×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

HelsinkiMissio - vähemmän yksinäisyyttä

HelsinkiMissio tarjoaa useita yksinäisyyttä lievittäviä palveluja. Ota yhteyttä, kun haluat keskustella mistä tahansa asiasta.

Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman monelle apua puhelimitse ja etäyhteyksin. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia ja anonyymeja. Puheluiden hinta on soittajan operaattorin hinnoittelun mukainen.

Näin autamme

Yksinäisyystyö tarjoaa maksuttoman ja luottamuksellisen mahdollisuuden käsitellä yksinäisyyttä itsenäisen työskentelyn ja keskustelutapaamisten avulla. Työskentely tapahtuu toistaiseksi etäyhteyksin. Lue lisää ja ota yhteyttä.

 

Palvelut senioreille

Aamukorva on kuulolla joka aamu klo 5–8 numerossa 09 2312 0210. Aamukorva tarjoaa luotettavan kuulijan ja keskustelukumppanin yli 60-vuotiaille. Puheluun vastaa HelsinkiMission koulutettu vapaaehtoinen.

Suomenkielinen keikka-apu auttaa pääkaupunkiseudun senioreja arjen asioissa ja pulmissa. Toistaiseksi tarjotaan asiointiapua sekä ulkoilu- ja juttuseuraa ulkona väljissä tiloissa. Muuta kotona tapahtuvaa keikka-apua, kuten digiapua tarjoamme mahdollisimman turvallisesti. Vapaaehtoisemme noudattavat turvallisuusohjeita, käyttävät maskeja ja huolehtivat käsihygieniasta. Tiedustelut puhelimitse ma-pe klo 9–14 numerossa 09 2312 0220 tai sähköpostitse, seniorityo@helsinkimissio.fi.

Digiopastusta voi tiedustella täyttämällä yhteydenottolomakkeen  tai puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9–14, puh. 09 2312 0220.

Svenskpråkig engångshjälp auttaa ruotsiksi numerossa 09 2312 0230 tai sähköpostitse, volontarverksamhet@helsinkimissio.fi 

Seniorikahvila tiistaisin klo 10-12 Albertinkatu 33. Huom. Koronarajoitusten vuoksi Seniorikahvila on toistaiseksi suljettu.

Senioripysäkki tarjoaa yli 60-vuotiaille ammattilaisen ohjaamia keskusteluryhmiä. Ryhmien tavoitteena on tukea elämänhallintaa ja mielen hyvinvointia sekä lievittää yksinäisyyttä. Ilmoittautumisia kevätkauden 2021 ryhmiin otetaan vastaan. Senioripysäkki-yhteydenottopuhelin 09 2312 0260 ma ja pe klo 9–11. Muina aikoina voi jättää soittopyynnön tai ottaa yhteyttä sähköpostitse,  senioripysakki@helsinkimissio.fi Lisätietoja ryhmistä: helsinkimissio.fi/senioripysakki

 

Palvelut nuorille

Maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua etäyhteyksin 12–29-vuotiaille nuorille, aikuisille, pareille ja nuorten perheille. Puhelinajan ammattiauttajallemme voi varata nettikalenterista.Ammattiauttajien kanssa nuori voi puhua mistä tahansa itselleen tärkeästä aiheesta. Apua saa myös lähisuhteiden ongelmiin. 

Yksinäisyystyö nuorille – tarjoamme maksuttoman ja luottamuksellisen mahdollisuuden käsitellä yksinäisyyttä itsenäisen työskentelyn ja keskustelutapaamisten avulla. Työskentely tapahtuu toistaiseksi etäyhteyksin. Lue lisää ja ota yhteyttä.

Etätukihenkilön kanssa nuori voi keskustella etäyhteyksin kerran viikossa 3–6 kuukauden ajan. Etätukihenkilön nuori voi hakea itsenäisesti verkkosivujemme kautta.

 

Palvelut lapsiperheille

Perhementori tarjoaa tukea ja jutteluseuraa lapsiperheen vanhemmalle. Mentorisuhde solmitaan  vuodeksi ja tapaamisia on kaksi kertaa kuukaudessa. Koronatilanteen aikana mentorisuhteet käynnistetään  videopuhelun välityksellä tai tarvittaessa HelsinkiMission toimitiloissa. Mentorisuhteen tapaamiset ovat sovitusti joko etä-  tai lähitapaamisia. Lue lisää mentoritoiminnasta.

Keikka-avun kautta lapsiperhe voi saada lyhytaikaista tukea arkeen, kuten keskusteluseuraa vanhemmalle tai leikki- ja peliseuraa lapselle etäyhteyksin. Keikka-apua voi hakea puhelimitse 09 2312 0240 ma-pe klo 9–16. Lue lisää keikka-avusta.

Perhekaveri auttaa Uuden lastensairaalan perheitä, jotta sairaalassa asiointi sujuisi mahdollisimman mukavasti. Perhekavereita voi tavata Uuden lastensairaalan ala-aulassa ja Perheparkissa arkisin klo 10-13. Perhekaverit auttavat perheitä myös Ronald McDonald Talolla. Perhekaverit tarjoavat myös keikka-apua sairaalan ulkopuolelle ja  ovat tukena  etäyhteyksin koronatilanteen aikana. Lue lisää perhekaveritoiminnasta.

 

Albertin olohuone lapsiperheille ja senioreille

Albertin olohuone

Albertin olohuone (Albertinkatu 33) tarjoaa toimintaa lapsiperheille ja senioreille. Huom. Koronarajoitusten vuoksi Albertin olohuone on toistaiseksi suljettu.

Lue lisää senioritoiminnasta
Lue lisää lapsiperhetoiminnasta

Muut palvelut

Resonaarin musiikkikoulussa sekä lähi- että etäopetusta. Ole tarvittaessa yhteydessä Resonaarin toimistoon resonaari@resonaari.fi.

Aggredi päivystää arkisin puh. 045 341 0564.

Aulapalvelumme osoitteessa Albertinkatu 33 on avoinna toistaiseksi ma–to klo 8.30–15.30, pe suljettu.

HelsinkiMission vaihde palvelee numerossa 09 2312 0200 ma–to klo 8.30–15.30.

 
Seuraavat palvelumme ovat toistaiseksi tauolla:

 • yleisötapahtumat ja ryhmätoiminnat
  • Palvelutalo Cecilian yhteisötoiminta ja ryhmät
  • Laula kanssamme -yhteislaulutilaisuudet
  • Albertin olohuone

Pyydämme välttämään turhia vierailuja palvelutalo Ceciliassa toistaiseksi ja huolehtimaan erittäin hyvästä käsihygieniasta.
 

Apua tarjoavat myös:

 • Seniori-info
 • Sote-järjestöt
 • Helsingin seurakunnat, keskusteluapua joka päivä klo 9–21 numerossa 09 2340 9000
 • Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin joka ilta klo 18–24 numerossa 0400 22 11 80 suomeksi ja 0400 22 11 90 ruotsiksi

 
Päivitetty 8.2.2021