Uutinen

26.1.2023

Yksinäisyyttä vähentävän School to Belong -ohjelman ilmoittautuminen on nyt auki 

Nuorten voimakkaasti kasvanut yksinäisyys on vaikea yhteiskunnallinen ongelma, joka näkyy jokaisen koulun arjessa. Joka kuudes nuori kärsii haitallisesta yksinäisyydestä koulussa. HelsinkiMission School to Belong on oppilaitoksiin suunnattu ohjelma yksinäisyyden tunnistamiseen ja lievittämiseen. Ilmoittautuminen ensi lukuvuodelle on auki 10.3. asti.

School to Belong -ohjelma auttaa kouluyhteisöä tunnistamaan ja lievittämään nuorten kokemaa yksinäisyyttä sekä tarjoaa työkaluja yksinäisyyteen puuttumiseen. Ohjelma tekee yksinäisyyden vähentämisestä koko koulun yhteisen asian. 

Ohjelmassa käytetään kansainvälisissä tutkimuksissa parhaiten toimiviksi todennettuja menetelmiä: tehokasta varhaista puuttumista, taitojen harjoittelua, asenneilmapiirin muuttamista ja yksinäisyyttä ylläpitävien ajatusvääristymien oikomista. 

Ilmoittautuminen School to Belong -ohjelmaan lukuvuodelle 2023–2024 on nyt auki. Ilmoittautuminen ohjelmaan päättyy 10.3.2023. Ensi lukuvuodelle otetaan mukaan 80–100 oppilaitosta ympäri Suomea. Ohjelma on toistaiseksi suunnattu suomen- ja ruotsinkielisille yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille.  

“School to Belong -ohjelma on tuonut jo valtavasti tietoa nuorten yksinäisyydestä koulujen henkilökunnalle, huoltajille ja nuorille itselleen. Tietämyksen lisäksi avainasemassa on toivon lisääminen: yksinäisyyteen on saatavilla apua ja voimme yhdessä lieventää yksinäisyyttä. Olen iloinen siitä, että tänä vuonna jo 46 oppilaitosta on halunnut sitoutua yksinäisyyden vähentämiseen, ja ensi lukuvuodelle haluamme tuplata oppilaitosten määrän,” kertoo ohjelmavastaava Silva Saulio.

Opi lisää ohjelmasta webinaareissa  

Ohjelmasta järjestetään infowebinaarit, joihin ovat tervetulleita ohjelmasta kiinnostuneet oppilaitoksen edustajat ja muut tahot.

Webinaareissa on aiheina seuraavat teemat: 

  • Mitä nuorten yksinäisyydestä seuraa  
  • Miksi kouluissa pitäisi kiinnittää huomiota yksinäisyyteen  
  • Tuloksia kuluvan vuoden ohjelmasta 
  • School to Belong –ohjelman ja sertifikaatin esittely ja toimenpiteet  
  • Miten mukaan ensi lukuvuodelle  

Lisätietoa ohjelmasta ja webinaareista antaa ohjelmavastaava Silva Saulio (silva.saulio@helsinkimissio.fi). 

Suomenkielinen School to Belong -ohjelma yksinäisyyden vähentämiseksi -webinaari järjestetään 15.2. klo 9–10.

Ruotsinkielinen Webbinarium om School to Belong-programmet järjestetään 3.3. klo 9–10.

26.1.2023