×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

HelsinkiMissio - vähemmän yksinäisyyttä

HelsinkiMissio tarjoaa useita yksinäisyyttä lievittäviä palveluja. Ota yhteyttä, kun haluat keskustella mistä tahansa asiasta.

Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman monelle apua puhelimitse ja etäyhteyksin. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia ja anonyymeja. Puheluiden hinta on soittajan operaattorin hinnoittelun mukainen.

Näin autamme

Yksinäisyystyö tarjoaa maksuttoman ja luottamuksellisen mahdollisuuden käsitellä yksinäisyyttä itsenäisen työskentelyn ja keskustelutapaamisten avulla. Työskentely tapahtuu toistaiseksi etäyhteyksin. Lue lisää ja ota yhteyttä.

Yksinäisyys-tehtäväkirja sopii kaikille, jotka haluavat pysähtyä yksinäisyyden äärelle ja tutkia siihen liittyviä ajatuksia, tunteita ja toimintatapoja. Kirjan voi tilata tai ladata pdf-muodossa.

 

Palvelut senioreille

Aamukorva on kuulolla joka aamu klo 5–8 numerossa 09 2312 0210. Aamukorva tarjoaa luotettavan kuulijan ja keskustelukumppanin yli 60-vuotiaille. Puheluun vastaa HelsinkiMission koulutettu vapaaehtoinen.

Suomenkielinen keikka-apu auttaa pääkaupunkiseudun senioreja arjen asioissa ja pulmissa. Toistaiseksi tarjotaan asiointiapua sekä ulkoilu- ja juttuseuraa ulkona väljissä tiloissa. Muuta kotona tapahtuvaa keikka-apua, kuten digiapua tarjoamme mahdollisimman turvallisesti. Lue lisää keikka-avusta. Tiedustelut puhelimitse ma-pe klo 9–14 numerossa 09 2312 0220 tai sähköpostitse, seniorityo@helsinkimissio.fi.

Digiopastusta voi tiedustella täyttämällä yhteydenottolomakkeen verkkosivulla tai puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9–14, puh. 09 2312 0220.

Senioripysäkki tarjoaa yli 60-vuotiaille ammattilaisen ohjaamia keskusteluryhmiä. Ryhmien tavoitteena on tukea elämänhallintaa ja mielen hyvinvointia sekä lievittää yksinäisyyttä. Ryhmiin hakeudutaan haastattelun kautta. Senioripysäkki-yhteydenottopuhelin 09 2312 0260 ma ja pe klo 9–11. Muina aikoina voit jättää soittopyynnön tai ottaa yhteyttä sähköpostitse, senioripysakki@helsinkimissio.fi. Lisätietoja ryhmistä: helsinkimissio.fi/senioripysakki 

Se även våra svenskspråkiga tjänster för seniorer.

 

Palvelut nuorille

Maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua suomeksi ja ruotsiksi 12–29-vuotiaille nuorille, aikuisille, pareille ja nuorten perheille. Puhelinajan ammattiauttajallemme voi varata nettikalenterista. Ammattiauttajien kanssa nuori voi puhua mistä tahansa itselleen tärkeästä aiheesta. Apua saa myös lähisuhteiden ongelmiin. 

Yksinäisyystyö nuorille – tarjoamme maksuttoman ja luottamuksellisen mahdollisuuden käsitellä yksinäisyyttä itsenäisen työskentelyn ja keskustelutapaamisten avulla. Työskentely tapahtuu toistaiseksi etäyhteyksin. Lue lisää ja ota yhteyttä.

Jodel on sosiaalisen median sovellus, jossa nuori voi keskustella anonyymisti HelsinkiMission ammattiauttajien kanssa @mielenmaisema-kanavalla.

Nuoren tukihenkilö on tavallinen turvallinen aikuinen, joka on nuorta varten. Lue lisää tukihenkilötoiminnasta.

Etätukihenkilön kanssa nuori voi keskustella etäyhteyksin kerran viikossa 3–6 kuukauden ajan. Etätukihenkilön nuori voi hakea itsenäisesti verkkosivujemme kautta.

Se även våra svenskspråkiga tjänster för unga.
 

Palvelut lapsiperheille

Perhementori toimii lapsiperheen vanhemman apuna ja tukena erilaisissa elämäntilanteissa. Korona-aikana perhementorisuhteet käynnistetään joko videopuhelun välityksellä tai HelsinkiMission toimitiloissa. Perhementorisuhteen tapaamiset ovat sovitusti joko etä-  tai lähitapaamisia. Lue lisää mentoritoiminnasta.

Perhekaveri auttaa Uuden lastensairaalan perheitä, jotta sairaalassa asiointi sujuisi mahdollisimman mukavasti. Perhekavereita voi tavata Uuden lastensairaalan ala-aulassa ja Perheparkissa arkisin klo 10–13. Perhekaverit auttavat perheitä myös Ronald McDonald Talolla. Perhekaverit tarjoavat myös keikka-apua sairaalan ulkopuolelle ja ovat tukena etäyhteyksin koronatilanteen aikana. Lue lisää perhekaveritoiminnasta.

Albertin olohuone (Albertinkatu 33) tarjoaa toimintaa lapsiperheille ja senioreille maanantaisin ja torstaisin klo 9.30−14. Samanaikaisesti sisätiloissa voi olla lasten ja kahden vapaaehtoisen lisäksi enintään kahdeksan aikuista.

Lue lisää Albertin olohuoneen senioritoiminnasta ja lapsiperhetoiminnasta.

 
Muut palvelut

Resonaarin musiikkiopisto Lue lisää

Aggredi päivystää arkisin puh. 045 341 0564.

Aulapalvelumme osoitteessa Albertinkatu 33 on avoinna toistaiseksi ma, ke ja to klo 8.30–15.00. Tiistaisin ja perjantaisin suljettu.

HelsinkiMission vaihde palvelee numerossa 09 2312 0200 ma–pe klo 8.30–15.30.

 

Apua tarjoavat myös:

  • Seniori-info
  • Sote-järjestöt
  • Helsingin seurakunnat, keskusteluapua joka päivä klo 9–21 numerossa 09 2340 9000
  • Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin joka ilta klo 18–24 numerossa 0400 22 11 80 suomeksi ja 0400 22 11 90 ruotsiksi

 
Päivitetty 13.9.2021