×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

Lapsiperheen tuki sairaalassa

HelsinkiMission kouluttama vapaaehtoinen perhekaveri tuo sairaalamaailmaan tuulahduksen tavallista arkea. Perhekaveri auttaa Uuden lastensairaalan perheitä, jotta sairaalakäynti sujuisi mahdollisimman mukavasti. Poikkeusolojen aikana perhekavereiden tukea on saatavilla myös etäyhteyksin.

Perhekavereita voi tavata Uuden lastensairaalan ala-aulassa ja Perheparkissa arkisin klo 10-13. Perhekaverit auttavat perheitä myös Ronald McDonald Talolla.

Tarvitsetko sairaalan ulkopuolista asiointiapua? Tarjoamme myös lyhytkestoista, kertaluonteista keikka-apua esimerkiksi lisäkäsiksi arjen askareisiin tai saattamaan paikasta toiseen. Perhekaveri voi lähteä yhdessä perheen kanssa ulkoilemaan ja seuraksi sairaalan ulkopuolelle.

Perhekaverin kanssa voit pitää yhteyttä myös etänä ja keskustella sinua kiinnostavista aiheista. Voitte pitää yhteyttä perhekaverin kanssa parhaalla kokemallanne tavalla, esimerkiksi puheluin, videopuheluin tai viestein. Voit pyytää hänet etäyhteydellä myös lapsen seuraksi kertomaan iltasadun, piirtämään ja pelaamaan tai auttamaan läksyjen teossa.

Näin haet apua

Hae perhekaveria tai keikka-apua täyttämällä yhteydenottolomake. Tämän jälkeen otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Jos haet perhekaveria lapselle, kerrothan lomakkeella lapsesi iän ja mielenkiinnon kohteet sekä sen, millaista tukea toivotte vapaaehtoiseltamme.

Lisätietoja:
perhekaveri@helsinkimissio.fi
puh. 044 7846534