×
HelsinkiMissio käyttää evästeitä varmistaakseen mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt käyttöehdot ja evästeiden käytön. Lue lisää ›
Hyväksy

HelsinkiMissio - vähemmän yksinäisyyttä

HelsinkiMissio tarjoaa useita yksinäisyyttä lievittäviä palveluja. Ota yhteyttä, kun haluat keskustella mistä tahansa asiasta.

Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman monelle apua puhelimitse ja etäyhteyksin.  Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia ja anonyymeja. Puheluiden hinta on soittajan operaattorin hinnoittelun mukainen.

Näin autamme

Yksinäisyystyö  tarjoaa maksuttoman ja luottamuksellisen mahdollisuuden käsitellä yksinäisyyttä itsenäisen työskentelyn ja keskustelutapaamisten avulla. Työskentely tapahtuu toistaiseksi etäyhteyksin. Lue lisää ja ota yhteyttä.

 

Palvelut senioreille

Aamukorva on kuulolla joka aamu klo 5–8 numerossa 045 341 0504. Aamukorva tarjoaa luotettavan kuulijan ja keskustelukumppanin yli 60-vuotiaille. Puheluun vastaa HelsinkiMission koulutettu vapaaehtoinen.

Keikka-apu auttaa pääkaupunkiseudun senioreja arjen asioissa ja pulmissa. Toistaiseksi tarjotaan asiointiapua sekä ulkoilu- ja juttuseuraa ulkona tai väljissä tiloissa. Muuta kotona tapahtuvaa keikka-apua, kuten pienimuotoista digiapua, voimme tarjota yli 70-vuotiaille vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin harkinnan mukaan.  Tiedustelut puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9–14 numerossa 044 054 6236 tai sähköpostitse,  seniorityo@helsinkimissio.fi.

Engångshjälp auttaa ruotsiksi numerossa 045 8690 945 tai sähköpostitse, volontarverksamhet@helsinkimissio.fi

Seniorikahvila tiistaisin klo 10-12 Albertinkatu 33.

Senioripysäkki-yhteydenottopuhelin 045 341 0506 on tarkoitettu yli 60-vuotiaille. Puhelimeen vastataan ma ja pe klo 9-11. Muina aikoina voi jättää soittopyynnön. Puhelimessa vastaavat HelsinkiMission Senioripysäkin ammattiauttajat. Senioripysäkin ryhmissä voit keskustella luottamuksellisesti elämäsi solmukohdista. Jokainen tavataan ensin kahden kesken. Ryhmät kokoontuvat HelsinkiMission tiloissa. Korona-aikana voimme tarvittaessa kokoontua etäyhteyksien välityksellä. Katso lisätietoja helsinkimissio.fi/senioripysakki

 

Palvelut nuorille

Maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua etäyhteyksin 12–29-vuotiaille nuorille, aikuisille, pareille ja nuorten perheille. Apua saa täyttämällä yhteydenottolomakkeen.  Keskusteluavun työntekijät vastaavat nuorelle viiden arkipäivän sisällä yhteydenotosta. Ammattiauttajien kanssa nuori voi puhua mistä tahansa itselleen tärkeästä aiheesta. Apua saa myös parisuhteen ongelmiin.

Yksinäisyystyö nuorille – tarjoamme maksuttoman ja luottamuksellisen mahdollisuuden käsitellä yksinäisyyttä itsenäisen työskentelyn ja keskustelutapaamisten avulla. Työskentely tapahtuu toistaiseksi etäyhteyksin. Lue lisää ja ota yhteyttä.

Etätukihenkilön kanssa nuori voi keskustella etäyhteyksin kerran viikossa 3–6 kuukauden ajan. Etätukihenkilön nuori voi hakea itsenäisesti verkkosivujemme kautta.

 

Palvelut lapsiperheille

Perhementori tarjoaa tukea ja jutteluseuraa lapsiperheen vanhemmalle. Mentorisuhde solmitaan  vuodeksi ja tapaamisia on kaksi kertaa kuukaudessa. Koronatilanteen aikana mentorisuhteet käynnistetään  videopuhelun välityksellä tai tarvittaessa HelsinkiMission toimitiloissa. Mentorisuhteen tapaamiset ovat sovitusti joko etä-  tai lähitapaamisia.   Lue lisää mentoritoiminnasta.

Keikka-avun kautta lapsiperhe voi saada lyhytaikaista tukea arkeen, kuten keskusteluseuraa vanhemmalle tai leikki- ja peliseuraa lapselle etäyhteyksin. Lue lisää keikka-avusta.

Perhekaveri auttaa  Uuden lastensairaalan perheitä, jotta sairaalassa asiointi sujuisi mahdollisimman mukavasti. Perhekaverit ovat tavattavissa sairaalan 1. kerroksessa ma-pe klo 10-12. Perhekaverit tarjoavat myös keikka-apua sairaalan ulkopuolelle ja  ovat tukena  etäyhteyksin koronatilanteen aikana. Lue lisää perhekaveritoiminnasta.

 

Albertin olohuone lapsiperheille ja senioreille

Albertin olohuone

Albertin Olohuone (Albertinkatu 33) tarjoaa toimintaa lapsiperheille ja senioreille. Avoinna ma, ke-pe klo 9.30-15. Poikkeuksellisesti suljettu pe  21.8. ja pe 28.8.

 Lue lisää senioritoiminnasta
Lue lisää lapsiperhetoiminnasta

Muut palvelut

Resonaarin musiikkikoulun syyslukukausi  on käynnistynyt 17.8.

Aggredi päivystää arkisin puh. 045 341 0564.

Aulapalvelumme osoitteessa Albertinkatu 33 on avoinna toistaiseksi ma-to klo 8.30–15.30, pe suljettu.

 
Seuraavat palvelumme ovat toistaiseksi tauolla:

 • yleisötapahtumat ja ryhmätoiminnat
  • Minun kirjani -iltapäivät
  • Palvelutalo Cecilian yhteisötoiminta ja ryhmät
  • Laula kanssamme -yhteislaulutilaisuudet
 • Perhekaveritoiminta Uudessa lastensairaalassa

Pyydämme välttämään turhia vierailuja palvelutalo Ceciliassa toistaiseksi ja huolehtimaan erittäin hyvästä käsihygieniasta.
 

Apua tarjoavat myös:

 • Sote-järjestöt
 • Helsinki-apu, yli 70-vuotiaille helsinkiläisille kauppa-, asiointi- ja keskusteluapua, puh. 09 310 10020 (ma–pe 9–16). Helsinki-avun puhelin  on avoinna elokuun loppuun asti arkisin kello 9–16. Lisätietoja täältä
 • Helsingin seurakunnat, keskusteluapua joka päivä klo 9–21 numerossa 09 2340 9000
 • Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin joka ilta klo 18–24 numerossa 0400 22 11 80 suomeksi ja 0400 22 11 90 ruotsiksi

 
Päivitetty 20.8.2020