Ajankohtaista

22.2.2024

Yksinäisyyttä vähentävän School to Belong -ohjelman ilmoittautuminen on nyt auki 

Nuorten voimakkaasti kasvanut yksinäisyys on vaikea yhteiskunnallinen ongelma, joka näkyy jokaisen koulun arjessa. Joka kuudes nuori kärsii haitallisesta yksinäisyydestä koulussa. HelsinkiMission School to Belong on oppilaitoksiin suunnattu ohjelma yksinäisyyden tunnistamiseen ja lievittämiseen. Ilmoittautuminen ensi lukuvuodelle on auki 1.3. asti.

School to Belong -ohjelma auttaa tunnistamaan ja vähentämään nuorten yksinäisyyttä ja sen haitallisia vaikutuksia terveydelle ja hyvinvoinnille. Ohjelman tavoitteena on tehdä yksinäisyyden vähentämisestä koko oppilaitoksen yhteinen asia.

School to Belong -ohjelmaan haetaan lähtökohtaisesti kolmeksi lukuvuodeksi kerrallaan. Ohjelma alkaa yksinäisyyskyselyiden teettämisellä maalis-toukokuussa 2024 ja muut toimenpiteet alkavat elokuussa 2024. Ohjelmaa toteutetaan suomeksi ja ruotsiksi yläkouluissa ja toisella asteella. Ohjelmaan osallistuminen on oppilaitoksille maksutonta.

Ilmoittautuminen ohjelmaan päättyy 1.3.2024. Olemme tämän jälkeen yhteydessä kaikkiin ilmoittautuneisiin oppilaitoksiin ja tarjoamme lisätietoa ohjelmasta ja sen eri toimenpiteistä. Resurssisyistä johtuen emme voi taata kaikkien ilmoittautuneiden pääsyä ohjelmaan; painotamme mahdollisessa valintatilanteessa maantieteellistä kattavuutta.

22.2.2024

Laman varjossa syntynyt