Perhekaverista


tukea


sairaala-


käynnille


Sairaalakäynneillä Uudessa lastensairaalassa Perhekaveri toimii tukena ja keskusteluseurana vanhemmalle tai leikkikaverina lapselle. Sairaalasta perheitä voidaan ohjata myös perheiden keskusteluapuun.

Kaksi vapaaehtoista Perhekaveria

Perhekaverin tunnistat pinkistä paidasta

HelsinkiMission kouluttama vapaaehtoinen Perhekaveri tuo sairaalamaailmaan tuulahduksen tavallista arkea. Perhekaveri auttaa Uuden lastensairaalan perheitä, jotta sairaalakäynti sujuisi mahdollisimman mukavasti.

Perhekaverit ovat Uuden lastensairaalan ala-aulassa maanantaista torstaihin klo 10–16 ja perjantaisin klo 10–13. Tiistaisin ja torstaisin perhekaverit ovat Taika-osastolla potilasperheitä varten klo 17-19. Perhekaverit pitävät myös Leikki- ja nuorisotoiminnan tiloja auki lauantaisin klo 13-16 ja toteuttavat ryhmätoimintaa yhteistyössä sairaalan Leikki- ja Nuorisotoiminnan työntekijöiden kanssa.

Voit pyytää perhekavereita avuksenne poliklinikkakäynnille tai vaikka osastolle nykäisemällä heitä pinkin Perhekaveri-paidan hihasta tai soittamalla vapaaehtoisten puhelimeen: 044 599 1242.

Mistä löydät Perhekaverin Uudella lastensairaalalla?

Ala-aula

ma-to klo 10-16
pe klo 10-13

Taika-osasto

Tiistai ja torstai klo 17-19

Leikki- ja nuorisotoiminnan tilat

Lauantai klo 13-16

Voit pyytää Perhekaveria esimerkiksi:

  • ulkoiluseuraksi
  • oppaaksi lähialueen palveluihin
  • lisäkäsiksi sairaala-arkeen
  • potilashuoneeseen lapsen, nuoren tai aikuisen seuraksi 
  • lapsen seuraksi sairaalalle hoitoneuvottelun ajaksi
  • mahdollistamaan tauon vuodeosastolla olevalle vanhemmalle
  • keskustelukaveriksi aikuiselle, leikki- ja peliseuraksi lapselle tai nuorelle
Tyttö leikkii lattialla palikoilla

Tarvitsetko apua muina aikoina?

Pyydä apua täyttämällä yhteydenottolomake. Tämän jälkeen otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Apua voit pyytää myös soittamalla toiminnan koordinaattorille 044 784 6534. Jos pyydät perhekaveria lapselle, kerrothan lomakkeella lapsesi iän ja mielenkiinnon kohteet sekä sen, millaista tukea toivotte vapaaehtoiseltamme.

Lisätietoja:

perhekaveri@helsinkimissio.fi
puh.  044 784 65 34

Olimme myöhässä vastaanotolta, kun saavuimme meille uuteen sairaalaan. Perhekaverit pelastivat päivämme auttamalla ilmoittautumisessa ja saattoivat vastaanotolle. Verikokeiden jälkeen vapaaehtoinen väritti kaloja lapseni kanssa ja minä sain juoda kerrankin kahvini rauhassa!

Perheiden keskusteluapu

Perheiden keskusteluapu tarjoaa maksutonta ja lyhytkestoista keskusteluapua kriisi- ja keskusteluavun työntekijän kanssa.

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme johdattaa sinut mielenkiintoisten tarinoiden äärelle. Tilaajana saat sähköpostiisi koskettavia tarinoita, tietoa yksinäisyydestä ilmiönä sekä ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja erilaisista auttamistavoista. Voit milloin tahansa perua sähköisen viestinnän.