×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

HelsinkiMissio auttaa myös poikkeustilan aikana

Koronakriisi koskettaa jokaista meistä. Jottei kenenkään tarvitsisi jäädä yksin huoliensa kanssa, olemme laajentaneet puhelin- ja etäpalvelujamme. Ota yhteyttä, kun haluat keskustella mistä tahansa asiasta.

Kasvokkaisten kohtaamisten sijaan pyrimme tarjoamaan mahdollisimman monelle tukea puhelimitse ja etäyhteyksin. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia ja anonyymeja. Puheluiden hinta on soittajan operaattorin hinnoittelun mukainen.

Näin autamme

Juttukorva tarjoaa keskusteluseuraa kaiken ikäisille. HelsinkiMission työntekijät vastaavat puheluihin maanantaista perjantaihin klo 13–15 numerossa 045 341 0504. Lue lisää Juttukorvasta.

Lyssnande örat palvelee ruotsiksi tiistaista torstaihin klo 15–17 numerossa 045 341 0504.

Yksinäisyystyö jatkuu. Tarjoamme maksuttoman ja luottamuksellisen mahdollisuuden käsitellä yksinäisyyttä itsenäisen työskentelyn ja keskustelutapaamisten avulla. Työskentely tapahtuu toistaiseksi etäyhteyksin. Lue lisää ja ota yhteyttä.

 
Palvelut senioreille

Aamukorva on kuulolla joka aamu klo 5–8 numerossa 045 341 0504. Aamukorva tarjoaa luotettavan kuulijan ja keskustelukumppanin yli 60-vuotiaille. Puheluun vastaa HelsinkiMission koulutettu vapaaehtoinen.

Senioripysäkki-yhteydenottopuhelin palvelee maanantaista torstaihin klo 9–11 numerossa 045 341 0506. HelsinkiMission ammattiauttajat tarjoavat puhelimitse keskusteluapua yli 60-vuotiaille.

Keikka-apu auttaa pääkaupunkiseudun senioreja arjen asioissa ja pulmissa. Tiedustelut puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9–14 numerossa 044 054 6236 tai sähköpostitse, seniorityo@helsinkimissio.fi.

Engångshjälp auttaa ruotsiksi numerossa 045 8690 945 tai sähköpostitse, volontarverksamhet@helsinkimissio.fi

 
Palvelut nuorille

Nuorten kriisipiste ja Krisjouren för unga palvelevat puhelimitse 12–29-vuotiaita ma–to klo 9–11 suomeksi numerossa 045 341 0583 ja ruotsiksi numerossa 045 341 0574. Ammattiauttajiemme kanssa nuori voi puhua mistä tahansa itselleen tärkeästä aiheesta. Apua saa myös parisuhteen ongelmiin. Ajanvaraukseton vastaanotto on suljettu. Varatut ajat hoidetaan ensisijaisesti etäyhteyksillä, mistä sovitaan jokaisen nuoren kanssa henkilökohtaisesti.

Yksinäisyystyö nuorille – tarjoamme maksuttoman ja luottamuksellisen mahdollisuuden käsitellä yksinäisyyttä itsenäisen työskentelyn ja keskustelutapaamisten avulla. Työskentely tapahtuu toistaiseksi etäyhteyksin. Lue lisää ja ota yhteyttä.

Karanteenikaverin kanssa nuori voi keskustella etäyhteyksin kerran viikossa kolmen kuukauden ajan. Karanteenikaveria nuori voi hakea itsenäisesti verkkosivujemme kautta.

Tukihenkilö tukee nuorta vähintään vuoden ajan. Tukihenkilöä nuori hakee yhdessä esimerkiksi koulukuraattorin tai -terveydenhoitajan kanssa. Lue lisää tukihenkilötoiminnasta.

 
Palvelut lapsiperheille

Perhementori tarjoaa tukea ja jutteluseuraa lapsiperheen vanhemmalle etäyhteyksin. Mentorisuhde solmitaan lähtökohtaisesti vuodeksi. Poikkeustilanteen aikana mentorisuhteet käynnistetään videopuhelun välityksellä ja ne alkavat säännöllisinä etätapaamisina. Lue lisää mentoritoiminnasta.

Keikka-avun kautta lapsiperhe voi saada lyhytaikaista tukea arkeen, kuten keskusteluseuraa vanhemmalle tai leikki- ja peliseuraa lapselle etäyhteyksin. Lue lisää keikka-avusta.

Perhekaveri tukee Uuden lastensairaalan perheitä poikkeusolojen aikana etäyhteyksin. Lue lisää perhekaveritoiminnasta.

Albertin olohuone toimii poikkeusaikana verkossa. Liity Albertin olohuoneen Facebook-ryhmään ja tule mukaan esimerkiksi musiikkituokioihimme. Lue lisää ja osallistu toimintaamme.

 
Muut palvelut

Resonaarin musiikkikoulun opetus toteutetaan etäyhteyksin 23.3.–13.4. Resonaari soi -konsertit ja kevään muut oppilaskonsertit on peruttu.

Aggredin toimisto on toistaiseksi suljettu, mutta työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse.

Aulapalvelumme osoitteessa Albertinkatu 33 ovat avoinna toistaiseksi ti–ke klo 8.30–13.30.
Kesällä aula on kiinni  ajalla 29.6.-10.7.

 
Seuraavat palvelumme ovat toistaiseksi tauolla:

 • yleisötapahtumat ja ryhmätoiminnat
  • Minun kirjani -iltapäivät
  • Laula kanssamme, Allsång ja Musik till Eftermiddagskaffet
  • Seniorikahvila
  • Harrasteryhmät
  • Senioripysäkki-ryhmät
  • Palvelutalo Cecilian yhteisötoiminta ja ryhmät
 • Albertin olohuone
 • Perhekaveritoiminta Uudessa lastensairaalassa

Pyydämme välttämään turhia vierailuja palvelutalo Ceciliassa toistaiseksi ja huolehtimaan erittäin hyvästä käsihygieniasta.
 

Apua tarjoavat myös:

 • Sote-järjestöt
 • Helsinki-apu, yli 70-vuotiaille helsinkiläisille kauppa-, asiointi- ja keskusteluapua, puh. 09 310 10020 (ma–pe 9–16)
 • Helsingin seurakunnat, keskusteluapua joka päivä klo 9–21 numerossa 09 2340 9000
 • Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin joka ilta klo 18–24 numerossa 0400 22 11 80 suomeksi ja 0400 22 11 90 ruotsiksi

 
Päivitetty 4.5.2020