Keskusteluapu


tuo tukea


mielen


hyvinvointiin


Senioripysäkin® terapeuttiset keskusteluryhmät tarjoavat ammattilaisen ohjaamaa keskustelua ja vertaisten tukea yli 65-vuotiaille. Niiden tavoitteena on tukea mielen hyvinvointia ja vähentää yksinäisyyttä. Ryhmältä voit saada tukea ja uusia näkökulmia elämääsi.

Senioripysäkin keskusteluryhmät

Terapeuttisissa keskusteluryhmissä voit kertoa elämäsi kipukohdista, iloista ja suruista ja kuulla muiden tarinoita. Puhuminen ja vertaistuki helpottavat ahdistusta ja yksinäisyyden kokemusta. Ryhmiin voivat hakeutua myös yli 60-vuotiaat, jotka ovat joko eläkkeellä tai työttöminä.

Ryhmiin tullaan haastattelun kautta. Ryhmät kokoontuvat 15 kertaa 1,5 tunnin ajan kerran viikossa. Ryhmään osallistuu ammattilaisen lisäksi 5–8 henkilöä. Osa ryhmistä toteutetaan etänä, joten niihin on mahdollista osallistua mistä päin Suomea tahansa.

Senioripysäkiltä on mahdollista saada myös:

  • kahdenkeskistä keskusteluapua 1–5 kertaa ammattiauttajan kanssa. Puhuminen ammattilaisen kanssa voi selkeyttää elämäntilannettasi ja helpottaa oloa.
  • yksinäisyystyöskentelyä, jossa tutkitaan ja työstetään ammattilaisen kanssa omia yksinäisyyden kokemuksia tehtäväkirjan avulla.

Ryhmiin, kahdenkeskiseen keskusteluapuun ja yksinäisyystyöskentelyyn voi osallistua paikan päällä HelsinkiMission tiloissa tai etänä mistä päin Suomea tahansa.

Vi erbjuder tjänsten även på svenska.

Osallistu keskusteluryhmiin Myyrmäessä tai Havukoskella. Hae mukaan ryhmiin alla olevan lomakkeen kautta tai sähköpostitse, senioripysakki@helsinkimissio.fi, tai puhelimitse, puh. 09 2312 0260. Puhelin toimii takaisinsoittopalveluna, eli soitamme sinulle takaisin.

Ryhmätapaamiset ovat olleet tehokas tapa oppia itsestään ja toisista. Vuorovaikutuksen merkitys ja kuulluksi sekä ymmärretyksi tuleminen on ollut merkityksellistä.”

– Nainen, 69

Haku tammikuun 2025 ryhmiin on auki

Hae mukaan keskusteluavun ryhmiin alla olevalla lomakkeella. Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse, senioripysakki@helsinkimissio.fi, tai puhelimitse, puh. 09 2312 0260. Puhelin toimii takaisinsoittopalveluna, eli soitamme sinulle takaisin.

Hae Senioripysäkin keskusteluryhmiin

Toimintaa ympäri Suomen

Senioripysäkin® keskusteluryhmään voi hakeutua noin 20 eri paikkakunnalla ympäri Suomea HelsinkiMission ryhmän lisäksi. Valtakunnallisten ryhmien ohjaajat ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, jotka ovat suorittaneet HelsinkiMission Senioripysäkki-ryhmänohjaajakoulutuksen.

Ryhmät ovat maksuttomia ja ne ovat suunnattu yli 65-vuotiaille tai usein myös yli 60-vuotiaille. Ryhmiin hakeudutaan oman alueen järjestävän tahon tai ryhmänohjaajan kautta. Keskusteluryhmiä toimii usealla eri paikkakunnalla. Muut toimijat eri kaupungeissa ovat muun muassa järjestöt, seurakunnat ja kunnan senioritoimijat.

Lataa keskusteluryhmän esite

Haluatko jakaa tietoa ryhmästä esitteen muodossa? Voit ladata keskusteluryhmästä PDF:n alta.

Keskusteluryhmien ohjaajat HelsinkiMissiossa

Ona Robson
Keskusteluavun työntekijä, Senioripysäkki ryhmäohjaaja, tiimivastaava
ona.robson@helsinkimissio.fi
p. 045 870 4678

Melanie Shametaj
Keskusteluavun työntekijä, Senioripysäkki ryhmänohjaaja
melanie.shametaj@helsinkimissio.fi
p. 045 341 0509

Sari Korhonen
Keskusteluavun työntekijä, Senioripysäkki ryhmäohjaaja, kouluttaja
sari.korhonen@helsinkimissio.fi
p. 045 875 7872

Tamara Bergkvist
Keskusteluavun työntekijä, Senioripysäkki ryhmäohjaaja
tamara.bergkvist@helsinkimissio.fi
p. 045 881 9743

Emma Lunabba
Keskusteluavun työntekijä, Senioripysäkki ryhmäohjaaja
emma.lunabba@helsinkimissio.fi
p. 044 712 9372

Ryhmänohjaajaksi?

Voit hakea Senioripysäkki-ryhmänohjaajakoulutukseen, jos sinulla on sosiaali- tai terveydenhuoltoalan perustutkinto tai muu soveltuva koulutus. Kouluttautumalla ryhmänohjaajaksi saat uusia välineitä auttamistyöhösi. Samalla kartutat henkistä pääomaasi ja osaamistasi.

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme johdattaa sinut mielenkiintoisten tarinoiden äärelle. Tilaajana saat sähköpostiisi koskettavia tarinoita, tietoa yksinäisyydestä ilmiönä sekä ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja erilaisista auttamistavoista. Voit milloin tahansa perua sähköisen viestinnän.