Work to


Belong


vähentämässä


työelämän


yksinäisyyttä.


Meillä työskentelee yksinäisiä. Ja niin teilläkin.

Siksi loimme Work to Belong -sertifikaatin. Se myönnetään yrityksille ja organisaatioille, jotka sitoutuvat vähentämään yksinäisyyttä omassa työyhteisössään. Liity joukkoomme yksinäisyyden vähentämiseksi.

Jokaisen työyhteisön asia

Yksinäisyyttä on siellä missä on ihmisiä – se ulottuu yksityiselämän lisäksi työelämään. Joka viides suomalainen kokee yksinäisyyttä työ­elämässä. Lisäksi joka kymmenes kokee itsensä ulkopuoliseksi omassa työyhteisössään.

On selvää, että yksinäisyyttä koetaan työpaikoilla kautta maan. Se voi näkyä myös kollegoiden tahallisena tai tahattomana ulkopuolelle jättämisenä. Yksinäisyyden vaikutukset näkyvät työntekijöiden hyvinvoinnissa, työkulttuurissa, työn tehokkuudessa ja lopulta myös yrityksen tuloksessa. On sekä työntekijän että yrityksen etu, että työelämän yksinäisyyttä vähennetään yhdessä. Ohjelma auttaa tunnistamaan ja lievittämään työelämän yksinäisyyttä ja sen haitallisia vaikutuksia terveydelle ja hyvinvoinnille.

Yksinäisyyden vähentämiseksi yritys saa käyttöönsä:

 • Henkilöstön yksinäisyyskyselyn ja analyysin
 • Strategiatyökalun yksinäisyyden vähentämiseksi
 • Räätälöidyt koulutukset
 • Materiaalipankin
 • Minä riitän -työpajat
 • Yksilöllisen tuen yksinäisyyttä kokevalle

Kysy lisää:

Aku-Pekka Laakso
työelämän erityisasiantuntija Yksinäisyystyö, Work to Belong
aku-pekka.laakso@helsinkimissio.fi

Eva Czechanowski
Yritysyhteistyön asiantuntija
eva.czechanowski@helsinkimissio.fi
puh. 044 703 6879

Työelämän yksinäisyys 2024 -barometri

Työelämän yksinäisyys 2024 -barometrin mukaan joka viides suomalainen kokee yksinäisyyttä työelämässä. Melko usein tai jatkuvasti itsensä yksinäiseksi töissä kokee 7 % vastanneista, ja joka kymmenes kärsii ulkopuolisuuden tunteesta, erityisesti alle 30-vuotiaat.

HelsinkiMission Työelämän yksinäisyys -barometri selvittää yksinäisyyttä suomalaisessa työelämässä. Barometri kuvaa yksinäisyyttä moniulotteisena ilmiönä ja huomioi erilaiset työpaikat ja työn tekemisen tavat. Barometria voivat hyödyntää kaikki työelämän teemoista kiinnostuneet.

Work to Belong -koulutukset

Työntekijä läppärillä

Sertifikaatti yksinäisyyden vähentämiseksi

Work to Belong -sertifikaatti myönnetään yrityksille ja organisaatioille, jotka sitoutuvat vähentämään ja ennaltaehkäisemään yksinäisyyttä omassa työyhteisössään.

Sertifikaattia hakeva yritys sitoutuu ottamaan käyttöönsä yksinäisyyttä vähentävät työkalut, menetelmät ja arvioinnin, jotta yksinäisyys vähenee kaikilla tasoilla työyhteisöissä. Sertifiointi viestii omille työntekijöille sekä yrityksen ulkopuolelle, että työntekijöiden hyvinvoinnista pidetään aidosti huolta.

Ohjelma on maksullinen.

Näin organisaationne sertifioituu

 1. Lähtötilanteen selvitys henkilöstökyselyllä
 2. Tavoitteiden asettaminen ja suunnitelman laatiminen
 3. Työyhteisö lähtee mukaan ohjelmaan
 4. Työyhteisölle sopivien työkalujen ja toimenpiteiden käyttöönotto
 5. Vuosittainen toimintojen tarkastus ja sertifioinnin varmistaminen

”Nykyisessä ajassa pärjäämisen kulttuuri elää vahvana ja monet ongelmat stigmatisoivat ihmisen herkästi. Yhteistyökumppanuuksiemme, mm. Work to Belong -yhteistyön kautta, olemme havainneet myös sen, että apua on saatavilla ja yksinäisyyden stigmaa on mahdollista lievittää.”

– Virpi Valtonen, vastuullisuusasiantuntija, Alko

Kumppanit

Work to Belong on HelsinkiMission ohjelma yksinäisyyden vähentämiseksi työyhteisöissä. HelsinkiMissio on tehnyt yksinäisyyden vastaista työtä vuodesta 1883. Ohjelma on kehitetty yhteistyössä Alkon kanssa.

Haluatko vähentää yksinäisyyttä työyhteisössäsi? Ota rohkeasti yhteyttä!

Ota yhteyttä

Saattaisit kiinnostua myös näistä

Katso kaikki
Nuori aikuinen nojaa kämmenellä leukaan alakuloisen näköisenä.
12.5.2022
Blogi

Huomaa nuori työkaveri

Syke nousee ja sormet tuntuvat kylmiltä. Hörppy vettä ja mikrofoni auki, näkyykö esitys? Mitäköhän mielipiteistäni…
Nainen kirjoittaa muistikirjaan
31.5.2022
Blogi

Miksi yrityksissä pitäisi piitata yksinäisyydestä?

Yksinäisyys yrityksissä Yritykset etsivät jatkuvasti organisaation ja ihmisten mahdollisuuksia kehittyä. Vuosien varrella olen ollut mukana…
10.8.2023
Blogi

Hybridityön kahdet kasvot

Etä- ja lähityön vuorottelu on toimistotyön haaste pandemian jälkeen. Heinäkuussa 2023 konsulttiyritys McKinsey arvioi, että…
Katso kaikki