Ystävä yksinäiselle

Osta tänä viikonloppuna vain sellaista, mitä oikeasti tarvitaan.

Auta häntä, jolta puuttuu ystävä

Black Friday, joka tunnetaan kulutuksen juhlana, voi olla yksinäiselle vieläkin synkempi päivä. Tee kestävä päätös ja osta nyt sellaista, mikä on kaikista tärkeintä – ystävä yksinäiselle.

Jokainen meistä tarvitsee joskus ihmistä, joka on läsnä. Ystävää, joka kuuntelee. Lahjoita nyt ja autat yksinäistä saamaan ystävän. Koulutamme ja saatamme vapaaehtoisia tukihenkilöitä yhteen yksinäisten nuorten, ikäihmisten ja lapsiperheiden kanssa.

sateenkaaritukipari nauravat ulkona

Sateenkaaritukipari Susanna ja Ada käyvät Lintsillä ja drag show´ssa

Helsinkiläiset Susanna ja Ada tutustuivat toisiinsa lähemmäs vuosi sitten HelsinkiMission sateenkaaritukihenkilötoiminnan kautta.

− Yleensä tapaamisemme päätyvät aina siihen, että olemme ruoan ja kahvin äärellä. Nykyisin ei tunnu, että menisin tapaamaan tukihenkilöäni vaan ennemmin jotakuta kaveriani, Ada kertoo.

Nuoret naiset halaavat toisiaan

Yhdessä yksinäisyys voitetaan

Me HelsinkiMissiossa vähennämme yksinäisyyttä ja lisäämme hyvinvointia noin sadan ammattilaisen ja yli tuhannen vapaaehtoisen voimin. Kohtaamme myötätunnolla ja autamme vuosittain kymmeniätuhansia ikäihmisiä, nuoria, lapsiperheitä ja erityisryhmiä.

Kaikki apumme on luottamuksellista ja maksutonta.

Näin lahjoituksesi auttaa yksinäisiä

Seniori ja tukihenkilö kävelyllä

25 €

Lahjoituksella mahdollistat kävelyseuraa yksinäiselle ikäihmiselle, joka ei muuten pääsisi ulos kodistaan. Tuhannet seniorit viettävät pitkiä aikoja yksin neljän seinän sisällä.

Isä ja lapset sekä tukihenkilö

40 €

Lahjoituksella mahdollistat apua tarvitsevalle lapsiperheelle perhementorin tukea. Tuki voi olla vanhemman kanssa keskustelua ja huolten jakamista, yhdessä tekemistä ja kotona auttamista.

Nuoret lohduttavat toisiaan

80 €

Lahjoituksella mahdollistat kahdelle yksinäiselle nuorelle tukihenkilön tukea. Yhdessäolo voi olla keskustelua, ulkoilua tai vaikkapa yhteinen elokuvailta. Usein tukihenkilöstä tulee tuettavalle tärkeä kuuntelija ja ystävä.

Joulun kauneimmat lahjaideat

Muista lähimmäistäsi joululahjalla, joka auttaa samalla yksinäisiä. Saat lahjan ostamisen yhteydessä sähköisen joulukortin, jonka voit lähettää läheisellesi ja johon voit kirjoittaa oman tervehdyksesi.

Seniori puistossa

Tukihenkilöstä olen saanut aidon ystävän kenen kanssa voi uskaltaa kokea mitä vain.

Rahankeräysluvan myöntäjä Poliisihallitus/Arpajaishallinto, RA/2021/1597, myönnetty 25.11.2021. Lupa on voimassa toistaiseksi 1.1.2022 alkaen koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kerätyt varat käytetään HelsinkiMission yksinäisyyttä vähentävään työhön ja toimintaan.