Jotta vastassa


olisi ihminen


Joka kuukausi yli 7 800 suomalaisista
hakee verkosta apua yksinäisyyteen.

Sinun avullasi vastassa on ihminen.

Apua tarvitsevat ihmiset

”Mistä saa ystäviä”
”Apua yksinäisyyteen”
”Yksinäinen äiti”

Joka kuukausi yli 7 800 suomalaista hakee verkosta apua yksinäisyyteen. Tälläkin hetkellä joku lähelläsi etsii Googlesta tukea yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden tunteisiin. Yksinäisyys ei katso asuinaluetta, vaan hakuja tehdään niin vilkkaissa kaupunkien keskustoissa kuin haja-asutusalueilla – kaupungeissa jopa enemmän.

Sinä voit poistaa haun tarpeen ja pitää huolen, että yksinäistä vastassa on aina ihminen. Lahjoita tai ryhdy kaveriksi.

Poista haun tarve. Tee lahjoitus.

Näin lahjoituksesi auttaa

Alla muutama esimerkkisumma, miten lahjoituksesi auttaa apua tarvitsevia.

Vapaaehtoinen ja seniori kävelyllä

25 €

Lahjoituksella mahdollistat kouluttamamme vapaaehtoisen tukea yksinäisyydestä kärsivälle ikäihmiselle.

Isä ja lapset sekä tukihenkilö

40 €

Lahjoituksella mahdollistat tukea tarvitsevalle lapsiperheelle kouluttamamme perhekaverin tukea.

Nuori tyttö keskustelemassa

80 €

Lahjoituksella mahdollistat nuorelle tapaamisen kriisityön ammattilaisemme kanssa. Apumme on nuorelle maksutonta.

Seniorit kävelyllä

Ryhdy kaveriksi

HelsinkiMission vapaaehtoisena voit lievittää nuoren, perheen tai seniorin yksinäisyyttä.

Juuri sinun antamasi aika voi olla toisen arjen kohokohtia.

Nuori istumassa puistossa

Olitko yksi haun tehneistä?

Muista ettet ole yksin.

Meillä on useita erilaisia yksinäisyyttä vähentäviä palveluja ja mahdollisuuksia kohdata muita. Tutustu työhömme ja ota yhteyttä, kun haluat keskustella ihan mistä tahansa. Olemme täällä sinua varten.

Työntekijä läppärillä

Teilläkin työskentelee yksinäisiä

Yksinäisyyttä on siellä missä on ihmisiä – se ulottuu yksityiselämän lisäksi työelämään.

Siksi loimme Work to Belong -sertifikaatin, joka myönnetään organisaatioille, jotka sitoutuvat vähentämään yksinäisyyttä omassa työyhteisössään. Liity joukkoomme yksinäisyyden vähentämiseksi.

Usein kysyttyä

Jotta vastassa olisi ihminen -kampanja hyödyntää verkossa tehtyjä Google-hakuja. Hakuja tehdään esimerkiksi ”mistä löydän ystävän”, ”yksinäinen äiti”, ”yksinäisyys aikuisena”, ”yksinäisyys parisuhteessa”, ”yksinäinen vanhus”, ”teinillä ei ole kavereita” -hakutermeillä. Helsingin kaupunginosia koskevat tiedot on kerätty heinä-elokuun välisenä aikana kohdentamalla hakusanamainontaa postinumerokohtaisesti hakumäärien selvittämiseksi eri kaupunginosissa. Pääkaupunkiseutua ja koko Suomea koskevat keskimääräiset hakutiedot on kerätty käyttämällä Googlen Keyword Planner -hakutyökalua. Hakudatan keräämisessä on käytetty 70:tä eniten käytettyä, yksinäisyyteen liittyvää hakutermiä.

Yksinäisyys on kasvava yhteiskunnallinen ongelma, jolla on vakavia vaikutuksia ihmisten mielen ja kehon terveyteen sekä hyvinvointiin. Yksinäisyys on ahdistava, yksilöllinen, ei-toivottu kokemus ulkopuolisuudesta ja erillisyydestä. Se aiheuttaa kipua samoilla aivoalueilla kuin fyysinen kipu. Pitkään jatkuessaan yksinäisyys lisää riskiä sairastua vakavasti.

Yksinäisyyteen on monia syitä ja kokemukset siitä ovat henkilökohtaisia. Siksi sen vähentämiseen tarvitaan myös monenlaisia keinoja ennaltaehkäisevästä toiminnasta auttaviin interventioihin. HelsinkiMission yksinäisyystyön keskuksessa on kehitetty tutkimustiedon pohjalta keskusteluapuun perustuva interventiomalli haitallisen yksinäisyyden vähentämiseen. HelsinkiMissiossa tarjotaan yksinäisyyttä kokeville nuorille, aikuisille, lapsiperheille ja senioreille keskusteluapua ammattilaisten kanssa sekä vapaaehtoisten tukea. Vapaaehtoistoimintaan osallistuminen puolestaan lisää sekä avunsaajien että auttajien hyvinvointia. Se ennaltaehkäisee ja lievittää yksinäisyyden kokemusta ja kohentaa mielialaa.

HelsinkiMissio on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton hyväntekeväisyysjärjestö. Tehtävämme on vähentää yksinäisyyttä ja autamme vuosittain kymmeniätuhansia ihmisiä ympäri Suomen. Olemme toimineet tänä vuonna 140 vuoden ajan.

Rahankeräysluvan myöntäjä Poliisihallitus/Arpajaishallinto, RA/2021/1597, myönnetty 25.11.2021. Kerätyt varat käytetään HelsinkiMission yksinäisyyttä vähentävään työhön ja toimintaan.