Tee lahjoitus


yksinäisyyttä


vastaan


Nuori puistossa

Auta heitä, joita yksinäisyys satuttaa

Yhä useampi suomalainen kärsii tänään yksinäisyydestä. Yksinäisyys syö sekä mieltä että kehoa ja on tutkitusti terveydelle yhtä vaarallista kuin 15 tupakkaa päivässä.

Lahjoittamalla mahdollistat ympäri Suomen maksutonta apua ja tukea heille, joita yksinäisyys satuttaa. Avuntarve on tällä hetkellä suurempi kuin koskaan.

Näin lahjoituksesi auttaa

Alla muutama esimerkki, miten lahjoituksesi auttaa apua tarvitsevia.

Vapaaehtoinen ja seniori kävelyllä

25 €

Lahjoituksella mahdollistat kävelyseuraa yksinäiselle ikäihmiselle, joka ei muuten pääsisi ulos kodistaan. Tuhannet seniorit viettävät pitkiä aikoja yksin neljän seinän sisällä.

Yksinäinen lapsi

40 €

Lahjoituksella mahdollistat apua tarvitsevalle lapsiperheelle perhekaverin tukea. Tuki voi olla vanhemman kanssa keskustelua ja huolten jakamista, yhdessä tekemistä ja kotona auttamista.

Nuori tyttö keskustelemassa

80 €

Lahjoituksella mahdollistat, että apua tarvitseva nuori saa kriisi- ja keskustelutapaamisen ammattiauttajamme kanssa. Apumme on nuorelle maksutonta.

Seniori puistossa

Jalin ja muiden vapaaehtoisten auttajien apu on ollut korvaamatonta. Ilman heitä en selviäisi.

Apua saanut seniori

Mitä lahjoitukset mahdollistavat?

Nuori poika hymyilee Nuori poika hymyilee

Nuoret

Tarjoamme nuorille helposti saatavaa, maksutonta ammattiapua. Annamme keskustelu- ja kriisiapua suomeksi, ruotsiksi sekä englanniksi 12-29 -vuotiaille nuorille. Kauttamme nuori voi saada myös koulutetun vapaahtoisen ainakin vuodeksi rinnalleen. Usein vapaaehtoisesta tulee tärkeä ystävä.

Seniorit iloitsevat yhdessä Seniorit iloitsevat yhdessä

Vanhukset

Koulutamme vapaaehtoisia seniorikavereita ikäimisten tueksi sekä keikka-auttajia arjen avuksi. Ylläpidämme Senioripysäkki-toimintaa, mistä yli 65-vuotiaat saavat veloituksetta apua mieltä painaviin asioihin – ammattilaisten vetämät terapeuttiset keskusteluryhmät toimivat usealla eri paikkakunnalla. Lisäksi Aamukorva-puhelimemme palvelee vanhuksia vuoden jokaisena aamuna.

Isä ja poika puistossa Isä ja poika puistossa

Lapsiperheet

Järjestämme kouluttamiemme perhekavereiden tukea lapsiperheille, joilla ei ole arjen auttajia lähellään. Tarjoamme myös perheille maksutonta keskusteluapua kriisi- ja keskusteluavun ammattilaistemme kanssa. Lisäksi perhekaverimme auttavat Uuteen lastensairaalaan tulleita perheitä, jotta sairaalakäynti sujuisi mahdollisimman mukavasti.

Tytöt soittimien kanssa Tytöt soittimien kanssa

Erityisryhmät

Musiikkikoulu Resonaari on ainutlaatuinen ja arvostettu edelläkävijä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Se mahdollistaa soittamisen ilon kehitysvammaisille sekä muille erityisoppijoille ja lisää erityisryhmiin kuuluvien ihmisten hyvinvointia ja osallisuutta.

Mies menossa metroon Mies menossa metroon

Rikollisista ryhmittymistä irtautujat

HelsinkiMission Aggredissa autamme kodin ulkopuolisen väkivallan tekijöitä irti väkivallasta. Ehkäisemme myös nuorten väkivaltakäyttäytymistä, radikalisoitumista ja rikolliseen toimintaan pohjautuvaa jengiytymistä. Tavoitteena on saada väkivaltainen käytös vähenemään tai loppumaan. Aggredi on ainutlaatuinen, nimenomaan suomalaiseen yhteiskuntaan kehitetty menetelmä.

Tiesithän,

että voit lahjoittaa anonyymisti suoraan MobilePay-sovelluksella numeroon 81358 tai tilillemme FI68 5008 5320 0123 05.

Ilahduta läheistäsi lahjalla

Muista läheistäsi aineettomalla lahjalla, ja samalla autat yksinäistä saamaan apua.

Yksinäinen nuori nainen

Ryhdy kuukausitukijaksi

Liian monella meistä ei ole läheistä ihmistä, jonka kanssa voisi jakaa elämää. Kuukausilahjoittajana vaikutat säännöllisesti siihen, että yhä useampi nuori, ikäihminen, lapsiperhe ja erityisoppija saa apua yksinäisyyteen.

Ota yhteyttä

Lähetä viesti sähköpostilla osoitteeseen lahjoitus@helsinkimissio.fi tai soita arkisin klo 9–12 numeroon 09 2312 0300.

Pystyisitkö sinä auttamaan? Tee lahjoitus.

Muita tapoja auttaa

Yrityslahjoitus

Suurlahjoitus

Testamenttilahjoitus

Rahankeräysluvan myöntäjä Poliisihallitus/Arpajaishallinto, RA/2021/1597, myönnetty 25.11.2021. Lupa on voimassa toistaiseksi 1.1.2022 alkaen koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kerätyt varat käytetään HelsinkiMission yksinäisyyttä vähentävään työhön ja toimintaan. 

Lahjoitusvarojen käyttöä valvoo Poliisihallituksen rahankeräyslupaviranomainen, HelsinkiMission tilintarkastaja PWC Suomi (virallinen nimi PricewaterhouseCoopers Oy) sekä HelsinkiMission taloushallinto, varainhankinnan tiimi ja hallitus.