×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

HelsinkiMissio - vähemmän yksinäisyyttä

HelsinkiMissio tarjoaa useita yksinäisyyttä lievittäviä palveluja. Ota yhteyttä, kun haluat keskustella mistä tahansa asiasta.

Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia ja anonyymeja. Puheluiden hinta on soittajan operaattorin hinnoittelun mukainen.

Näin autamme

Yksinäisyystyö tarjoaa maksuttoman ja luottamuksellisen mahdollisuuden käsitellä yksinäisyyttä itsenäisen työskentelyn ja keskustelutapaamisten avulla. Jos olet täysi-ikäinen ja asut missäpäin Suomea tahansa, ota rohkeasti yhteyttä meihin. Lue lisää ja ota yhteyttä.

Yksinäisyys-tehtäväkirja sopii kaikille, jotka haluavat pysähtyä yksinäisyyden äärelle ja tutkia siihen liittyviä ajatuksia, tunteita ja toimintatapoja. Kirjan voi tilata tai ladata pdf-muodossa.

 

Palvelut senioreille

Aamukorva on kuulolla joka aamu klo 5–8 numerossa 09 2312 0210. Aamukorva tarjoaa luotettavan kuulijan ja keskustelukumppanin yli 60-vuotiaille. Puheluun vastaa HelsinkiMission koulutettu vapaaehtoinen.

Senioreiden keikka-apu auttaa pääkaupunkiseudun senioreja arjen asioissa ja pulmissa. Apua saa myös ruotsiksi. Lue lisää keikka-avusta. Tiedustelut puhelimitse ma–pe klo 9–14 numerosta 09 2312 0220 tai sähköpostitse, seniorityo@helsinkimissio.fi. Ruotsinkielistä keikka-apua voi tiedustella numerosta 09 2312 0230.

Digiopastusta voi tiedustella täyttämällä yhteydenottolomakkeen verkkosivulla tai puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9–14, puh. 09 2312 0220.

Seniorin tukihenkilö on koulutettu vapaaehtoinen, joka tukee ja antaa arjen apua. Lue lisää tukihenkilötoiminnasta.

Senioripysäkki tarjoaa yli 60-vuotiaille ammattilaisen ohjaamia keskusteluryhmiä. Ryhmien tavoitteena on tukea elämänhallintaa ja mielen hyvinvointia sekä lievittää yksinäisyyttä. Ryhmiin hakeudutaan haastattelun kautta. Senioripysäkki-yhteydenottopuhelin 09 2312 0260 ma ja pe klo 9–11. Muina aikoina voit jättää soittopyynnön tai ottaa yhteyttä sähköpostitse, senioripysakki@helsinkimissio.fi. Lisätietoja ryhmistä: helsinkimissio.fi/senioripysakki

Laula kanssamme -tilaisuudet senioreille maanantaisin klo 13 Kinaporinkatu 11 A ja tiistaisin klo 14 Albertinkatu 33. Katso tarkemmat tiedot verkkosivun tapahtumakalenterista.

Se även våra svenskspråkiga tjänster för seniorer.

 

Palvelut nuorille

Maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua suomeksi ja ruotsiksi 12–29-vuotiaille nuorille, aikuisille, pareille ja nuorten perheille. Puhelinajan ammattiauttajallemme voi varata nettikalenterista. Ammattiauttajien kanssa nuori voi puhua mistä tahansa itselleen tärkeästä aiheesta. Apua saa myös lähisuhteiden ongelmiin. 

Yksinäisyystyö nuorille – tarjoamme maksuttoman ja luottamuksellisen mahdollisuuden käsitellä yksinäisyyttä itsenäisen työskentelyn ja keskustelutapaamisten avulla. Työskentely tapahtuu toistaiseksi etäyhteyksin. Lue lisää ja ota yhteyttä.

Jodel on sosiaalisen median sovellus, jossa nuori voi keskustella anonyymisti HelsinkiMission ammattiauttajien kanssa @mielenmaisema-kanavalla.

Nuoren tukihenkilö on tavallinen turvallinen aikuinen, joka on nuorta varten. Lue lisää tukihenkilötoiminnasta.

Etätukihenkilön kanssa nuori voi keskustella etäyhteyksin kerran viikossa 3–6 kuukauden ajan. Etätukihenkilön nuori voi hakea itsenäisesti verkkosivujemme kautta.

Se även våra svenskspråkiga tjänster för unga.
 

Palvelut perheille

Perhementori toimii perheen vanhemman apuna ja tukena erilaisissa elämäntilanteissa. Perhementorisuhteet käynnistetään joko videopuhelun välityksellä tai HelsinkiMission toimitiloissa. Perhementorisuhteen tapaamiset ovat sovitusti joko etä- tai lähitapaamisia. Lue lisää mentoritoiminnasta.

Perhekaveri auttaa Uuden lastensairaalan perheitä, jotta sairaalassa asiointi sujuisi mahdollisimman mukavasti. Perhekavereita voi tavata Uuden lastensairaalan ala-aulassa ja Perheparkissa arkisin klo 10–13. Perhekaverit auttavat perheitä myös Ronald McDonald Talolla. Perhekaverit tarjoavat myös keikka-apua sairaalan ulkopuolelle ja ovat tukena etäyhteyksin koronatilanteen aikana. Lue lisää perhekaveritoiminnasta.

Maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua yksilöille, pareille ja perheille. Tukea voi saada esimerkiksi uupumukseen, yksinäisyyteen, parisuhteeseen, perhesuhteisiin tai hankaliin ihmissuhteisiin liittyen. Lue lisää ja varaa aika kriisi- ja keskusteluavun työntekijälle.

Albertin olohuone on yhteisöllinen kohtaamispaikka. Lue lisää Albertin olohuoneen senioritoiminnasta ja lapsiperhetoiminnasta.

Muut palvelut

Resonaarin musiikkiopisto Lue lisää

Aggredi päivystää arkisin puh. 045 341 0564

 

Aulapalvelu osoitteessa Albertinkatu 33 on avoinna ma–to 8.30–11.30 ja 12.30–15.00. Perjantaisin suljettu.

 

Päivitetty 5.5.2022