Ajankohtaista

29.5.2024

Alko, Frendie ja HelsinkiMissio yhdistävät voimansa yksinäisyyttä vastaan

Isä ja tukihenkilö puistossa

Yksinäisyyttä on siellä missä on ihmisiä – se ulottuu yksityiselämän lisäksi työelämään. Tuoreen Työelämän yksinäisyys -barometrin 2024 mukaan joka viides suomalainen kokee yksinäisyyttä työelämässä. Alko, Frendie ja HelsinkiMissio ovat yhdistäneet voimansa tarjotakseen uudenlaista palveluohjausta yksinäisyyden vähentämiseksi Suomessa.

Yksinäisyys on kasvava yhteiskunnallinen ongelma, joka vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin ja mielenterveyteen. Tänä päivänä joka viides suomalainen kokee yksinäisyyttä työelämässä. Melko usein tai jatkuvasti itsensä yksinäiseksi töissä kokee 7 % vastanneista. Joka kymmenes kärsii ulkopuolisuuden tunteesta työelämässä. Ulkopuolisuuden tunne korostui alle 30-vuotiailla.

Toimijoiden välinen yhteistyö ja Alkon tarjoama taloudellinen tuki mahdollistavat, että digitaalisen Frendie-palvelun kautta pitkäkestoista yksinäisyyttä kokeva voi jatkossa helposti löytää ja hyödyntää HelsinkiMission Yksinäisyystyön keskuksen palveluita, kuten keskusteluapua ja omahoito-ohjelmaa. Tavoitteena on luoda pitkäjänteinen ja vaikuttava toimintamalli, joka vähentää työikäisten yksinäisyyttä ja parantaa työssä koettua hyvinvointia.

– Yksinäisyys on yhteiskunnallinen ongelma. Teemme yksinäisyyttä näkyväksi, haluamme ennaltaehkäistä yksinäisyydestä aiheutuvia alkoholihaittoja. Meille Alkossa on tärkeää, että voimme olla vastuullisuustyömme kautta edistämässä suomalaisten hyvinvointia, ja tässä yhteistyössä on kyse juuri siitä”, toteaa Alkon vastuullisuuspäällikkö Marja Aho.

– Tunnemme hyvin palvelumme loppukäyttäjät ja tiedämme, että muuttuvat elämäntilanteet vaativat joskus syvällisempää keskustelua toisen henkilön kanssa, siksi yhteistyömme on äärimmäisen tärkeä osoitus siitä, miten yhdessä eri toimijoiden kanssa voimme rakentaa ratkaisuja yksinäisyyden haasteiden voittamiseksi”, sanoo Frendien digitaalisten ratkaisujen asiantuntija Arla Joensuu.

– Yksinäisyys koskettaa myös työelämässä olevia ihmisiä, ja meidän on yhdistettävä voimamme tarjotaksemme kattavaa tukea ja löytääksemme toimivia ratkaisuja tähän ongelmaan. Olemme iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä tässä tärkeässä asiassa”, lisää HelsinkiMission toiminnanjohtaja Tuula Colliander.

Alko

Alko on erilainen kauppa. Meille on laissa kirjattu tehtävä myydä alkoholijuomia siten, että vähennämme alkoholin haittoja. Tehtävämme on pysynyt samana vuodesta 1932 saakka. Tutkitusti moni suomalainen kärsii yksinäisyydestä. Yhteistyössä HelsinkiMission ja Frendie-sovelluksen kanssa Alko haluaa olla mukana ehkäisemässä yksinäisyyttä yhteiskunnassamme.

Frendie

Yhteiskunnallinen yritys Frendie kuuluu ARVO-liittoon sekä Suomalaisen työn liittoon. Yhteiskunnallisena tehtävänämme on kehittää moderneja digitaalisia ratkaisuja ennaltaehkäisemään yksinäisyyttä ja edistämään yhteisöllisyyttä sekä sosiaalista hyvinvointia.

29.5.2024