×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Keskusteluapua nuorelle

Vastoinkäymisiä tulee meistä jokaiselle. Kenenkään ei kuitenkaan pitäisi jäädä pahoinvointinsa kanssa yksin. HelsinkiMissio tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua kriisityöntekijän kanssa sinulle, joka olet 12–29-vuotias. Voit saada keskusteluapua yksin tai yhdessä kumppanisi tai perheesi kanssa. 

Vi erbjuder även samtalsstöd på svenska. Läs mer >

 
Ota meihin yhteyttä

Meille on tärkeää, että saat juuri sinun tarpeisiisi sopivaa apua. Täyttämällä yhteydenottolomakkeen tavoitat työntekijämme, jotka huolehtivat, että sinuun otetaan yhteyttä. Vastaamme sinulle viiden arkipäivän sisällä yhteydenotostasi. Keräämme ja käsittelemme tietojasi ainoastaan yhteydenottoa varten.

Ajanvaraukseton vastaanottomme osoitteessa Albertinkatu 33 on toistaiseksi suljettu koronavirusinfektioiden välttämiseksi. Kasvokkaisten kohtaamisten sijaan pyrimme tarjoamaan mahdollisimman monelle etävastaanoton.

  
Tule sellaisena kuin olet

Surua tai pahaa oloa helpottaa parhaiten puhuminen. Vaikeista asioista voi joskus olla helpompi puhua ulkopuoliselle kuin läheiselle.

Meille päästäksesi et tarvitse lähetettä tai diagnoosia ja sinun ei tarvitse olla helsinkiläinen. Ammattiauttajiemme kanssa voit puhua mistä tahansa sinulle tärkeästä aiheesta. Ei ole olemassa liian pientä kriisiä ottaaksesi yhteyttä meihin.

Voit tulla yksin, perheesi, seurustelukumppanisi tai kavereidesi kanssa. Voit kertoa meille nimesi tai jättää kertomatta. Pääasia, että tulet sellaisena kuin olet.

Ensimmäisellä käynnillä kartoitamme tilanteesi ja avun tarpeesi kanssasi tarkemmin. Tarkoituksena on löytää keinoja, jotka auttavat sinua eteenpäin. Yhdessä asetamme käynneillesi tavoitteen sinun lähtökohdistasi ja toiveistasi käsin. Mikäli apumme sinulle ei ole riittävä, pohdimme yhdessä, millaisesta palvelusta hyötyisit eniten. Yksilötapaamisia on noin viisi kertaa.

Jos sinulla on mielenterveyteen liittyvä hoitokontakti, ota yhteys voimassaolevaan hoitotahoosi.

 
Apua pareille ja perheille

Autamme myös parisuhdeongelmissa. Tapaamisten tavoitteena on rakentavan vuorovaikutuksen lisääntyminen, vaikka eron uhkaa olisikin. Voit tulla myös yksin, jos kumppanisi ei halua tulla mukaan. Voit käydä paritapaamisissa 1–5 kertaa. Tapaamiset on tarkoitettu 12–29-vuotiaille lapsettomille pariskunnille.

Perhetapaamisissa autamme perhettä löytämään ja ottamaan käyttöön sen omat voimavarat nuoren tukemiseen ja kriisistä selviytymiseen. Kokemuksemme mukaan perheenjäsenten voi olla helpompi keskustella asioistaan ja tunteistaan, kun perheen ulkopuolinen auttaja ohjaa keskustelua eteenpäin.

 
Muita auttavia tahoja

Akuuteissa kriisitilanteissa kannattaa olla aina yhteydessä oman alueen kriisipäivystykseen tai psykiatrian päivystykseen.

Helsingissä: