×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

HelsinkiMissio - vähemmän yksinäisyyttä

HelsinkiMissio tarjoaa useita yksinäisyyttä lievittäviä palveluja. Ota yhteyttä, kun haluat keskustella mistä tahansa asiasta.

Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman monelle apua puhelimitse ja etäyhteyksin. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia ja anonyymeja. Puheluiden hinta on soittajan operaattorin hinnoittelun mukainen.

Näin autamme kesällä 2021

Yksinäisyystyö tarjoaa maksuttoman ja luottamuksellisen mahdollisuuden käsitellä yksinäisyyttä itsenäisen työskentelyn ja keskustelutapaamisten avulla. Työskentely tapahtuu toistaiseksi etäyhteyksin. Lue lisää ja ota yhteyttä.

Yksinäisyys-tehtäväkirja sopii kaikille, jotka haluavat pysähtyä yksinäisyyden äärelle ja tutkia siihen liittyviä ajatuksia, tunteita ja toimintatapoja. Kirjan voi tilata tai ladata pdf-muodossa.

 

Palvelut senioreille

Aamukorva on kuulolla joka aamu klo 5–8 numerossa 09 2312 0210 lukuun ottamatta kesätaukoa 1.7.−1.8. Aamukorva tarjoaa luotettavan kuulijan ja keskustelukumppanin yli 60-vuotiaille. Puheluun vastaa HelsinkiMission koulutettu vapaaehtoinen.

Suomenkielinen keikka-apu auttaa pääkaupunkiseudun senioreja arjen asioissa ja pulmissa. Toistaiseksi tarjotaan asiointiapua sekä ulkoilu- ja juttuseuraa ulkona väljissä tiloissa. Muuta kotona tapahtuvaa keikka-apua, kuten digiapua tarjoamme mahdollisimman turvallisesti. Lue lisää keikka-avusta. Tiedustelut puhelimitse ma-pe klo 9–14 numerossa 09 2312 0220 tai sähköpostitse, seniorityo@helsinkimissio.fi. Keikka-apu on kesätauolla 12.−30.7.

Digiopastusta voi tiedustella täyttämällä yhteydenottolomakkeen verkkosivulla tai puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9–14, puh. 09 2312 0220. Kesätauko 12.−30.7.

Senioripysäkki tarjoaa yli 60-vuotiaille ammattilaisen ohjaamia keskusteluryhmiä. Ryhmien tavoitteena on tukea elämänhallintaa ja mielen hyvinvointia sekä lievittää yksinäisyyttä. Ryhmiin hakeudutaan haastattelun kautta. Senioripysäkki-yhteydenottopuhelin 09 2312 0260 ma ja pe klo 9–11. Muina aikoina voi jättää soittopyynnön tai ottaa yhteyttä sähköpostitse,  senioripysakki@helsinkimissio.fi Lisätietoja ryhmistä: helsinkimissio.fi/senioripysakki  Yhteydenottopuhelin on kiinni 5.7.–3.8.

Se även våra svenskspråkiga tjänster för seniorer Läs mer

 

Palvelut nuorille

Maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua suomeksi ja ruotsiksi 12–29-vuotiaille nuorille, aikuisille, pareille ja nuorten perheille. Puhelinajan ammattiauttajallemme voi varata nettikalenterista. Ammattiauttajien kanssa nuori voi puhua mistä tahansa itselleen tärkeästä aiheesta. Apua saa myös lähisuhteiden ongelmiin. 

Yksinäisyystyö nuorille – tarjoamme maksuttoman ja luottamuksellisen mahdollisuuden käsitellä yksinäisyyttä itsenäisen työskentelyn ja keskustelutapaamisten avulla. Työskentely tapahtuu toistaiseksi etäyhteyksin. Lue lisää ja ota yhteyttä. Vapaita keskusteluaikoja 1.8. alkaen.

Jodel on sosiaalisen median sovellus, jossa nuori voi keskustella anonyymisti HelsinkiMission ammattiauttajien kanssa @mielenmaisema-kanavalla

Nuoren tukihenkilö on tavallinen turvallinen aikuinen, joka on nuorta varten. Lue lisää tukihenkilötoiminnasta. Toiminta on kesätauolla 21.6.–8.8.

Etätukihenkilön kanssa nuori voi keskustella etäyhteyksin kerran viikossa 3–6 kuukauden ajan. Etätukihenkilön nuori voi hakea itsenäisesti verkkosivujemme kautta. Toimintaa mahdollisuuksien mukaan myös kesätauolla 21.6.–8.8.

Se även våra svenskspråkiga tjänster för unga Läs mer

 

Palvelut lapsiperheille

Perhementori toimii lapsiperheen vanhemman apuna ja tukena erilaisissa elämäntilanteissa. Korona-aikana perhementorisuhteet käynnistetään joko videopuhelun välityksellä tai HelsinkiMission toimitiloissa. Perhementorisuhteen tapaamiset ovat sovitusti joko etä-  tai lähitapaamisia.. Lue lisää mentoritoiminnasta. Perhementoritoiminta lomailee 9.–25.7., jolloin ei yhdistetä uusia perhementoripareja.

Keikka-avun kautta lapsiperhe voi saada lyhytaikaista tukea arkeen, kuten keskusteluseuraa vanhemmalle tai leikki- ja peliseuraa lapselle etä- tai lähitapaamisena. Keikka-apua voi hakea puhelimitse 09 2312 0240 ma–to klo 9–14. Lue lisää keikka-avusta. Lapsiperheiden keikka-apu on kesätauolla 9.–25.7.

Perhekaveri auttaa Uuden lastensairaalan perheitä, jotta sairaalassa asiointi sujuisi mahdollisimman mukavasti. Perhekavereita voi tavata Uuden lastensairaalan ala-aulassa ja Perheparkissa arkisin klo 10-13. Perhekaverit auttavat perheitä myös Ronald McDonald Talolla. Perhekaverit tarjoavat myös keikka-apua sairaalan ulkopuolelle ja  ovat tukena  etäyhteyksin koronatilanteen aikana. Huom. Perhekaveritoiminnassa on muutoksia heinä-elokuussa 2021 Lue lisää perhekaveritoiminnasta.

 

Albertin olohuone lapsiperheille ja senioreille

Albertin olohuone

Albertin olohuone (Albertinkatu 33) tarjoaa toimintaa lapsiperheille ja senioreille. Huom. Koronarajoitusten vuoksi Albertin olohuone on toistaiseksi kiinni.

Lue lisää senioritoiminnasta
Lue lisää lapsiperhetoiminnasta

 

Muut palvelut

Resonaarin musiikkikoulu on lomalla kesä-heinäkuun ja avoinna jälleen 2.8. Kesällä yhteydenotot resonaari@resonaari.fi Musiikkikoulun syyslukukausi alkaa 16.8.

Aggredi päivystää arkisin puh. 045 341 0564.

Aulapalvelumme osoitteessa Albertinkatu 33 on avoinna toistaiseksi ma, ke, to 8.30–15.00. Tiistaisin ja perjantaisin suljettu. Aulapalvelut kesätauolla 12.–25.7.

HelsinkiMission vaihde palvelee numerossa 09 2312 0200 ma–pe klo 8.30–15.30.

 
Seuraavat palvelumme ovat toistaiseksi tauolla:

  • Yleisötapahtumat ja ryhmätoiminnat
    • Palvelutalo Cecilian yhteisötoiminta ja ryhmät
    • Laula kanssamme -yhteislaulutilaisuudet
    • Albertin olohuone

Apua tarjoavat myös:

 
Päivitetty 16.6.2021