vaikkei edes pidä juoksemisesta. Sonja juoksee viisi kilometriä osana HelsinkiMission Minä riitän -joukkuetta. Tempauksella kerätään varoja nuorten kriisityöhön.

Sonja Kailassaari pitää haasteista ja kuvailee itseään hieman yllytyshulluksi. Hän pyrkii tietoisesti sanomaan kyllä kaikille uusille, hauskoille ideoille.

– Juokseminen on minusta tylsää ja aivan liian monotonista. Minulla ei ole minkäänlaista juoksutaustaa, enkä ole koskaan kokenut runners high -ilmiötä. En lähtisi lenkille ilman hyvää syytä, mutta nyt löytyi sellainen, Sonja naurahtaa.

Päätös lähteä mukaan toukokuussa järjestettävään Helsinki City Running Day -juoksutapahtumaan oli lopulta helppo. Nuorten kriisityö oli riittävän painava syy ottaa juoksuhaaste vastaan.

– Tietysti lähdin mukaan. Juoksuosuus ensin hieman mietitytti, mutta kun kuulin että vaihtoehtona on myös viiden kilometrin matka, asia oli selvä. On mahtavaa tehdä jotain konkreettista hyvän asian eteen, Sonja toteaa.

NUORTEN AUTTAMINEN TÄRKEÄÄ

Team Minä riitän kerää varoja HelsinkiMission nuorten kriisityöhön. Tavoite on saada kasaan 10 000 euroa. HelsinkiMission Minä riitän -ryhmien avulla pyritään vahvistamaan nuorten aikuisten psyykkistä hyvinvointia. Joukkueen nimi viittaa nuorten kokemiin vaatimuksiin ja riittämättömyyden tunteeseen.

Juoksutiimillemme on tärkeintä kerätä näkyvyyttä ja varoja Nuorten kriisityölle.

– Nykyään monella on aivan liian korkeat vaatimukset itsensä suhteen. Pitäisi pärjätä niin monella eri elämän alueella. Toivon, että jokainen luottaisi siihen, että on riittävän hyvä omana itsenään, Sonja sanoo.

Se, että itsellä on kaikki hyvin, herättää Sonjassa halun auttaa myös muita.

– Olen kiitollinen kaikesta hyvästä omassa elämässäni. Kaikkien, joilla on vaikea tilanne elämässä, pitäisi saada apua. Nuorissa on tulevaisuus. Jos nuorten ongelmia onnistutaan ennaltaehkäisemään ja ratkomaan ajoissa, sillä on suuri merkitys tulevaisuuden kannalta. 

KAIKKI TERVETULLEITA YHTEISTREENEIHIN

Kevään aikana Team Minä riitän harjoittelee yhdessä ultrajuoksija Tommi Sulanderin kanssa. Treenien tavoite on parantaa juoksutekniikkaa. Yhteistreenit ovat avoimia kaikille, jotka haluavat saada valmentajalta juoksuvinkkejä. Ensimmäinen treenitapaaminen järjestetään 5. huhtikuuta.

– Odotan innolla yhteisiä treenejä. On kiva päästä tapaamaan muita juoksijoita ja saada inspiraatiota harjoitteluun. Minulle lenkille lähtö on vaikeaa. Onneksi mäyräkoirani Elsa pakottaa minut lenkille, Sonja kertoo.

Sonja osallistuu ensimmäistä kertaa Helsinki City Running Day -tapahtumaan. Paineita hän ei kuitenkaan suostu ottamaan.

– Osallistun sillä ajatuksella, että minä riitän. Mitään aikatavoitetta minulla ei ole mutta pyrin juoksemaan koko matkan ja pitämään hauskaa. Tärkeintä on kerätä näkyvyyttä ja tukea HelsinkiMissiolle. Tapahtuma on varmasti kiva ja tunnelma hieno, Sonja kiteyttää.

Lue lisää Minä riitän -juoksukampanjasta ja osallistu keräykseen: https://oma.helsinkimissio.fi

Kuka Sonja Kailassaari?

  • Juontaja ja toimittaja. Juontaa muun muassa Ylen Efter Nio -keskusteluohjelmaa.
  • Juoksee 18.5. Helsinki City Running Day -tapahtumassa HelsinkiMission joukkueessa.
  • Lenkkikaverina toimii mäyräkoira Elsa.
  • Harrastaa muun muassa uintia, sählyä, tanssia, elokuvia ja teatteria.

JENNI VON FRENCKELL

21.3.2019